Bruk en sikkerhetsnøkkel for totrinnsbekreftelse

Du kan bruke sikkerhetsnøkler med totrinnsbekreftelse for å holde hackere ute av Google-kontoen din.

Merk: Hvis du er journalist eller aktivist, eller kan være utsatt for målrettede nettangrep av andre grunner, anbefaler vi deg å lese mer om Avansert beskyttelse-programmet.

Krav for å legge til en nøkkel i kontoen din

Sikkerhetsnøkkel

Før du kan bruke en sikkerhetsnøkkel til å logge på, må du legge den til i kontoen din fra en datamaskin.

• Du må ha en datamaskin med USB-port og den nyeste versjonen av en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome.
  • Du må ha en sikkerhetsnøkkel som kan kobles til en USB-port, og som fungerer med FIDO Universal 2nd Factor (U2F) eller FIDO2.

Merk: Hvis du bruker en Titan-sikkerhetsnøkkel fra Google, kan du finne ut mer om hvilke datamaskiner og enheter den er kompatibel med.

Den innebygde sikkerhetsnøkkelen til en kompatibel telefon

Android-telefoner som kjører Android 7.0 eller nyere, har en innebygd sikkerhetsnøkkel du kan bruke til å logge på datamaskiner i nærheten på en sikker måte. Finn ut mer om hvordan du bruker sikkerhetsnøkkelen som er innebygd i kompatible Android-telefoner.

Trinn 1: Skaff deg nøklene

Trinn 2: Legg til en nøkkel i kontoen din

1. Åpne en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome.
  2. Registrer sikkerhetsnøkkelen. Du må kanskje logge på.

Legg til flere metoder for å bevise at det er deg, for å sikre at du kan logge på hvis du mister nøkkelen din.

Trinn 3: Logg på med nøkkelen din

Sikkerhetsnøkler er et sikrere trinn 2. Hvis du har angitt andre tilleggstrinn, bør du bruke sikkerhetsnøkkelen din til å logge på når det er mulig. Hvis en sikkerhetsnøkkel ikke fungerer på enheten eller i nettleseren din, kan det hende du ser et alternativ for å logge på med en kode eller forespørsel i stedet.

Merk: Du blir bedt om sikkerhetsnøkkelen din eller et annet trinn 2 hver gang du logger på fra en ny datamaskin eller enhet.

Med Bluetooth (BLE)
  1. På Android-telefonen eller -nettbrettet åpner du en Google-app eller en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, Edge eller Opera.
  2. Logg på Google-kontoen din, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Enheten oppdager at kontoen din har en sikkerhetsnøkkel. Følg fremgangsmåten for å koble enheten til nøkkelen.

Etter tilkoblingen kan du logge på Google-kontoen din som normalt. Hvis vi må sikre at det er deg, blir du bedt om å trykke på knappen på nøkkelen din.

Løs problemer med Bluetooth

Jeg kan ikke koble nøkkelen til en telefon eller et nettbrett

Sørg for at du

Nøkkelen går ikke inn i tilkoblingsmodus

Sørg for at

• nøkkelen din er koblet fra datamaskinen eller laderen
  • nøkkelen din er ladet

Feil med Google Play Tjenester

1. På Android-enheten din, logg på med en konto som ikke bruker sikkerhetsnøkkel.
  2. Google Play Tjenester skal oppdateres automatisk.
    • Merk: Sjekk at enheten er koblet til internett.
  3. Logg på Android-enheten din igjen med kontoen som bruker en sikkerhetsnøkkel.
  4. Følg fremgangsmåten for å logge på med nøkkelen din via Bluetooth (BLE).

Med nærfeltskommunikasjon (NFC)

1. På Android-telefonen eller -nettbrettet åpner du en Google-app eller en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, Edge eller Opera.
  2. Logg på Google-kontoen din, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Enheten oppdager at kontoen din har en sikkerhetsnøkkel. Følg fremgangsmåten for å logge på med nøkkelen din.

Løs problemer med NFC

Sørg for at du

• slår på NFC på enheten
  • legger til nøkkelen i kontoen din
  • fjerner alt som kan blokkere NFC-signalet, for eksempel et omslag eller klistremerke
  • oppdaterer enheten din til den nyeste versjonen av Google Play Tjenester
  • prøver å starte enheten på nytt
  • prøver å slå NFC av og så på igjen

Feil med Google Play Tjenester

Hvis enheten din er tilbakestilt til fabrikkstandard, kan det hende du må følge denne fremgangsmåten:

1. På Android-enheten din, logg på med en konto som ikke bruker sikkerhetsnøkkel.
  2. Google Play Tjenester skal oppdateres automatisk.
    • Merk: Sjekk at enheten er koblet til internett.
  3. Logg på Android-enheten din igjen med kontoen som bruker en sikkerhetsnøkkel.
  4. Følg fremgangsmåten for å logge på med nøkkelen din via nærfeltskommunikasjon (NFC).

Med USB

1. Åpne en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, Edge eller Opera.
  2. Logg på Google-kontoen din. Enheten oppdager at kontoen din har en sikkerhetsnøkkel.
  3. Koble nøkkelen din til USB-porten på enheten din.
  4. Hvis du ser en melding fra «Google Play Tjenester», trykker du på OK. Hvis ikke, går du videre til trinn 4.
  5. Slå på nøkkelen:
    • Hvis nøkkelen din har en gullplate, trykker du på den.
    • Hvis nøkkelen din har en gulltupp, trykker du på den og holder den inne.
    • Hvis nøkkelen din har en knapp, trykker du på den.
    • Hvis nøkkelen din ikke har noen av disse funksjonene, kan du prøve å fjerne den og sette den inn igjen. Denne nøkkeltypen slås av hver gang du har brukt den.

Mistet sikkerhetsnøkkel

Hvis du mister sikkerhetsnøkkelen din, kan du følge denne fremgangsmåten for å få tilgang til kontoen din igjen og beskytte den. Velg trinnene som er riktige for deg, avhengig av om du har angitt et trinn nummer 2, for eksempel

• bekreftelseskoder
  • forespørsler fra Google
  • reservekoder
  • en annen sikkerhetsnøkkel du har lagt til i kontoen din
  • en registrert datamaskin hvor du tidligere har valgt å ikke bli bedt om bekreftelseskoder
Hvis du har et trinn 2
  1. Logg på Google-kontoen din med passordet ditt og trinn 2.
  2. Følg fremgangsmåten for å fjerne den tapte nøkkelen fra kontoen din.
  3. Kjøp en ny sikkerhetsnøkkel. Det kan være lurt å kjøpe en ekstra nøkkel som du kan oppbevare på et trygt sted.
  4. Legg til den nye nøkkelen i kontoen din.
Hvis du ikke har et annet trinn 2, eller hvis du har glemt passordet ditt

Merk: Totrinnsbekreftelse krever et ekstra trinn for å bevise at du eier en konto. På grunn av dette ekstra sikkerhetstrinnet kan det ta Google fra tre til fem virkedager å bekrefte at det er du som prøver å logge på.

1. Følg trinnene for å gjenopprette kontoen din. Du må svare på noen spørsmål for å bekrefte at kontoen er din.
  2. Du kan bli bedt om å
    • oppgi en e-postadresse eller et telefonnummer du kan nås på
    • angi en kode som sendes til e-postadressen din eller telefonnummeret ditt. Denne koden bekrefter at du har tilgang til e-postadressen eller telefonnummeret.