Over door de uitgever verstrekte signalen (bètaversie)

In dit artikel wordt uitgelegd hoe door de uitgever verstrekte signalen (bèta) werkt onder de volgende koppen:

Met door de uitgever verstrekte signalen (PPS) kunnen uitgevers hun first-party doelgroepgegevens en contextuele gegevens opschalen om het programmatic genereren van inkomsten te verbeteren. Zo kunnen uitgevers optimaal gebruikmaken van hun first-party gegevens voor advertentiepersonalisatie in programmatic transacties. Ook krijgen kopers inzicht in de voorraad waarop ze bieden.

Bèta-uitgevers kunnen door de uitgever verstrekte signalen gebruiken met bestaande first-party doelgroepen of gedetailleerde contextsignalen die beschikbaar zijn, zoals sleutel/waarden.

Opmerking: Van uitgevers wordt verwacht dat ze hun first-party gegevens toewijzen aan de gestandaardiseerde branchesegmenten die Google Ad Manager ondersteunt. Sommige gevoelige categorieën worden niet ondersteund. Als uitgevers deze functie aanzetten, moeten ze akkoord gaan met het beleid voor de oorsprong van gegevens die zijn opgenomen als door de uitgever verstrekte signalen.

Enkele belangrijke voordelen voor uitgevers zijn:

• Een manier om unieke first-party gegevens rechtstreeks in de veiling te gebruiken
  • De mogelijkheid om first-party doelgroepen, kenmerken en contentinformatie beter vindbaar te maken voor kopers door gestandaardiseerde doelgroepkenmerken en contentsegmenten toe te wijzen met branchetaxonomieën die rechtstreeks kunnen worden gecommuniceerd in biedingsverzoeken.
  • Verbeterde privacy voor advertentiepersonalisatie.
  • First-party doelgroepkenmerken en contextuele gegevens delen met kopers zonder zorgen over gegevenslekken.
  • Waardevol voor voorraad in apps en OTT-/CTV-omgevingen waar beperkte contextsignalen beschikbaar zijn.
  • PPS kan naar advertentievraag van Google worden gestuurd (waaronder open veiling, privéveiling, voorkeursdeals, Programmatic Guaranteed), Authorized buyers, Open bieden en SDK-biedingen.
Opmerking: Als u PPS wilt bekijken of bewerken, moet het recht 'Door de uitgever verstrekte signalen bekijken' of 'Door de uitgever verstrekte signalen bewerken' zijn toegevoegd aan uw rol.

Door de uitgever verstrekte signalen aanzetten voor uw netwerk

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Beheerder en dan op Algemene instellingen.

3. Zet in de Instellingen voor advertentievoorkeur de optie Door de uitgever verstrekte signalen (doelgroep en content) aan.

4. Klik op Bevestigen om de algemene voorwaarden voor het aanzetten van deze functie te accepteren.

Als u PPS aanzet, zet u zowel doelgroep als content aan.

Hoe signalen worden doorgegeven

De taxonomiesegment-ID's worden doorgegeven in geschikte biedingsverzoeken aan advertentievraag van Google en aan in aanmerking komende partners voor Authorized buyers, Open bieden en SDK-biedingen als ze zijn ingesteld in de instellingen voor vraagkanalen. Uitgevers kunnen PPS op 2 manieren sturen:

1. Doelgroepen, aangepaste sleutel/waarden of CMS-sleutel/waarden toewijzen aan gestandaardiseerde branchesegmenten die Google Ad Manager ondersteunt.
  2. Op het moment van het advertentieverzoek signalen sturen naar gestandaardiseerde branchesegmenten die Google Ad Manager ondersteunt.

Sleutel/waarden en doelgroepsegmenten aan taxonomieën toewijzen

U kunt de first-party gegevens die al worden verzameld via de property's die u bezit, toewijzen aan gestandaardiseerde taxonomieën voor contextuele en doelgroepsegmentering.

Opmerking: Als u al sleutel/waarden en gegevens over doelgroepsegmenten doorgeeft, hoeft u geen nieuwe gegevens door te geven. U hoeft deze dan alleen maar toe te wijzen.

U kunt meerdere categorieën naar kopers sturen om complexe targetingexpressies toe te staan.

Voorbeeld

[Merk] + [Sportfanaat] + [Autofanaat] + [20-25 jaar]

Deze categorieën van toepasselijke entiteiten worden gedeeld met kopers, afhankelijk van privacybeperkingen.

