Overzicht van videofallback

Met videofallback (ook bekend als waterfall of bemiddeling aan de clientzijde) is de kans groter dat u een vertoningsmogelijkheid vult als u VAST-omleidingen gebruikt. Als fallback is geactiveerd, bepaalt Google Ad Manager de geschiktheid van advertenties. Daarna rangschikt Ad Manager ze dienovereenkomstig en worden er meerdere advertenties in plaats van maar 1 advertentie geretourneerd.

bookmarkGa naar: Advertentiebuffet voor geoptimaliseerde pods | vereisten en deelnamevereisten | reserve activeren

Hoe videofallback werkt

1. Ad Manager stuurt meerdere omleidingsadvertenties naar uw SDK als er een verzoek binnenkomt.
  2. De SDK vraagt vervolgens de eerste advertentie aan.
  3. Als de server geen geldige VAST-reactie terugstuurt, vraagt de SDK de tweede aan, en blijft de SDK reserveadvertenties aanvragen totdat advertentiemateriaal wordt opgehaald en afgespeeld (wat door Ad Manager gehost advertentiemateriaal kan zijn, aangezien de veronderstelling is dat het advertentiemateriaal zeker wordt getoond) of totdat de fallbacklimiet wordt bereikt die u heeft ingesteld voor het netwerk.
Fallback is een combinatie van advertentiemateriaal met VAST-omleiding en door Ad Manager gehost advertentiemateriaal.

Voor enkelvoudige videoadvertenties is fallback mogelijk totdat je het eerste frame van een advertentie ziet. Als de advertentie niet kan worden getoond, heeft fallback een andere advertentie klaarstaan.

Mogelijke fallback-triggers

• Time-out voor VAST-reactie
  • Lege VAST XML-reactie
  • HTTP-fout
  • Mediabestand kan niet worden geladen (geen trigger voor pod-fallback)
  • VPAID-advertentiemateriaal wordt geladen, maar kan geen video laden (geen trigger voor pod-fallback)

Fallback-functionaliteit in een advertentiebuffet voor geoptimaliseerde pods

Het advertentiebuffet kan worden gebruikt om fallback-functionaliteit te bieden voor zelfstandige advertenties die beschikbaar zijn voor weergave in geoptimaliseerde pods en die geen deel uitmaakten van de oorspronkelijke advertenties voor weergave in die pod.

Geoptimaliseerde pods geven advertenties in een specifieke volgorde weer, maar advertentiebuffetadvertenties worden weergegeven via een eigen reeks.

• Ad Exchange-advertenties kunnen mogelijk worden getoond op reserveposities in geoptimaliseerde podreacties.
  • Het advertentiebuffet is standaard ingesteld op 3 advertenties, maar u kunt de waarde verhogen zodat er maximaal 9 advertenties kunnen worden getoond.
  • Advertenties met frequentielimieten voor pods of streams komen in aanmerking voor weergave in het advertentiebuffet.
  • Als een regelitem met een label voor concurrentie-uitsluiting wordt getoond in de hoofdpod, kunnen andere regelitems met hetzelfde label niet worden getoond in het advertentiebuffet.
  • Advertenties in een advertentiebuffet mogen de maximale duur van de oorspronkelijke advertenties in de pod niet overschrijden (als bijvoorbeeld alle advertenties 30 seconden duren, mag een buffetadvertentie niet langer zijn dan 30 seconden).
Voorbeeld

In het geval van een geoptimaliseerde pod met 3 opeenvolgende advertenties en 3 buffetadvertenties wordt de eerste buffetadvertentie geselecteerd als de tweede advertentie een omleiding is die geen advertentie retourneert.

Vereisten en geschiktheid

• Voor fallback zijn Google-uitgeverstags voor video vereist.
  • Als u de IMA-SDK niet gebruikt, moet uw speler IAB-compatibel zijn en VAST 3.0 of hoger gebruiken.
Fallback en fallback-functionaliteit voor advertentiebuffet is een standaard IAB-functie in VAST 3.0. In gevallen waarin u een speler gebruikt die een advertentiebuffet ondersteunt, is de IMA-SDK niet vereist.

