Ad Manager-account gedeactiveerd vanwege ongeldige activiteit

We begrijpen dat u vragen heeft over uw account en over de maatregelen die we hebben getroffen om onze adverteerders te beschermen. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen.

Samenwerken met andere uitgevers

Betalingen en belastingen

Meer informatie over ongeldige activiteit

Waarom is mijn account gedeactiveerd? Kunnen jullie meer vertellen over de ongeldige activiteit die is aangetroffen?

Met het oog op de bescherming van ons detectiesysteem kunnen we onze uitgevers geen informatie geven over de betrokken accountactiviteiten, inclusief de webpagina's, gebruikers of externe services die hierbij betrokken waren.

Google bepaalt naar eigen goeddunken wanneer er sprake is van ongeldige activiteit. Google neemt ongeldige activiteit zeer serieus. We analyseren alle klikken en vertoningen om eventuele gebruikspatronen te ontdekken die de kosten van een adverteerder of de opbrengst van een uitgever op kunstmatige wijze kunnen verhogen. Als we vaststellen dat een Ad Manager-account een risico vormt voor onze adverteerders, kunnen we dat account deactiveren om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Bekijk onze belangrijkste redenen voor sluiting van accounts voor meer informatie over de meest voorkomende redenen waarom accounts worden gedeactiveerd.

Mijn account is gedeactiveerd omdat het is gerelateerd aan een ander gedeactiveerd account. Kunnen jullie meer vertellen over de relatie tussen verschillende accounts?

Net zoals dat het geval is bij ongeldige activiteit, kunnen we geen informatie geven over relaties die we aantreffen tussen de accounts van uitgevers. Andere accounts die onder hetzelfde Ad Manager-contract als dat van het gedeactiveerde account zijn gemaakt, worden ook gesloten.

Deze voorzorgsmaatregel geldt voor al onze uitgevers en is bedoeld om ons eigen detectiesysteem te beschermen.

Kan mijn account worden hersteld nadat het is gedeactiveerd vanwege ongeldige klikactiviteit?

Als u van mening bent dat deze beslissing onterecht is en als u zeker weet dat de ongeldige activiteit niet te wijten is aan handelingen of nalatigheid van uzelf of van personen voor wie u verantwoordelijk bent, kunt u bezwaar maken tegen de deactivering van uw account.

Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via ons bezwaarformulier.

Nadat we uw bezwaar hebben ontvangen, doen we er alles aan u zo snel mogelijk te informeren en waar nodig passende maatregelen te treffen. We kunnen niet garanderen dat uw account wordt hersteld.

Nadat we een beslissing over uw bezwaar hebben genomen, worden verdere bezwaren niet behandeld en krijgt u geen aanvullende informatie meer over uw bezwaar.

Mijn account is gedeactiveerd en mijn bezwaar is afgewezen. Kan ik opnieuw deelnemen aan het programma? Kan ik een nieuw account openen?

We begrijpen dat u zich zorgen maakt over de maatregelen die we hebben getroffen met betrekking tot uw account. Deze maatregelen komen voort uit zorgvuldig onderzoek door ons team van specialisten. Hierbij is rekening gehouden met de belangen van onze adverteerders, uitgevers en gebruikers. Hoewel u misschien teleurgesteld bent over onze beslissing, kunnen we uw account niet herstellen.

Uitgevers van wie het account vanwege ongeldige activiteit op Ad Manager is gedeactiveerd, mogen niet meer deelnemen aan Ad Manager. Deze uitgevers mogen geen nieuw account openen.

Wat gebeurt er met mijn andere advertentieaccounts, zoals AdSense voor zoeken of AdSense voor content?

Als uw Ad Manager-account is gesloten vanwege ongeldige activiteit, worden uw gerelateerde property's ook gedeactiveerd.

Uitgevers van wie het account vanwege ongeldige activiteit op Ad Manager is gedeactiveerd, kunnen niet meer deelnemen aan AdSense of andere producten voor het genereren van advertentie-inkomsten.

Als een relatie van mij een Ad Manager-account maakt, wordt het account van die persoon dan ook gedeactiveerd?

Als we vaststellen dat het account van een aan u gerelateerde uitgever een risico zou kunnen vormen voor onze adverteerders, kunnen we dat account deactiveren om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Samenwerken met andere uitgevers

Ik wil een andere uitgever advertenties laten plaatsen op mijn site. Veroorzaakt dit problemen in diens account? Wordt mijn site ook gedeactiveerd?

Zoals u weet, mogen Ad Manager-uitgevers hun advertenties plaatsen op alle sites die voldoen aan onze Programmarichtlijnen voor Google Ad Manager. De status van het account van een uitgever is misschien niet afhankelijk van handhaving van ons beleid door een specifieke website.

Als we vaststellen dat het account van de andere uitgever een risico kan vormen voor onze adverteerders, kunnen we dat account deactiveren om de belangen van onze adverteerders te beschermen.

Betalingen en belastingen

Krijg ik mijn opbrengst nog wel uitbetaald?

Uitgevers van wie het account is gedeactiveerd vanwege ongeldige activiteit, kunnen geen verdere betalingen ontvangen. De inkomsten van uw account worden aan de betreffende adverteerders teruggegeven.

Als een account is gedeactiveerd vanwege ongeldige activiteit, worden alle openstaande cheques voor dat account herroepen. Mocht u cheques ontvangen, dan raden we u aan die niet meer in te wisselen. Sommige banken brengen kosten in rekening voor het inwisselen van herroepen cheques.

Krijg ik nog steeds belastingformulieren voor de betalingen die ik heb ontvangen?

Als u eerder betalingen van ons heeft ontvangen, krijgt u zo nodig nog steeds een belastingformulier van ons. Bekijk ons Helpcentrum-onderwerp over IRS-formulieren om na te gaan of u het formulier 1099 of 1042-S kunt verwachten.