Regelitems

CPM-waarde

CPM-waarde schatten, instellen en rapporteren

De CPM-waarde (kosten per duizend vertoningen) is een bedrag dat u opgeeft waarmee u Google Ad Manager helpt de waarde van campagnes te schatten. Het bedrag in het veld CPM-waarde dient twee doelen:

1. Het wordt gebruikt in de opbrengstberekening van weergegeven vertoningen.
  2. Als een CPM-waarde wordt gedefinieerd voor resterende regelitems, wordt de CPM-waarde gebruikt voor concurrentie in dynamische toewijzing en Eerste overzicht, in plaats van de waarde 'Tarief'.
CPM-waarde met uniforme prijsregels

Als er een CPM-waarde is ingesteld, gebruikt Ad Manager deze waarde in plaats van de waarde tarief om uniforme prijsregels af te dwingen.

Geschatte CPM-waarde

Gebruik de volgende formule om het bedrag te schatten dat u moet opgeven voor uw CPM-waarde.

CPM-waarde =

De totale opbrengst die u heeft ontvangen via advertentietags
die zijn gekoppeld aan het geselecteerde regelitem        _______________________

Het totale aantal vertoningen dat Ad Manager
naar het geselecteerde regelitem heeft gestuurd

x 1000

Tips

• Gebruik een recent prestatierapport dat u van het advertentienetwerk heeft ontvangen als de totale opbrengst.
  • Voer een regelitemrapport uit met dezelfde periode als het prestatierapport van het advertentienetwerk om het totale aantal vertoningen te vinden dat door Ad Manager is verzonden.

Een CPM-waarde instellen

Een CPM-waarde instellen voor een niet-gegarandeerd regelitem:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Weergave en daarna op Orders.
  3. Klik op de order met het regelitem dat u wilt bewerken.
  4. Klik op het regelitem dat u wilt bewerken.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Geef onder Weergave-instellingen een bedrag voor de CPM-waarde op naast het veld Tarief.
  7. Klik op Opslaan.

Waarom moet u uw CPM-waarde regelmatig updaten?

Google Ad Manager gebruikt uw voorspelde CPM-waardetarieven om de hoogste bieder te selecteren. Als uw CPM-waarden verouderd zijn, is het mogelijk dat uw netwerken concurreren met onjuiste tarieven, waardoor u uw advertentieopbrengst niet kunt maximaliseren.

U kunt uw opbrengst verhogen door de CPM-waardetarieven ten minste één keer per maand te updaten.

Voeg een herinnering toe aan uw agenda om uw CPM-waarden te updaten.

Voorbeeld: AdSense- en Ad Exchange-concurrentie met regelitems van het type Netwerk, Bulk en Prijsprioriteit

Als AdSense of Ad Exchange is ingeschakeld voor uw netwerk, wordt wanneer de advertentieserver een regelitem van het type Bulk, Netwerk of Prijsprioriteit selecteert voor weergave, het Tarief van dat potentiële regelitem vergeleken met de prijs van een AdSense- of Ad Exchange-advertentie.

Als de CPM van het AdSense- of Ad Exchange-regelitem hoger is dan de CPM van het regelitem van het type 'Bulk', 'Netwerk' of 'Prijsprioriteit', geeft de advertentieserver het AdSense- of Ad Exchange-regelitem weer.

U zou in het bovenstaande voorbeeld een CPM-waarde kunnen instellen voor uw regelitem van het type Bulk, Netwerk of Prijsprioriteit om deze te gebruiken als het tarief voor concurrentie met Ad Exchange- en AdSense-advertenties, in plaats van dat u hiervoor de waarde Tarief gebruikt.

Rapporteren over de CPM-waarde

Als u wilt rapporteren over CPM-waarden, kunt u de statistieken voor Gemiddelde eCPM gebruiken in Ad Manager-rapportage.