Utilitzar una clau de seguretat per a la verificació en dos passos

Les claus de seguretat es poden utilitzar amb la verificació en dos passos per evitar que els pirates informàtics accedeixin al vostre Compte de Google.

Nota: si sou periodista, activista o una persona que corre el risc de patir atacs intencionats en línia, obteniu informació sobre el programa Protecció avançada.

Requisits per afegir una clau al compte

Clau de seguretat externa

Abans de poder utilitzar una clau de seguretat per iniciar la sessió, heu d'afegir-la al compte des d'un ordinador.

• Heu de tenir un ordinador amb un port USB i la versió més recent d'un navegador compatible, com ara Chrome.
  • Heu de tenir una clau de seguretat que es connecti a un port USB i funcioni amb l'estàndard FIDO Universal 2nd Factor (U2F) o FIDO2.

Nota: si utilitzeu una clau de seguretat Titan de Google, podeu obtenir més informació sobre els ordinadors i dispositius compatibles.

Clau de seguretat integrada del telèfon compatible

Els telèfons Android amb Android 7.0 i versions posteriors disposen d'una clau de seguretat integrada per iniciar la sessió de manera segura en un ordinador proper. Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar la clau de seguretat integrada dels telèfons Android compatibles.

Pas 1: obteniu les claus

Pas 2: afegiu una clau al compte

1. Obriu un navegador compatible, com ara Chrome.
  2. Registreu la clau de seguretat. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.

Per poder iniciar la sessió en cas que perdeu la clau, afegiu més maneres de verificar la vostra identitat

Pas 3: inicieu la sessió amb la clau

Les claus de seguretat són un segon pas més segur. Si heu configurat altres segons passos, utilitzeu la clau de seguretat per iniciar la sessió sempre que sigui possible. Si una clau de seguretat no funciona al dispositiu ni al navegador, pot ser que vegeu l'opció d'iniciar la sessió amb un codi o amb una sol·licitud.

Nota: se us demanarà la clau de seguretat o un altre segon pas cada vegada que inicieu la sessió des d'un ordinador o un dispositiu nous.

Amb Bluetooth (BLE)
  1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu una aplicació de Google o un navegador compatible, com ara Chrome, Firefox, Edge o Opera.
  2. Inicieu la sessió al Compte de Google, si encara no ho heu fet.
  3. El dispositiu detectarà que el compte té una clau de seguretat. Seguiu els passos per vincular el dispositiu i la clau.

Després de la vinculació, podeu iniciar la sessió al Compte de Google com ho feu normalment. Si necessitem comprovar la vostra identitat, us demanarem que premeu el botó de la clau.

Solucionar problemes amb el Bluetooth

La clau no es vincula amb el telèfon ni amb la tauleta

Assegureu-vos de fer el següent:

La clau no entra en el mode de vinculació

Assegureu-vos que es compleixi el següent:

• La clau està desconnectada de l'ordinador o del carregador.
  • La clau està carregada.

Error dels Serveis de Google Play

1. Al dispositiu Android, inicieu la sessió amb un compte que no utilitzi cap clau de seguretat.
  2. Serveis de Google Play hauria de començar a actualitzar-se automàticament.
    • Nota: comproveu que el dispositiu estigui connectat a Internet.
  3. Torneu a iniciar la sessió al dispositiu Android amb el compte que utilitza una clau de seguretat.
  4. Seguiu els passos per iniciar la sessió amb la clau amb Bluetooth (BLE).

Amb comunicació de camp proper (NFC)

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu una aplicació de Google o un navegador compatible, com ara Chrome, Firefox, Edge o Opera.
  2. Inicieu la sessió al Compte de Google, si encara no ho heu fet.
  3. El dispositiu detectarà que el compte té una clau de seguretat. Seguiu els passos per iniciar la sessió amb la clau.

Solucionar problemes amb NFC

Assegureu-vos de fer el següent:

• Activa la funció NFC al dispositiu.
  • Afegir la clau al compte.
  • Apartar qualsevol objecte que pugui bloquejar el senyal NFC, com ara una funda o un adhesiu.
  • Actualitzar el dispositiu a la versió més recent dels Serveis de Google Play.
  • Intentar reiniciar el dispositiu.
  • Intentar desactivar la funció NFC i tornar a activar-la.

Error dels Serveis de Google Play

Si s'ha restablert la configuració de fàbrica al dispositiu, és possible que hàgiu de seguir aquests passos:

1. Al dispositiu Android, inicieu la sessió amb un compte que no utilitzi cap clau de seguretat.
  2. Serveis de Google Play hauria de començar a actualitzar-se automàticament.
    • Nota: comproveu que el dispositiu estigui connectat a Internet.
  3. Torneu a iniciar la sessió al dispositiu Android amb el compte que utilitza una clau de seguretat.
  4. Seguiu els passos per iniciar la sessió amb la clau amb comunicació de camp proper (NFC).

Amb USB

1. Obriu un navegador compatible, com ara Chrome, Firefox, Edge o Opera.
  2. Inicieu la sessió al Compte de Google. El dispositiu detectarà que el compte té una clau de seguretat.
  3. Connecteu la clau al port USB del dispositiu.
  4. Si veieu un missatge de "Serveis de Google Play", toqueu D'acord. En cas contrari, passeu al pas 4.
  5. Activeu la clau de les maneres següents:
    • Si la clau té un disc daurat, toqueu-lo.
    • Si la clau té una punta daurada, toqueu-la i premeu-la.
    • Si la clau té un botó, premeu-lo.
    • Si la clau no té cap d'aquestes característiques, potser heu de treure-la i tornar a inserir-la. Aquest tipus de clau es desactiva després de cada ús.

Clau de seguretat perduda

Si perdeu la clau de seguretat, podeu seguir aquests passos per recuperar el compte i protegir-lo. Trieu els passos adequats en funció de si heu configurat un segon pas, com ara:

• Codis de verificació.
  • Sol·licituds de Google.
  • Codis de seguretat.
  • Una clau de seguretat diferent que hàgiu afegit al compte.
  • Un ordinador registrat en què anteriorment hàgiu triat que no se us demani un codi de verificació.
Si disposeu d'un segon pas, feu el següent:
  1. Inicieu la sessió al Compte de Google amb la contrasenya i l'altre segon pas.
  2. Seguiu els passos per suprimir la clau perduda del compte.
  3. Obteniu una clau de seguretat nova. Potser us interessa obtenir una clau addicional que pugueu desar en un lloc segur.
  4. Afegiu la clau nova al compte.
En cas que no tingueu cap altre segon pas o hàgiu oblidat la contrasenya, feu el següent:

Nota: la verificació en dos passos requereix un pas addicional per demostrar que sou propietari d'un compte. A causa d'aquesta seguretat afegida, Google pot tardar entre 3 i 5 dies laborables a assegurar-se que esteu intentant iniciar la sessió.

1. Seguiu els passos per recuperar el compte. Se us demanarà que respongueu a unes quantes preguntes per confirmar que el compte és vostre.
  2. Pot ser que se us demani el següent:
    • Que introduïu una adreça electrònica o un número de telèfon en què se us pugui localitzar.
    • Que introduïu un codi que s'ha enviat a la vostra adreça electrònica o al vostre número de telèfon. Aquest codi ens ajuda a comprovar que podeu accedir a aquesta adreça electrònica o a aquest número de telèfon.