Regelitemtypen en de fallback-keten

• Alleen regelitems met sets van VAST-redirect-advertenties activeren fallback. De fallback-keten kan regelitems bevatten met verschillende typen advertentiemateriaal.
  • Fallback neemt advertenties met dynamische toewijzing en Programmatic Guaranteed over het algemeen alleen in overweging voor concurrentie om de eerste plaats in de fallback-keten. Er zijn gevallen waarin geoptimaliseerde videopods extra advertenties kunnen retourneren.
  • Bij de meeste regelitemtypen wordt er maar één regelitem geretourneerd voor elk prioriteitsniveau in de keten. Als u wilt dat meerdere regelitems van hetzelfde type worden geretourneerd in de reactie, moeten deze doorgaans verschillende prioriteiten hebben.

Voor op percentage gebaseerde regelitems hoeven geen verschillende prioriteiten te worden geselecteerd als onderdeel van het buffet.

• Bepaalde instellingen voor regelitems en/of advertentiemateriaal kunnen voorkomen dat een advertentie wordt geselecteerd als onderdeel van de fallback-keten. U kunt regelitems met opeenvolgende advertentieroulatie bijvoorbeeld niet selecteren voor fallback, omdat ze niet gegarandeerd worden getoond en de roulatie van advertentiemateriaal kunnen onderbreken. Er kunnen aanvullende instellingen voor regelitems zijn die voorkomen dat een advertentie wordt geselecteerd.
Sommige fouten kunnen zelfs optreden als de advertentie wordt afgespeeld, waardoor geen fallback wordt geactiveerd (bijvoorbeeld 202). Fouten kunnen niet worden opgespoord in time-outs van mediabestanden of fouten die zijn gekoppeld aan VPAID-advertentiemateriaal voor advertenties in pods.

Videofallback en videoadvertentiebuffet activeren

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Beheerder en dan Video en audio en dan Video- en audio-instellingen.
  3. Activeer Videofallback en Videoadvertentiebuffet.

Als u het videoadvertentiebuffet activeert, kunt u het maximumaantal advertenties voor advertentiebuffer instellen, tot maximaal 9.
  4. Klik op Opslaan.

Alle IMA3 GPT-videotags maken gebruik van fallback wanneer u deze op netwerkniveau activeert.

U kunt nofb=1 toevoegen om fallback te deactiveren voor afzonderlijke tags.

Rapporteren over reservepositie

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Volg de instructies om een rapport te genereren.
  3. Selecteer Reservepositie in het gedeelte Video van rapportdimensies. U kunt vervolgens vertoningen, klikken, conversies en andere statistieken bekijken die resulteren uit de weergave van reserve- en niet-reserveadvertenties.

VAST 3-fallback-rapportstatistieken per foutcode

Als u VAST 3 gebruikt, omvat uw rapport VAST-fouten geordend op statuscodes van reacties. U kunt deze statistieken gebruiken om vast te stellen hoe vaak fallback is opgetreden voor bepaald advertentiemateriaal of een bepaald regelitem.

• VAST-fouten 300, 301, 302 en 303 geven fouten aan op het niveau van advertentieverzoeken, waardoor fallback wordt geactiveerd.
  • VAST-fouten 400 t/m 403, 405, 900 en 901 geven fouten aan tijdens de weergave van items, waardoor fallback op itemniveau wordt geactiveerd.

Fallback op itemniveau

Met conventionele fallback kan de IMA-SDK proberen advertenties op volgorde te laten zien en wordt 'teruggevallen' op de volgende advertentie als de VAST-wrapper zelf niet wordt omgezet in een inline advertentie. Met fallback op itemniveau gaat de SDK nog een stapje verder. Als de afzonderlijke VAST-wrapper wordt omgezet in een inline advertentie, maar er andere fouten worden aangetroffen (bijvoorbeeld een VPAID die geen vertoning bijhoudt, een mediabestand waarvoor een time-out optreedt of andere VAST-fouten), blijft de SDK terugvallen op de volgende advertentie in de lijst.