Inleiding tot adverteren met Ad Manager

Een overzicht van de basisbeginselen van Ad Manager

Google Ad Manager is een uitgebreid platform voor de weergave van gehoste advertenties waarmee advertentiebeheer kan worden gestroomlijnd, ongeacht of u advertenties weergeeft op websites, op mobiele websites, in mobiele apps, in games of een combinatie daarvan. Ad Manager levert een complete toolkit om uw advertenties te beheren voor gebruikers met meerdere schermen, waaronder:

• Eén centrale locatie om al uw advertentienetwerken, apps, games en sites te distribueren.
  • Geavanceerde prognose om u een beter inzicht te geven in het aantal beschikbare vertoningen dat u aan uw directe adverteerders kunt verkopen.
  • Optimalisatie van de totale opbrengst door Google AdSense en Google Ad Exchange toe te staan in realtime te concurreren met andere netwerken. Zo behaalt u de maximale opbrengst met elke advertentievertoning.

Uw Ad Manager-netwerk

Wanneer u inlogt bij Ad Manager, logt u in bij een bepaald netwerk. De meeste uitgevers gebruiken één Ad Manager-netwerk om alle advertenties voor al hun content te beheren. Uw Ad Manager-netwerk is waar u uw voorraad definieert en uw advertentiecampagnes maakt, beheert en hierover rapporteert.

Hoe Ad Manager advertenties weergeeft

Elk voorraaditem dat u maakt in Ad Manager (een zogenaamd advertentieblok) kan worden getarget door een of meer advertentiecampagnes. Deze advertentieblokken vertegenwoordigen de ruimten in uw content waar u advertenties wilt weergeven.

Voor elk advertentieblok genereert Ad Manager advertentietags. Dit zijn html- of JavaScript-codefragmenten. U plaatst deze tags in uw webpagina's en mobiele apps. Wanneer een gebruiker uw content bezoekt, identificeren de tags elk advertentieblok, waarna advertenties worden aangevraagd bij Ad Manager.

Ad Manager kiest voor elk advertentieverzoek de beste advertentie uit de campagnes die u heeft gemaakt, levert de advertentie en registreert de gebeurtenis. Als de gebruiker op de advertentie klikt, registreert Ad Manager dat ook. Met aanpasbare rapporten laat Ad Manager u zien welke advertenties zijn geleverd aan welke voorraad, hoeveel klikken ze hebben ontvangen en nog veel meer.

Gerelateerde Publisher University-training bekijken

Wanneer Ad Manager advertenties weergeeft in mobiele apps, is het proces vergelijkbaar met het proces voor de weergave van advertenties op internet. Het belangrijkste verschil is dat mobiele apps de SDK voor mobiele advertenties van Google gebruiken voor communicatie tussen uw apps en de advertentieservers van Ad Manager.

Verschillen met Google AdSense

De basisverschillen tussen Google Ad Manager (advertentieserver) en Google AdSense (advertentienetwerk):

Google Ad Manager Google AdSense
U kunt andere advertentienetwerken of direct verkochte advertenties distribueren Ja Nee
U hoeft alleen de tags op uw pagina's te plaatsen om advertenties weer te geven Ja, als u Google AdSense toestaat advertenties weer te geven via Ad Manager Ja
U kunt Google AdSense laten concurreren met andere advertentienetwerken om uw inkomsten te maximaliseren Ja Nee
U kunt een consistente rapportage krijgen voor alle activiteiten met betrekking tot advertentieweergave Ja Nee
U wordt betaald door Ad Manager/Google AdSense Nee, betalingen zijn afkomstig van uw adverteerders of advertentienetwerken, zoals Google AdSense Ja