Ondersteunde taxonomieën

De volgende taxonomieën worden momenteel door Google Ad Manager ondersteund:

• IAB Audience Taxonomy versie 1.1 biedt de branche een algemene naamgeving voor namen van doelgroepsegmenten en verbetert de vergelijkbaarheid van gegevens van verschillende providers. Download IAB Audience Taxonomy.

• IAB Content Taxonomy versie 2.2 biedt de branche een algemene naamgeving voor namen van contextuele segmenten. Hiermee wordt de paginacontent gecategoriseerd zonder dat gebruikersgegevens zichtbaar worden. Download IAB Content Taxonomy.

Opmerking: De API voor de Google-uitgeverstag (GPT) googletag.config.PublisherProvidedSignalsConfig ondersteunt alleen unieke ID's en ondersteunt op dit moment geen extensiewaarden.

Taxonomie-instellingen beheren in Ad Manager

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Voorraad en dan op Door de uitgever verstrekte signalen.

3. Kies de taxonomie die u wilt instellen.

4. Op het tabblad Instellingen kunnen uitgevers zich aanmelden voor 'First-party gebruikersprofielen met bereik' als advertentievraag van Google PPS-gegevens kan gebruiken om gebruikersprofielen samen te stellen gericht op uw netwerk voor toepassingen zoals advertenties op basis van interesse en remarketing. Uw PPS-gegevens worden nooit gebruikt in een cross-network gebruikersprofiel.

Categorietoewijzing beheren

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Ga naar Voorraad en dan Door de uitgever verstrekte signalen.

3. Klik op Selecteren bij IAB-doelgroeptaxonomie, IAB-contenttaxonomie of Aanvullende video- en audiometadata.

4. Klik in Categorietoewijzing op Nieuwe categorietoewijzing of klik op een categorienaam om een bestaande categorie te bewerken.

5. Voor een nieuwe toewijzing selecteert u de doelgroepsegmenten, sleutel/waarden of CMS-metadata die u wilt toewijzen.

1. Het advertentieverzoek moet voldoen aan ten minste één van de gegeven toegewezen doelgroepsegmenten, sleutel/waarden of CMS-metadata. Neem contact op met uw accountmanager als toewijzing van CMS-metadata niet aanstaat voor uw netwerk.

2. Sleutel/waarde-paren en doelgroepsegmenten worden gecombineerd met de logische operator OR. U kunt met automatisch aanvullen zoeken naar de naam of ID.

6. Klik op Opslaan.

Opmerking: U kunt meerdere categorietoewijzingen tegelijk beheren door een csv-bestand (bestand met door komma's gescheiden waarden) met signalen te uploaden naar Ad Manager.

Door de uitgever verstrekte signalen sturen op het moment van het advertentieverzoek

1. Gebruikers bezoeken de website, mobiele app of verbonden tv-app van de uitgever
  2. Uitgevers maken first-party signalen die kopers misschien waardevol vinden om de doelen van hun advertentieklant te behalen

Voorbeelden

• Doelgroepsegmenten (zoals interesse en in-market) worden verzameld op basis van gebruikersactiviteit op uitgeversproperty's. Denk hierbij aan de geschiedenis van webpassage, formulieren en aankoopgeschiedenis.
    • Contentsignalen zijn waardevol als content niet vindbaar is. Bijvoorbeeld voor mobiele apps, video's en webcontent waarvoor inloggen is vereist.
  3. De uitgever standaardiseert content- en doelgroepsignalen in een toepasselijke door PPSl ondersteunde taxonomie.
  4. De uitgever stuurt een advertentieverzoek naar Ad Manager, met content- en doelgroepsignalen die worden gestuurd als taxonomiecategorie-ID's.

De ID's moeten worden ingesteld als onderdeel van de tagconfiguratie.

Controleer het volgende voor gedetailleerde instructies om de advertentietag met PPS in te stellen:

5. Ad Manager stuurt deze signalen naar programmatic bieders.
  6. Adverteerders kunnen op de gebruikelijke manier targeten.

Geschiktheid van kopers instellen voor door de uitgever verstrekte signalen

PPS kan, afhankelijk van privacybeperkingen, voor alle advertentieverzoeken naar advertentieverzoeken van Google worden gestuurd. Partners voor Authorized buyers Open bieden, en vraag van SDK-biedingen in uw web-, app- en videovoorraad.

