Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Over teams

Meer informatie over hoe u de toegang tot uw Ad Manager-netwerk kunt beperken

Ga naar: Beperkingen voor teams | Rapportage voor teams | Beheer van teams | Teams versus rollen

Teams zijn een manier om gebruikerstoegang tot bepaalde items te beperken, zoals adverteerders, bureaus, voorstellen, orders, advertentieblokken en meer. Ze beperken ook de toegang tot bepaalde delen van Ad Manager, zoals voorgestelde advertentieblokken

Als u de toegang wilt beperken, wijst u gebruikers toe aan een team en koppelt u de items waartoe ze toegang moeten hebben aan hetzelfde team. Gebruikers en items kunnen worden toegewezen aan meer dan één team.

U heeft bijvoorbeeld een verkoop- en traffickingteam dat voornamelijk met APAC-klanten werkt en een ander team dat voornamelijk met EMEA-klanten werkt. U kunt ook teams hebben die met uw direct verkochte voorraad werken, terwijl andere teams werken met uw indirect verkochte voorraad. In elk van deze gevallen kunt u Ad Manager-teams gebruiken om de toegang te beperken tot specifieke adverteerders, bureaus, voorstellen, orders en advertentieblokken.

Door teams opgelegde beperkingen

Voor teams kunt u de volgende beperkingen instellen voor de manier waarop objecten samenwerken binnen uw netwerk:

Toegangsbeperkingen

• Advertentiemateriaal: Er kan geen advertentiemateriaal worden toegewezen aan teams. Elk advertentiemateriaalitem hoort echter bij een adverteerder die wel aan teams kan worden toegewezen. Gebruikers kunnen alleen advertentiemateriaal zien en gebruiken dat eigendom is van adverteerders die zijn toegewezen aan een van hun teams.
  • Plaatsingen: Er kunnen geen plaatsingen worden toegewezen aan teams. Plaatsingen bevatten echter advertentieblokken die wel aan teams kunnen worden toegewezen. Een gebruiker kan een plaatsing alleen zien en gebruiken als alle advertentieblokken van de plaatsing zijn toegewezen aan teams waarvan de gebruiker deel uitmaakt.
    Bijvoorbeeld: Een gebruiker is lid van Team Blauw en Team Geel. Plaatsing A bevat advertentieblokken die zijn toegewezen aan Team Blauw. Plaatsing B bevat advertentieblokken die zijn toegewezen aan Team Geel en Team Groen. De gebruiker kan plaatsing A maar niet plaatsing B bekijken omdat plaatsing B Team Groen omvat, waaraan de gebruiker niet is toegewezen.
  • Gebruikers: Beheerders kunnen alle gebruikers zien en ze toevoegen aan teams. Gebruikers die geen beheerder zijn, kunnen alleen andere gebruikers zien die deel uitmaken van ten minste één van dezelfde teams.
    Een order wordt bijvoorbeeld toegewezen aan Team Kat en Team Hond. De trafficker is alleen gekoppeld aan Team Kat, terwijl de verkoper alleen deel uitmaakt van Team Hond. Als de trafficker de order bekijkt, ziet diegene de verkoper niet en als de verkoper de order bekijkt, ziet diegene de trafficker niet.

Voor toegang tot rendementsgroepen raden we u aan gebruikers toe te voegen aan Teams en dan Alle entiteiten. Teams beperken de toegang tot rendementsgroepen omdat ze de toegang tot bedrijven beperken.

Als gebruikers van rendementsgroepen niet zijn toegevoegd aan Alle entiteiten, kan het lastig zijn om teamtoegang handmatig in te stellen voor alle advertentienetwerken en advertentieblokken die in de rendementsgroepen van uw netwerk zijn ingesteld.

• Geschiedenis: Gebruikers kunnen de geschiedenis zien van entiteiten waaraan ze zijn toegewezen. De namen van verkopers of traffickers zijn echter verborgen als ze geen deel uitmaken van hetzelfde team als de gebruiker. Als een regelitem bijvoorbeeld is toegewezen aan Team A en Team B, kan een trafficker in Team A de naam van een verkoper in Team B niet zien.

Beperkingen voor toewijzingen aan teams

• Orders vallen onder adverteerders: Orders kunnen alleen worden toegewezen aan teams waaraan hun bovenliggende adverteerders zijn toegewezen.
  • Toewijzingen van gebruikers en bureaus aan orders: Gebruikers en bureaus kunnen alleen aan orders worden toegewezen als traffickers, verkopers, enzovoort als ze deel uitmaken van een team waaraan de order is toegewezen.
  • Gebruikers toevoegen aan teams: Als dit aansluit op uw zakelijke vereisten, kunt u ervoor kiezen teambeheerders aan te wijzen. Teambeheerders kunnen gebruikers en objecten toewijzen aan hun eigen teams of aan andere teams. Een teambeheerder voor Team 1 en Team 2 kan bijvoorbeeld een nieuwe gebruiker maken en de gebruiker toevoegen aan Team 1, Team 2 of allebei, of een ander team. De teambeheerders kunnen ook een nieuw team maken en er gebruikers en objecten aan toewijzen.
  • Overgenomen bovenliggende teams: De teampagina toont alleen rechtstreeks toegewezen advertentieblokken. Onderliggende advertentieblokken nemen de teamkoppeling over, maar worden niet getoond op de teampagina, tenzij ze rechtstreeks worden toegevoegd. Onderliggende advertentieblokken kunnen met filters worden verkend in de tabel met advertentieblokken.

