Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Macro's voor dynamische advertentie-invoeging

Bekijk meer informatie over macro's, waaronder hoe deze werken met Ad Manager, en een volledige lijst met weergave-, tracking- en andere videomacro's.

bookmarkNaar een specifieke macro in de lijst gaan

Macro's voor advertentieverzoeken
App-bundel
Itemsleutel
Maximale duur onderbreking
Cachebusting
Klant-ID
CMS-ID
AVG

AVG-toestemming
IFA
IFA-type
Beperkte tracking
Niet-gepersonaliseerde advertenties
SCTE-35
Stream-ID

TFCD
Privacy in de VS
User-agent
IP-adres van gebruiker
Videoduur

VAST-trackingmacro's
Cachebusting
Foutcode

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Macro's voor advertentieverzoeken

De macro's voor advertentieverzoeken die hier worden weergegeven, kunnen alleen worden gebruikt in een advertentietag voor dynamische advertentie-invoeging (DAI) voor een contentbron voor video on demand of een livestream. Ze werken niet in de context van VAST-advertentiemateriaal.

Macro's met vierkante haken zijn doorgaans vereist om Ad Manager-macrovalidatie voor omleidingen te doorstaan.

App-bundel

Macro
[APPBUNDLE]

De parameter an.

Itemsleutel

Macro
%%ASSET_KEY%%

De macro vervangt de waarde door de code van de livestreamgebeurtenis.

Maximale duur onderbreking

Macro
%%BREAK_DURATION%%
[BREAKMAXDURATION]

Huidige duur van de advertentie-onderbreking, in seconden.

[BREAKMAXDURATION] mag alleen worden gebruikt voor Ad Manager-omleidingen waar %%BREAK_DURATION%% niet is toegestaan.

Cachebusting

Macro
[CACHEBUSTING]

Een willekeurig getal.

Klant-ID

Macro
[CLIENTUA]

De ID van de gebruikte speler en VAST-client.

CMS-ID

Macro
%%CMS_ID%%

Wordt vervangen door de ID van de Ad Manager-contentbron (CMS-ID) die momenteel wordt afgespeeld. Deze waarde wordt niet weergegeven in uw MRSS-feed, maar is zichtbaar in de Ad Manager-interface.

AVG

Macro
%%GDPR%%

De parameter gdpr.

AVG-toestemming

Macro
[GDPRCONSENT]

De parameter gdpr_consent.

IFA

Macro
[IFA]

Een resetbare advertentie-ID die wordt opgehaald uit de parameter rdid. De advertentie-ID wordt alleen doorgegeven aan primaire advertentieverzoeken als dit is toegestaan door privacyflags (zoals tfcd en is_lat).

IFA-type

Macro
[IFATYPE]

DAI-parameter idtype. Het IFA-type wordt alleen doorgegeven aan primaire advertentieverzoeken als dit wordt toegestaan door privacyflags (zoals tfcd en is_lat).

Beperkte tracking

Macro
[LIMITEDTRACKING]

De parameter ltd.

Niet-gepersonaliseerde advertenties

Macro
%%NPA%%

De macro vervangt de waarde door de waarde 1 om het verzoek te taggen als niet-gepersonaliseerd.

Deze macro wordt gebruikt voor advertentieverzoeken die onder de AVG vallen en alleen in een advertentietag voor dynamische advertentie-invoeging. Bekijk andere macro's voor de AVG.

SCTE-35

Macro
%%SPLICE_INSERT_EVENT_ID%%
%%SPLICE_INSERT_UPID%%
%%TIME_SIGNAL_EVENT_ID%%
%%TIME_SIGNAL_UPID%%
%%TIME_SIGNAL_UPID_RAW%%
%%AFMM_CBC%%

De macro vervangt de waarde door SCTE-35-signalen.

Stream-ID

Macro
%%STREAM_ID%%

De macro vervangt de waarde door de sessiestream-ID voor de contentbron die momenteel wordt afgespeeld.

TFCD

Macro
%%TFCD%%

Wordt vervangen door de waarde van de parameter tfcd.

Privacy in de VS

Macro
%%US_PRIVACY%%

Wordt vervangen door de waarde van de parameter us_privacy.

User-agent

Macro
%%USER_AGENT%%
[DEVICEUA]

User-agent van het apparaat dat de advertentie weergeeft aan de eindgebruiker.

In het geval van VAST-omleidingen biedt alleen de macro [DEVICEUA] de verwachte functionaliteit.
IP-adres van gebruiker

Macro
%%USER_IP%%
[DEVICEIP]
[IP_ADDRESS]

De macro vervangt de waarde door het IP-adres van de gebruiker.

[IP_ADDRESS] moet uitsluitend worden gebruikt voor Ad Manager-omleidingen waar %%USER_IP%% niet is toegestaan.

Videoduur, in seconden

Macro
%%VIDEO_DURATION_SEC%%

De macro vervangt de waarde door de duur van de video in seconden.

VAST-trackingmacro's

De macro's [CACHEBUSTING] en [ERRORCODE] voldoen beide aan de VAST 4.0-specificatie (zie het gedeelte '2.3.7 Macro's').

Cachebusting

Macro
[CACHEBUSTING]

De macro vervangt de waarde door een willekeurig getal van 8 cijfers.

Errorcode

Macro
[ERRORCODE]

De macro vervangt de waarde door de VAST-foutcode.

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.