U vindt de opties op het tabblad Instellingen voor vraagkanalen in Ad Manager om de vraagkanalen en bieders waarmee u PPS wilt delen, te selecteren. Alle standaardinstellingen zijn van toepassing op alle bieders binnen een vraagkanaal, maar u kunt binnen een vraagkanaal uitzonderingen per bieder maken voor individuele bieders die overschrijvingsgroepen gebruiken.

Zorg dat u de instellingen voor delen configureert voor bestaande overschrijvingsgroepen door op het tabblad Overschrijvingsgroepen te klikken.

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Weergave en dan op Instellingen voor vraagkanalen.

3. Klik op Standaardinstellingen.

4. Ga naar Uitgeversgegevens delen en dan naar Door de uitgever verstrekte signalen: IAB-doelgroeptaxonomie of Door de uitgever verstrekte signalen: IAB-contenttaxonomie.

5. Selecteer in aanmerking komende kopers, zoals advertentievraag van Google, Authorized buyers, Open bieden of SDK-biedingen.

6. Klik op Opslaan.

Uitgevers moeten rekening houden met de volgende targeting- en beheeropties voor uitgevers die beschikbaar zijn voor kopers.

Targeting

• PPS-doelgroepcategorieën kunnen alleen worden doorgegeven aan verzoeken die advertentiepersonalisatie toestaan.
  • Contextuele PPS kunnen worden doorgegeven aan alle advertentieverzoeken.

Google Ads, Display & Video 360

• Als ze zich hiervoor hebben aangemeld, kunnen programmatic bieders van Google (Display & Video 360 en Google Ads) gebruikersprofielen maken op basis van door de uitgever verstrekte doelgroepsignalen om gebruikersprofielen voor advertenties op basis van interesse te maken.
  • PPS worden niet gebruikt om gebruikersprofielen voor meerdere uitgevers te ontwikkelen. Als een uitgever ervoor kiest om PPS door te geven, is de toegang alleen beperkt tot de uitgever die ze heeft verstrekt. Dit betekent dat gebruikersprofielen die met PPS zijn gemaakt, niet worden samengevoegd tussen uitgevers of worden toegevoegd aan een profiel dat wordt gemaakt met Google-gebruikers-ID's.

Video en audio

Google Ad Manager ondersteunt momenteel de volgende contentsignalen voor video en audio:

documentatie voor ontwikkelaars Deze signalen worden verstuurd in de VAST-advertentietagparameter ppsj en hebben de waarden die worden vermeld in de documentatie voor ontwikkelaars.
  • Genre en publiek: Geef het genre door dat aan uw video- en audiocontent is gekoppeld.  De ondersteunde waarden worden gedefinieerd in de IAB-contenttaxonomie.

• Contentclassificatie: Voltooit de contentclassificatie die aan de video- en audiocontent is gekoppeld. Gebruikt de tabel Contentclassificatie om te bepalen welke waarde moet worden doorgegeven.

• Audiofeedtype: Geeft waarden door die zijn gekoppeld aan de verschillende typen audiocontent. De ondersteunde waarden, afgestemd op het IAB, zijn Muziek, Radio en Podcast.

• Productiekwaliteit: Geef waarden door die zijn gekoppeld aan de contentkwaliteit. De ondersteunde waarden, afgestemd op het IAB, zijn professioneel geproduceerd, Prosumer en Door de gebruiker gegenereerd.

• Contentlevering: Geef waarden door die zijn gekoppeld aan de levering van video- of audiocontent. De ondersteunde waarden, afgestemd op het IAB, zijn Streaming, Progressive en Download.

Contentclassificatie

Er zijn beperkte uniforme branchetaxonomieën die worden gebruikt voor verschillende regio's, markten en indelingen voor contentclassificatie. Je kunt deze algemene standaard gebruiken om de verschillende normen in kaart te brengen die uitgevers en brancheorganisaties mogelijk gebruiken.

Dit signaal is bedoeld om content op de juiste manier te kunnen beoordelen en zo een goede balans te vinden tussen ouders en voogden, ontwikkelaars en uitgevers, adverteerders, advertentienetwerken en toezichthouders.

Gebruik de richtlijnen in deze tabel wanneer u de contentclassificatie rechtstreeks in het advertentieverzoek stuurt en wanneer u categorietoewijzingen beheert in het gedeelte Door de uitgever verstrekte signalen van Google Ad Manager.

