Een order goedkeuren

Voorraad reserveren en voorbereiden op weergave

Wat er gebeurt als een order is goedgekeurd

Ad Manager reserveert voorraad

Voorraad reserveren betekent dat het volume (zoals vertoningen en klikken) dat u heeft opgegeven in regelitems wordt toegewezen aan dat regelitem. Als uw homepage bijvoorbeeld 100.000 bezoeken per week genereert en u een regelitem boekt voor 50.000 vertoningen in de volgende week, betekent dit dat u nog 50.000 vertoningen over heeft om te boeken voor een ander regelitem.

Alleen de regelitemtypen Sponsoring en Standaard komen in aanmerking voor het reserveren van voorraad. Deze regelitemtypen worden gebruikt als u een bepaald aantal vertoningen of klikken wilt beloven aan uw koper of adverteerder.

Andere regelitemtypen met lagere prioriteit (zoals Bulk, Eigen of Prijsprioriteit) komen nooit in aanmerking om voorraad te reserveren. Deze regelitemtypen worden gebruikt als er geen contractuele verplichting is tussen u en de koper of adverteerder om een bepaald aantal vertoningen of klikken weer te geven. Regelitemtypen met lagere prioriteit worden alleen weergegeven als er geen regelitemtypen met een hogere prioriteit (Sponsoring en Standaard) kunnen worden weergegeven. Meer informatie over transacties in Ad Manager.

Regelitems worden als concurrerend weergegeven

Met de functie voor prognoses kunt u overboekingen voorkomen en beschikbare vertoningen of klikken voor regelitems controleren.

Gegarandeerde regelitems reserveren voorraad en vertegenwoordigen een overeenkomst met uw adverteerder. In veel gevallen is dit ook een toezegging om een bepaald doel van vertoningen of klikken te bereiken. Als u te veel regelitems boekt die moeten worden weergegeven in dezelfde voorraad, wordt uw netwerk overboekt. Dit betekent dat uw netwerk niet voldoende vertoningen of klikken heeft om ervoor te zorgen dat al deze gegarandeerde regelitems hun doel behalen.

Als u de beschikbaarheid heeft gecontroleerd en het erop lijkt dat het nieuwe doel van uw regelitem kan worden gehaald, kunt u uw order goedkeuren om de voorraad te reserveren.

Wanneer andere gebruikers in ons netwerk andere regelitems voor dezelfde of vergelijkbare voorraad proberen te reserveren, zien ze uw regelitem als 'concurrerend'. Dit betekent dat deze andere regelitems concurreren om dezelfde voorraad als uw regelitem.

Ter illustratie: We gebruiken het bovenstaande voorbeeld, waarbij uw homepage 100.000 bezoeken per week genereert. Als u voor dezelfde week drie regelitems voor elk 50.000 vertoningen heeft geboekt, is er sprake van een overboeking van 50.000 vertoningen voor uw campagnes. De kans is dan groot dat geen van uw regelitems het aantal vertoningen kan opleveren dat u aan uw koper of adverteerder heeft toegezegd.

Advertentiemateriaal wordt goedgekeurd voor weergave

Zorg ervoor dat u advertentiemateriaal toevoegt aan regelitems. Goedgekeurde orders zonder advertentiemateriaal geven geen advertenties weer. Na goedkeuring kan al het advertentiemateriaal dat aan de regelitems van de order is gekoppeld advertenties weergeven.

Een order goedkeuren

Het gebruikersrolrecht 'Orders en regelitems goedkeuren en weigeren' is vereist voor de goedkeuring van een order.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Zoek de order die u wilt goedkeuren.

U kunt Universeel zoeken gebruiken of naar Levering en dan Orders gaan om te browsen of filters toe te passen.

3. Ga naar de detailpagina van de order.
  4. Klik op Goedkeuren boven de lijst met regelitems op de detailpagina.

Alleen order op detailpagina goedkeuren

U kunt een order alleen goedkeuren via de detailpagina van de order en niet via de lijst met alle orders. Zoek boven de lijst met regelitems op de detailpagina van een order naar de optie Goedkeuren.