Basisprincipes van Ad Manager-rapportage

Rapportage over Actieve weergave

Op 13 september 2021 hebben we onze rapportagemethodologie voor de statistieken Meetbare kosten en Gem. zichtbare CPM geüpdatet. In Google Ads ziet u nu up-to-date rapportage voor deze statistieken. Rapportage vóór 13 september 2021 wordt niet geüpdatet in Google Ads.

Actieve weergave houdt de zichtbaarheid bij van de weergegeven advertenties. De zichtbaarheid bepaalt hoe waarschijnlijk het is dat een advertentie daadwerkelijk door een gebruiker wordt gezien. Twee belangrijke factoren zijn: (1) welk percentage van een advertentie wordt weergegeven in een zichtbare ruimte op het scherm; en (2) hoe lang dat deel van de advertentie zichtbaar blijft. Door de zichtbaarheid te meten, kunnen uitgevers en adverteerders de waarde van een vertoning beoordelen.

Voorbeeld

Overweeg een plaatsing onderaan een webpagina. Als een gebruiker naar beneden moet scrollen om het onderste deel van de pagina te bekijken, ziet hij de advertentie wellicht niet voordat hij naar een andere pagina gaat. Bij een gebruiker met een groter scherm kan echter wellicht de gehele pagina worden weergegeven, wat betekent dat ook de advertentie zichtbaar is. Beide scenario's worden meegeteld als vertoning, maar alleen met het criterium 'zichtbaarheid' kunt u bijhouden of de advertentie daadwerkelijk lang genoeg zichtbaar was voor een gebruiker.

Meer informatie over Zichtbaarheid en Actieve weergave.
Meer informatie over zichtbaarheid met Google.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Statistieken van Actieve weergave

Als u wilt rapporteren over statistieken van Actieve weergave, selecteert u ze in de bijbehorende groep rapportstatistieken (bijvoorbeeld Totaal, Advertentieserver, Ad Exchange).

Als uw advertenties worden weergegeven door derden en u de statistieken van Actieve weergave wilt uitsplitsen per leverancier, gebruikt u het kenmerk 'Externe leverancier' van de dimensie 'Advertentiemateriaal'. Meer informatie over dimensiekenmerken

Geschikte vertoningen voor Actieve weergave
Het totale aantal vertoningen dat in aanmerking kwam om de zichtbaarheid te meten. Een vertoning komt in aanmerking als (a) het advertentiemateriaal voor de advertentie een tag heeft waarin Actieve weergave aanstaat, en (b) de vertoning is geteld met een gedownloade pingback.

Meetbare vertoningen voor Actieve weergave
Het aantal vertoningen dat kon worden gemeten met Actieve weergave, van het totale aantal geschikte vertoningen. Deze waarde moet in het algemeen dicht bij 100 procent liggen. Als Actieve weergave aanstaat voor een advertentietag, kunnen bepaalde factoren verhinderen dat de tag gegevens vastlegt. Een vertoning die in meerdere domeinen binnen een iframe wordt weergegeven, is misschien niet meetbaar.

Zichtbare vertoningen voor Actieve weergave
Het aantal vertoningen van alle meetbare vertoningen op de site dat zichtbaar was. Een display-advertentie wordt als zichtbaar beschouwd als ten minste 50% ervan gedurende minimaal 1 seconde is weergegeven op een scherm (het minimale criterium volgens de meetnormen van het IAB). Voor InStream-videoadvertenties moet 50% van de advertentie ten minste 2 seconden worden weergegeven.

% meetbare vertoningen voor Actieve weergave
Het percentage vertoningen dat kon worden gemeten met Actieve weergave, van het totale aantal geschikte vertoningen voor Actieve weergave.

Formule: (meetbare vertoningen ÷ geschikte vertoningen) × 100

Een advertentie is meetbaar wanneer de tag waarin Actieve weergave is ingeschakeld, zichtbaarheidsinformatie over de vertoning heeft kunnen vastleggen. Bij tools voor het meten van zichtbare vertoningen treedt enig gegevensverlies op, naast hiaten in metingen van scenario's met iframes in meerdere domeinen.

De meetbaarheidstatistiek van Ad Manager is gericht op de werkelijke hiaten in metingen, die u kunt elimineren door iframes te verwijderen (lees meer informatie over problemen met zichtbaarheid oplossen). Het gegevensverlies wordt willekeurig verdeeld over zichtbare en meetbare vertoningen. De statistiek '% meetbaar' is daarom een betrouwbare indicator voor meetbaarheid van de voorraad van de uitgever.

% zichtbare vertoningen voor Actieve weergave
Het percentage zichtbare vertoningen van alle meetbare vertoningen.

Formule: (zichtbare vertoningen ÷ meetbare vertoningen) × 100

Voorbeeld

De advertenties op uw site hebben 100 meetbare vertoningen gegenereerd. Dit betekent dat er 100 vertoningen zijn waarvoor tags met Actieve weergave ingeschakeld de zichtbaarheid konden meten. Als slechts 10 van deze 100 vertoningen werden gemeten als zichtbaar, zou de site 10% zichtbare vertoningen hebben.

