Videoregelitems targeten op posities

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

U kunt videoregelitems targeten op specifieke videoposities en specifieke posities in pods. Als u geen specifieke posities target, komt het regelitem in aanmerking voor weergave op elke positie die u in uw advertentieregels opgeeft. Als u geen advertentieregels heeft aangezet voor uw netwerk, kunnen uw videoregelitems worden weergegeven in elke geschikte voorraad, op basis van uw targeting.

Om te zorgen dat targeting op videoposities goed werkt, moet u advertentieregels maken die posities bevatten.

Targeten op preroll-, midroll- en postroll-posities

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een videoregelitem of klik op Weergave en selecteer een bestaand videoregelitem om te bewerken.

3. Open het regelitem en klik op Instellingen.
  4. Klik op Videopositie in het gedeelte Targeting toevoegen en klik op opnemen naast de posities die u wilt targeten. U kunt ook op een positie klikken om specifieke posities in de pod te targeten.
  5. Klik op Opslaan.

Eerder opgeslagen videopositietargeting wordt gewist als het regelitemtype wordt gewijzigd.

Beschikbare videoposities

• Preroll: De advertentiepositie voordat de videocontent begint.
  • Midroll: De advertentieposities tijdens de videocontent. U kunt Willekeurige midroll targeten voor elke midroll-pod, Midroll X (waarbij X een specifieke midroll-pod is) of Laatste midroll (Bèta)  voor de pod die de laatste midroll wordt.*

Via advertentieregels kan worden bepaald of advertenties op bepaalde tijden (bijvoorbeeld na 30 seconden) of op weergavepunten in de content worden getoond. Weergavepunten worden via uw contentmanagementsysteem gedefinieerd en worden aan de metadata toegevoegd die Ad Manager verzamelt wanneer met de contentbron wordt gesynchroniseerd.

Vereisten voor contentopname voor midrolls
    Als u midroll-posities wilt targeten, zorgt u ervoor dat de volgende content goed wordt opgenomen:

• Duur
    • Weergavepunten (als u advertentieregels maakt die midrolls weergeven bij Elke N weergavepunten of Op vaste weergavepunten)

Klik op Video en dan Content en selecteer de video om te bevestigen of de duur en weergavepunten goed zijn opgenomen.

• Postroll: De advertentiepositie nadat de videocontent is afgelopen.

* De positie 'Laatste midroll' is een bètafunctie die nog niet wordt ondersteund in prognoses.

Posities in een pod

Als u een preroll-, midroll- of postroll-positie target, kunt u ook de positie in de pod targeten.

Podposities in de targetingkiezer zijn ingesteld als maximumwaarden voor uw Ad Manager-netwerk. Als u het maximum voor uw netwerk wilt instellen, klikt u op Beheerder en dan Video en audio en dan Video- en audio-instellingen.

Bumperposities targeten

Wat is een bumperadvertentie?

Videobumperadvertenties zijn korte videoadvertenties die vóór of na een videoadvertentie of advertentiepod kunnen worden afgespeeld. Deze advertenties worden vaak gebruikt om aan te geven dat advertenties binnenkort worden getoond of om de volgende advertentie te promoten. Begeleidende advertenties worden niet weergegeven bij bumperadvertenties.

Hoewel het advertentiemateriaal van elke videoadvertentie kan worden overgeslagen, moet u voorzichtig zijn met videoadvertenties met een kortere duur. U kunt Video die kan worden overgeslagen bijvoorbeeld uitzetten voor advertentiemateriaal dat 7 seconden wordt weergegeven op een bumperpositie.

Voorbeeld van bumperadvertentie

Een voorbeeld van een bumperadvertentie.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Maak een videoregelitem of klik op Weergave en selecteer een bestaand videoregelitem om te bewerken.

3. Open het regelitem en klik op Instellingen. Selecteer Bumper als regelitemtype.
  4. Geef het vertoningsdoel op als percentage van de resterende vertoningen. Dit verwijst naar het percentage niet-gereserveerde vertoningen dat beschikbaar is voor deze voorraad. Dit is de enige beschikbare instelling voor vertoningsdoelen omdat bumpers geen kwantitatieve doelen ondersteunen.
  5. Klik op Videopositie in het gedeelte Targeting toevoegen en klik op opnemen naast de posities die u wilt targeten.
  6. Klik op Opslaan.

Targeting op advertentiemateriaalniveau wordt niet ondersteund voor bumperregelitems.

Beschikbare bumperposities

Bumpers kunnen vóór en na preroll-, midroll- en postroll-advertentieruimten worden getoond. Deze advertenties worden vaak gebruikt om aan te geven dat advertenties binnenkort worden getoond of om de volgende advertentie te promoten.

Standaard worden alle bumpers getarget als u geen specifieke bumperposities opneemt.