Build Google Publisher Tags

GPT-passbacks gebruiken

Restantregelitems distribueren of advertenties weergeven op de website van een andere uitgever

Met de Google-uitgeverstag kunt u tags genereren met passback-functionaliteit. Deze tags kunnen worden gebruikt in elke situatie waar een advertentieverzoek aan derden uiteindelijk moet worden gevuld door een advertentie die is gedistribueerd in uw eigen Ad Manager-netwerk.

Passbacktags gebruiken om restant- of reserveregelitems te distribueren

Passbacktags kunnen worden gebruikt wanneer een server van derden geen advertentie heeft om weer te geven of wanneer een advertentie niet voldoet aan de minimum CPM of andere minimum prijs die is overeengekomen met de derde partij. In deze gevallen levert de server van derden in plaats daarvan de GPT-passback-tag, waarmee een eigen advertentie of andere restantadvertentie uit uw eigen Ad Manager-netwerk wordt geretourneerd.

Een voorbeeld bekijken

Als advertentienetwerk van derden A een advertentie wil retourneren aan Ad Manager-uitgever B, maar geen geschikte advertentie heeft, levert advertentienetwerk A een passback-tag. Deze passback-tag retourneert dan een advertentie van de Ad Manager-advertentieserver aan uitgever B die overeenkomt met de targetingcriteria.

1. De webpagina verzendt een aanroep naar de Ad Manager-advertentieserver via de Ad Manager-advertentietag.
  2. De Ad Manager-advertentieserver retourneert een advertentie met een advertentietag van derden.
  3. De advertentietag van derden verzendt een aanroep naar de advertentieserver van derden voor een advertentie.
  4. De advertentieserver van derden heeft geen geschikte advertentie, dus retourneert een passback-advertentietag terug.
  5. De passback-advertentietag verzendt een aanroep naar Ad Manager om een advertentie weer te geven die voldoet aan de opgegeven targetingcriteria.
  6. De Ad Manager-advertentieserver retourneert een advertentie die overeenkomt met de targetingcriteria voor de passback-advertentietag.

Passback-tags gebruiken om advertenties weer te geven op de website van een andere uitgever

Passback-tags kunnen worden gebruikt om advertenties uit uw netwerk weer te geven op de website van een andere uitgever. In deze gevallen wordt de GPT-passback-tag gedistribueerd door de andere uitgever en wordt hiermee een advertentie uit uw eigen Ad Manager-netwerk geretourneerd.

Een voorbeeld bekijken

Als Ad Manager-netwerk A advertenties wilt leveren aan uitgever B, verzendt Ad Manager-netwerk A een passback-tag naar uitgever B. Uitgever B geeft de passback-tag weer, waarmee uiteindelijk een advertentie van Ad Manager-netwerk A wordt geretourneerd.

1. De passback-advertentietag verzendt een aanroep naar Ad Manager om een advertentie weer te geven die voldoet aan de opgegeven targetingcriteria.
  2. De Ad Manager-server retourneert een advertentie die overeenkomt met de targetingcriteria voor de passback-advertentietag.

Passback-tags gebruiken om videoadvertenties weer te geven

Als u videopassbacks wilt maken, gebruikt u een standaard videotag om terug te sturen van een derde partij naar Ad Manager.

U kunt deze tag handmatig of met de Ad Manager-videotaggenerator maken.

GPT-passback-tags maken

Passbacks gebruiken de API voor Google-uitgeverstags zonder dat er extra functies nodig zijn. Het GPT-fragment moet worden weergegeven in een iframe om te voorkomen dat de passback instellingen op paginaniveau overneemt van een andere GPT-instantie die wordt uitgevoerd op de pagina van de uitgever.

Pas uw passback-tags aan door kliktracking en sleutel/waarden toe te voegen.

Lees de documentatie voor ontwikkelaars.

GPT Passback-API

Als u een passback van een advertentieserver van derden wilt gebruiken, gebruikt u een standaard Google-uitgeverstag die in een iframe is geschreven.

We raden u aan de passback-functies definePassback() en defineOutOfPagePassback() te vervangen, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de code niet meer werkt of prestatieproblemen kunnen veroorzaken.