Gemiddelde zichtbare tijd voor Actieve weergave (seconden)
De totale zichtbare tijd op het scherm gedeeld door het aantal vertoningen waarvoor de tijd op het scherm kon worden gemeten.

Als er bijvoorbeeld 150 vertoningen waren, maar de tijd op het scherm voor slechts 100 daarvan kon worden gemeten, en deze 100 vertoningen in totaal 600 seconden zijn bekeken, is de gemiddelde zichtbare tijd voor Actieve weergave 6 seconden.

Deze statistiek werkt voor display, mobiel internet en videovoorraad.

Niet-zichtbare vertoningen voor Actieve weergave
Het totale aantal vertoningen dat is gemeten, maar niet als zichtbaar is beschouwd.

Niet-meetbare vertoningen voor Actieve weergave
Het totale aantal vertoningen dat niet is gemeten (bijvoorbeeld vertoningen waarbij een meting is geprobeerd en is mislukt).

Verdeling van zichtbare vertoningen voor Actieve weergave
Het percentage van vertoningen waarbij een meting werd geprobeerd, is gelukt en is beschouwd als zichtbaar.

Formule: (aantal zichtbare vertoningen) ∕ (aantal geschikte vertoningen voor Actieve weergave)

Verdeling van niet-zichtbare vertoningen voor Actieve weergave
Het percentage van vertoningen waarbij een meting werd geprobeerd, is gelukt en is beschouwd als niet-zichtbaar.

Formule: (aantal niet-zichtbare vertoningen)   (aantal geschikte vertoningen voor Actieve weergave)

Opbrengst voor Actieve weergave
De opbrengst die is gegenereerd op basis van Actieve weergave-vertoningen. Een display-advertentie wordt als zichtbaar beschouwd als ten minste 50% ervan gedurende minimaal 1 seconde is weergegeven op een scherm (het minimale criterium volgens de meetnormen van het IAB). Voor InStream-videoadvertenties moet 50% van de advertentie ten minste 2 seconden worden weergegeven.

Opbrengst voor Actieve weergave via advertentieserver
De opbrengst die is gegenereerd met Actieve weergave-vertoningen via de advertentieserver. Een display-advertentie wordt als zichtbaar beschouwd als ten minste 50% ervan gedurende minimaal 1 seconde is weergegeven op een scherm (het minimale criterium volgens de meetnormen van het IAB). Voor InStream-videoadvertenties moet 50% van de advertentie ten minste 2 seconden worden weergegeven.

Opbrengst voor Actieve weergave via AdSense (beëindigd)
De opbrengst die is gegenereerd met Actieve weergave-vertoningen via AdSense. Een display-advertentie wordt als zichtbaar beschouwd als ten minste 50% ervan gedurende minimaal één seconde is weergegeven op een scherm (het minimale criterium volgens de meetnormen van het IAB). Voor InStream-videoadvertenties moet 50% van de advertentie ten minste 2 seconden worden weergegeven.

Opbrengst voor Actieve weergave via Ad Exchange (beëindigd)
De opbrengst die is gegenereerd met Actieve weergave-vertoningen via Ad Exchange. Een display-advertentie wordt als zichtbaar beschouwd als ten minste 50% ervan gedurende minimaal één seconde is weergegeven op een scherm (het minimale criterium volgens de meetnormen van het IAB). Voor InStream-videoadvertenties moet 50% van de advertentie ten minste 2 seconden worden weergegeven.

Verdeling van onbepaalde vertoningen voor Actieve weergave
Het percentage van vertoningen waarbij een meting werd geprobeerd, maar de meting niet ging.

Formule: (aantal niet-meetbare vertoningen) ∕ (aantal geschikte vertoningen)

Bepaalde voorraad is mogelijk niet geschikt of meetbaar

Er zijn situaties waarin de resultaten voor 'Geschikte vertoningen voor Actieve weergave' en 'Meetbare vertoningen' lager zijn dan het aantal weergegeven vertoningen.

• Een advertentieverzoek-URL die een tekenlimiet overschrijdt, wordt ingekort. Deze vertoningen zijn niet geschikt. U kunt een ingekorte advertentieverzoek-URL herkennen als de parameter trunc=1 is toegevoegd. Meer informatie over GPT-verzoekmodi en asynchrone weergave.
  • Wanneer een geschikte tag wordt getoond binnen een iframe in meerdere domeinen, kan dat het vastleggen van zichtbaarheidsgegevens beïnvloeden. Deze vertoningen zijn mogelijk niet meetbaar.
  • Er kunnen communicatieproblemen voorkomen vanwege een probleem met de browser of internetverbinding dat zich voordoet voordat de tag de gegevensverzending naar de Google Ad Manager-servers heeft voltooid. Een gebruiker kan bijvoorbeeld de browser afsluiten voordat de tag de communicatie tot stand kan brengen.
  • We meten geen zichtbaarheid voor advertentiemateriaal buiten de pagina en begeleidend advertentiemateriaal.

Meer informatie over het gebruik van Publisher Console voor het oplossen van weergaveproblemen.