Gebruik van cookies en gegevens blokkeren in Ad Manager

Dit artikel is uitsluitend bedoeld voor het product Google Ad Manager. Het is niet van toepassing op andere Google-producten.

Na kwartaal 2 van 2022 worden ID's in RTB-verkeer verborgen als u zowel 'Cookies voor op interesse gebaseerde categorie' als 'Cookies voor remarketinglijst' blokkeert.
  • Deze behandeling is van toepassing op alle vraagkanalen (Authorized buyers, Open bieders en SDK-bieders), ongeacht uw instellingen in beperkingen voor advertentiemateriaal.
  • Vóór die datum moest u 'Gegevens verzamelen', 'Cookies voor op interesse gebaseerde categorie' en 'Cookies voor remarketinglijst' blokkeren om deze ID's te verbergen.

U kunt andere kopers blokkeren zodat ze geen advertenties op basis van interessecategorieën van gebruikers of remarketing kunnen tonen. Dit zijn de categorieën die u kunt blokkeren:

• Gegevens verzamelen: (beëindigd) Deze categorie is in het 2e kwartaal van 2022 beëindigd. Als u wilt bepalen of bieders gegevens van biedingsverzoeken mogen gebruiken om gebruikersprofielen samen te stellen, bijvoorbeeld voor advertenties op basis van interesse en remarketing, gebruikt u in plaats daarvan de nieuwe beheeroptie voor gegevensverzameling.
  • Cookies voor op interesse gebaseerde categorie: Advertenties waarvoor een RTB-aanroep (realtime bieden) definieert dat de advertentie op consumenten wordt getarget op basis van gebruikersinteressecategorieën. Deze instelling is van toepassing op alle niet-Google-kopers.
  • Coderen op basis van overeenkomst en resulterende gegevens: (uitsluitend voor web) Ad Exchange levert geen cookiematching (overeenkomsttags) in het advertentiemateriaal aan kopers die de vertoning niet hebben gewonnen. Deze instelling is uitsluitend van toepassing op niet-Google-kopers die deelnemen aan de Ad Exchange-veiling.
  • Cookies voor remarketinglijst: Advertenties waarvoor een RTB-aanroep (realtime bieden) definieert dat de advertentie op consumenten wordt getarget op basis van remarketinglijsten. Deze instelling is van toepassing op alle niet-Google-kopers.

Opmerking: Na kwartaal 2 van 2022 worden ID's in RTB-verkeer verborgen als u zowel 'Cookies voor op interesse gebaseerde categorie' als 'Cookies voor remarketinglijst' blokkeert. Vóór die datum moest u 'Gegevens verzamelen', 'Cookies voor op interesse gebaseerde categorie' en 'Cookies voor remarketinglijst' blokkeren om deze ID's te verbergen.

Er zijn blokkeringen voor gebruik van cookies en gegevens van toepassing op deze transacties

• Open veilingen
  • Eerste overzicht
  • Privéveilingen
  • Programmatic Guaranteed
  • Voorkeursdeals
  • Verouderde privédeals

Meer informatie over transactietypen

Aan de slag

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beveiligingen en dan Beveiligingen.
  3. Klik op Nieuwe beveiliging en dan Advertentiecontent.
  4. Geef uw beveiligingsmaatregel een naam.
  5. Selecteer in het dropdownmenu Voorraadtype het medium waarop u de weergave van advertenties wilt beheren, zoals Mobiele app.
  6. (Optioneel) Klik op Alle voorraad beschermen als u alle voorraad wilt targeten.
  7. (Standaard) Als u specifieke voorraad wilt targeten, klikt u op Alleen opgegeven voorraad beschermen en maakt u uw selectie.
    Kom meer te weten over targeting in beveiligingsmaatregelen.
  8. Klik onder Blokkeringen naast 'Gebruik van cookies en gegevens (niet-Google-productbronnen)' op Toevoegen.
  9. Zet de blokkering aan Aanzetten voor elk type cookie en gegevens dat u wilt uitsluiten.
  10. Klik op Updaten en dan Opslaan.