Checklist voor verkeersproviders

Als u overweegt verkeer te kopen om door te verwijzen naar uw site, neem dan even de tijd om precies te begrijpen welk verkeer u ontvangt. Het is vooral belangrijk inzicht te krijgen in de manier waarop de verkeersprovider verkeer naar u verzendt en welk soort verkeer u zult ontvangen. U moet ook uw Ad Exchange-account en uw webanalyseprogramma (zoals Google Analytics) zo instellen dat u het verkeer kunt controleren.

We hebben een lijst samengesteld met vragen die u kunt stellen als u wilt onderzoeken hoe u en een verkeersprovider kunnen samenwerken. De lijst is bedoeld als hulpmiddel voor gesprekken met de door u gekozen verkeersprovider, maar is niet volledig.

• Waar worden uw advertenties weergegeven?

• Als u de pagina's waar uw advertenties worden weergegeven niet kent, vraagt u hoe deze pagina's verkeer ontvangen en of u de 'verkeersbronnen' van deze pagina's kunt bekijken.
    • Als de verkeersprovider u geen nadere informatie kan geven, bijvoorbeeld over relevante URL's of over de wijze waarop de pagina's verkeer ontvangen (uit organische of uit gekochte bronnen), moet u op uw hoede zijn, aangezien u niet weet welk soort verkeer u ontvangt.
  • Hoe kunt u de plaatsing van uw advertenties controleren?

• Vraag of u dit in realtime kunt bekijken.
    • Als u geen voorbeeld-URL's kunt bekijken waar uw advertenties worden weergegeven, moet u dit zien als een waarschuwing. Wellicht wilt u niet dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's voor volwassenen of bij andere niet-gerelateerde inhoud.
  • Wat zijn de prijzen van deze verkeersprovider in vergelijking met andere verkeersproviders?

• Als deze verkeersprovider veel minder rekent voor een vergelijkbare advertentieplaatsing, vraagt u hoe het kan dat de prijzen zo laag zijn.
    • Als de prijzen te gunstig lijken en de verkeersprovider niet op plausibele wijze kan verklaren waarom hij zo weinig betaalt aan zijn netwerk, kan dit een teken zijn dat het verkeer niet op hoogwaardige pagina's wordt weergegeven.
  • Welke andere partners kopen verkeer bij dezelfde provider?

• Het is goed om te weten of deze andere partners gebruikmaken van advertentieverificatieservices en wat het algemene oordeel is van deze services over het verkeer dat de provider verzendt.
    • Als u geen andere partners kunt vinden die advertenties plaatsen bij deze verkeersprovider, moet u ook op uw hoede zijn.

Hier volgen een aantal vragen die u wellicht ook wilt stellen:

• Hoe consistent wordt het verkeer naar mijn site verzonden: per dag of per week?
  • Zijn er uitgebreide verkeersbronrapporten beschikbaar?
  • Zijn verkeersbronnen te identificeren in logbestanden of in webanalyseprogramma's?
  • Hoe kan ik het conversiepercentage van mijn advertenties meten?

Als u een gesprek heeft gehad met een verkeersprovider en met deze provider in zee wilt gaan, is het ook essentieel dat u de mogelijkheid heeft om het verkeer dat deze provider naar uw site stuurt, te monitoren. Het is altijd goed om te beginnen met een kleine test. Laat bijvoorbeeld verkeer sturen naar een aantal van uw pagina's en houd de prestaties hiervan in de gaten. Bekijk ons artikel over hoe u uw verkeer kunt segmenteren voor uitgebreidere instructies voor het monitoren van verkeer. Als u constateert dat een verkeersprovider onverwacht verkeer doorstuurt of als u zich zorgen maakt over de kwaliteit van het verkeer, raden we u aan deze verkeersbron meteen te deactiveren en ons hiervan op de hoogte te stellen. Ga naar ons Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit voor meer algemene informatie over ongeldige activiteit.