Waarde
voor contentclassificatie
Beschrijving Voorbeelden Veelvoorkomende toewijzingen van andere classificatiestandaarden

G

Content die geschikt is voor algemene doelgroepen.

Van kindgerelateerde content (zoals een tv-programma voor kinderen) tot content die niet relevant is, maar wel geschikt is voor kinderen (zoals autoreclames).

MPAA-G, TV-Y, TV-Y7, TV-G, ESRB-E

PG

Content die geschikt is voor de meeste doelgroepen met ouderlijk toezicht.

Tekenfilmachtig geweld en speelgoedwapens (zoals speelgoedgeweren)

MPAA-PG, TV-PG, ESRB-E10+

Tiener

Content die geschikt is voor tieners en oudere doelgroepen

Enge content, grove/afstotende content, eten en niet-alcoholische dranken, cosmetica, medische behandelingen, gevoelige sociale onderwerpen, sociale netwerken, gevechtsgames, realistisch niet-bloedgeweld en niet-geseksualiseerde blote huid.

MPAA-PG13, TV-14, ESRB-T

Volwassen

Content die alleen geschikt is voor volwassenen.

Intens geweld, bloed en bloedvergieten, seksuele content, grof taalgebruik, vaak voorkomen van thema's voor volwassenen (bijvoorbeeld middelen of kansspelen).

MPAA-R, MPAA-NC17, TV-MA, ESRB-M, ESRB-A

Het verstrekken van nauwkeurige informatie over uw voorraad en de contentclassificaties die aan de voorraad zijn gekoppeld, is de verantwoordelijkheid van de uitgever. Zie de Clausule voor oneerlijke verklaring van het Ad Manager-uitgeversbeleid.

Als je bewust een verkeerde voorstelling van deze signalen geeft, kan dit ertoe leiden dat er actie wordt ondernomen tegen het account. Hieronder vallen acties zoals het opzettelijk toewijzen van waarden van bekende standaarden voor merkveiligheidsclassificatie aan de onjuiste, overeenkomende waarde voor de contentclassificatie hierboven (als je content bijvoorbeeld de classificatie MPAA-R heeft, mag je alleen 'Volwassen' doorgeven als signaal voor contentclassificatie).

Rapporteren over door de uitgever verstrekte signalen

Uitgevers kunnen rapporten maken over direct overeenkomende IAB-taxonomiecategorieën die in een hiërarchische indeling worden weergegeven voor PPS .
Rapportagegegevens voor sleutel/waarden en waarden voor PPS komen niet overeen vanwege opzettelijke privacybeschermende beperkingen.
  • Door de uitgever verstrekte signalen (alle niveaus) (bèta) Met door de uitgever verstrekte signalen kunnen Ad Manager-uitgevers sleutel/waarden en doelgroeplijsten annoteren met IAB-taxonomiecategorieën. De rapportage voor 'Alle niveaus' bevindt zich in het bladknooppunt waar de hiërarchie in rapporten plat wordt weergegeven.
    Rapporteert '(Geen)' als er geen door de uitgever verstrekte signalen beschikbaar zijn.
  • Door de uitgever verstrekte signalen (gegevensprovider) (bèta)
    Rapporteert de entiteit die de signaaldefinitie voor de uitgever heeft geleverd. Dit kan de uitgever zelf zijn of een derde partij, zoals BlueKai.
  • Door de uitgever verstrekte signalen (geleverd) (bèta)
    Rapporteert over door de uitgever verstrekte signalen die zijn geleverd aan de winnende programmatic bieder.
    Rapporteert '(Geen)' als er geen door de uitgever verstrekte signalen beschikbaar zijn.
  • Door de uitgever verstrekte signalen (hoogste niveau)
    (bèta) Met door de uitgever verstrekte signalen kunnen Ad Manager-uitgevers sleutel/waarden en doelgroeplijsten annoteren met IAB-taxonomiecategorieën. Hoogste niveau rapporteert alleen over het hoogste rootniveau, waarbij de knooppunten van het blad per advertentieverzoek worden ontdubbeld. Het is nog steeds mogelijk dat er meerdere hoogste niveaus in hetzelfde advertentieverzoek bestaan.
    Rapporteert '(Geen)' als er geen door de uitgever verstrekte signalen beschikbaar zijn.