Voorraadbeperkingen

• Voorraadtargeting: Regelitems kunnen alleen advertentieblokken (of plaatsingen die advertentieblokken bevatten) targeten die zijn toegewezen aan ten minste één team dat aansluit op de order. (Run-of-network-regelitems zijn een uitzondering.)
  • Run-of-network-regelitems: Alleen gebruikers in het team 'Alle entiteiten' of 'Alle voorraad' kunnen run-of-network-regelitems maken. Andere gebruikers kunnen alleen regelitems maken die zijn getarget op specifieke voorraad die aan hun teams is toegewezen. Als praktische tip kunt u vertrouwde gebruikers opnemen in het team Alle entiteiten of Alle voorraad, die run-of-network-regelitems kunnen maken.
Ter vereenvoudiging van trafficking kunt u een plaatsing maken die alle advertentieblokken bevat die aan een team zijn toegewezen. Zo kunnen traffickers eenvoudig al hun beschikbare voorraad targeten. U moet deze plaatsingen handmatig up-to-date houden met uw actuele voorraad.

Onbeperkte entiteiten en functionaliteit

Sommige entiteiten en functionaliteit in Ad Manager worden niet beperkt door teams. Bijvoorbeeld:

Voorgestelde advertentieblokken

Ad Manager biedt voorgestelde advertentieblokken voor uw netwerk. U moet het team Alle entiteiten hebben gekoppeld aan uw gebruikersaccount om voorgestelde advertentieblokken goed te keuren. Zodra een advertentieblok is goedgekeurd, kan het worden toegewezen aan een team.

Teams en rapportage

Als teamdimensies worden toegevoegd aan een rapport, zien gebruikers in teams gegevens die zijn beperkt tot de teams waaraan ze zijn toegewezen.

Vanwege de teams krijgen gebruikers in hetzelfde netwerk mogelijk verschillende resultaten voor hetzelfde rapport.

Zelfs voor één gebruiker kunnen verschillende filters worden toegepast op een rapport, afhankelijk van de gebruikte dimensies. Dit komt omdat het systeem teamfilters toepast als er een dimensie met teambeperkingen is opgenomen in het rapport.

De volgende dimensies worden gefilterd voor teams:

• Advertentieblok (alle niveaus)
  • Advertentieblok (hoogste niveau)
  • Advertiser
  • Advertentiemateriaal
  • Regelitem
  • Order
  • Salesmedewerker

Beheer van teams

Als u de toegang wilt beperken met teams, moet iemand in uw netwerk eerst teams instellen en gebruikers en entiteiten toevoegen. Deze persoon is meestal een beheerder in het team Alle entiteiten en kan toegang geven tot alle entiteiten in uw netwerk. Deze gebruikersrol omvat ook het recht om alle gebruikers te zien en te bewerken.

U kunt beheerders op teamniveau aanwijzen door beheerders te verwijderen uit het team Alle entiteiten en ze toe te voegen aan andere teams. Deze beheerders op teamniveau kunnen alle gebruikers bekijken en ze toevoegen aan hun eigen teams. Ze kunnen ook nieuwe teams maken. Ze kunnen alleen adverteerders, bureaus, orders en advertentieblokken zien die zijn toegewezen aan een van hun teams.

Teams versus rollen

Teams bieden gebruikers toegang tot entiteiten in uw netwerk: adverteerders, bureaus, advertentieblokken en orders. Rollen bepalen tot welke functies en functionaliteit een gebruiker toegang heeft, zoals het bekijken of bewerken van advertentiemateriaal. Als een gebruiker een object wil bekijken of bewerken, moet diegene deel uitmaken van een team dat aan het object is gekoppeld en over een rol beschikken die toegang heeft tot het object.

Afhankelijk van de rol van de gebruiker heeft een gebruiker mogelijk geen toestemming om orders, advertentieblokken of adverteerders en bureaus te bekijken. Zelfs als de gebruiker deel uitmaakt van een team dat deze objecten bevat, heeft die gebruiker er geen toegang toe vanwege de beperkingen van de gebruikersrol.

Als u problemen ondervindt met gebruikers die niet de toegang hebben die ze volgens u moeten hebben op basis van de teams waaraan ze zijn toegewezen, controleert u de rollen om ervoor te zorgen dat ze over de juiste rechten beschikken om de betreffende objecten te bekijken en te bewerken.

Bekijk meer informatie over hoe u aan de slag gaat met teams.

terug naar bovenTerug naar boven