Een beveiligingssleutel gebruiken voor verificatie in twee stappen

Beveiligingssleutels kunnen worden gebruikt met verificatie in twee stappen om hackers uit uw Google-account te houden.
Belangrijk: Bekijk meer informatie over het programma 'Geavanceerde beveiliging' als u journalist of activist bent of anderszins risico op gerichte online aanvallen loopt.

Stap 1: Uw sleutels verkrijgen

Stap 2: Een sleutel toevoegen aan uw account

1. U kunt op een computer een beveiligingssleutel toevoegen aan uw account.
  2. Schrijf uw beveiligingssleutel in. U moet wellicht inloggen.
Tip: Voeg meer manieren toe om te bewijzen dat u het bent zodat u kunt inloggen als u uw sleutel ooit kwijtraakt.

Stap 3: Inloggen met uw sleutel

Beveiligingssleutels zijn een veiligere tweede stap. Als u andere tweede stappen heeft ingesteld, gebruikt u waar mogelijk uw beveiligingssleutel om in te loggen. Als een beveiligingssleutel niet werkt op uw apparaat of in uw browser, wordt er mogelijk een optie weergegeven om in te loggen met een code of prompt.
Als u op uw iPhone of iPad bent ingelogd op uw Google-account als u een beveiligingssleutel aan uw account toevoegt, blijft u ingelogd en hoeft u de onderstaande stappen niet te volgen. Als u op een nieuw apparaat wilt inloggen op uw Google-account, heeft u uw beveiligingssleutel of een andere ingestelde tweede stap nodig.

Belangrijk: Beveiligingssleutels kunnen op de volgende manieren verbinding maken met uw iOS-apparaten:

NFC USB Bluetooth *
iPhones met iOS 13.3 of hoger Ja Ja Ja
iPads met iOS 13.3 of hoger Nee Ja Ja
iPhones en iPads met een ouder OS Nee Nee Ja

* De ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon maakt verbinding met bluetooth.

Met de ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon

1. Zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld voor beide apparaten.
  2. Log in op uw Google-account op een apparaat met Chrome OS (versie 79 en hoger), iOS, macOS of Windows 10.
  3. Controleer of u op uw iPhone een melding van Smart Lock heeft ontvangen. Tik op de melding.
  4. Tik op Ja om te verifiëren dat u bent ingelogd.

Via Near Field Communication (NFC)

1. Voeg op uw iPhone of iPad uw Google-account toe via Instellingen en dan Wachtwoorden en accounts of open een Google-app.
  2. Log in op uw Google-account als u dat nog niet heeft gedaan.
  3. Uw apparaat detecteert dat uw account een beveiligingssleutel heeft. Volg de stappen om in te loggen met uw sleutel.
Tip: Als u een sleutel wilt verbinden via NFC, houdt u uw beveiligingssleutel tegen de bovenrand van uw telefoon voor de beste verbinding.

Problemen met NFC oplossen

Doe het volgende:

• Voeg de sleutel toe aan uw account.
  • Verwijder alles wat het NFC-signaal kan blokkeren, zoals een hoes of sticker.
  • Update uw telefoon naar iOS 13.3 of hoger.
  • Probeer uw apparaat opnieuw op te starten.

Via USB

Belangrijk: Als u een USB-beveiligingssleutel wilt verbinden, heeft u een iOS-apparaat met een USB-poort (zoals een iPad Pro) of een Lightning-naar-USB-adapter nodig.
  1. Voeg op uw iPhone of iPad uw Google-account toe via Instellingen en dan Wachtwoorden en accounts of open een Google-app.
  2. Log in op uw Google-account. Uw apparaat detecteert dat uw account een beveiligingssleutel heeft.
  3. Tik onderaan het volgende scherm op Een andere manier proberen en dan Sluit uw USB-beveiligingssleutel aan.
  4. Sluit uw sleutel aan op de USB-poort van uw apparaat. U heeft mogelijk een USB-adapter nodig.
  5. Uw sleutel inschakelen:
    • Als uw sleutel een gouden cirkel heeft, tikt u hierop.
    • Als uw sleutel een gouden bovenkant heeft, tikt en drukt u hierop.
    • Als uw sleutel een knop heeft, drukt u hierop.
    • Als uw sleutel geen van deze kenmerken heeft, moet u de sleutel mogelijk verwijderen en opnieuw plaatsen. Dit type sleutel wordt na elk gebruik uitgeschakeld.

Via bluetooth (BLE)

1. Download de Google Smart Lock-app op uw iPhone of iPad. Als u de Google Smart Lock-app al heeft gedownload, gaat u verder met de volgende stap.
  2. Voeg op uw iPhone of iPad uw Google-account toe via Instellingen en dan Wachtwoorden en accounts of open een Google-app.
  3. Log in op uw Google-account. Uw apparaat detecteert dat uw account een beveiligingssleutel heeft.
  4. Tik onderaan het volgende scherm op Een andere manier proberenen dan Uw bluetooth-beveiligingssleutel koppelen via Smart Lock. Open de Google Smart Lock-app. Log in als dat nodig is.
  5. Tik in de Smart Lock-app op Beveiligingscode genereren.
  6. Volg zo nodig de instructies om uw sleutel en apparaat te koppelen via bluetooth.
  7. Kopieer de beveiligingscode uit de Smart Lock-app.
  8. Ga terug naar de app waarvoor u de Smart Lock-beveiligingscode nodig heeft en voer deze daar in.

Problemen met bluetooth oplossen

Bluetooth key won’t pair with phone or tablet

Make sure to:

De sleutel schakelt niet over naar de koppelingsmodus

Check of:

• Uw sleutel is losgekoppeld van uw computer of oplader.
  • Uw sleutel is opgeladen.

iPhone of iPad vraagt niet om te koppelen

Als u op uw iPhone of iPad bent ingelogd op uw Google-account als u een bluetooth-beveiligingssleutel aan uw account toevoegt, is het volgende van toepassing:

• U blijft ingelogd bij die iPhone of iPad.
  • U hoeft de Google Smart Lock-app niet te gebruiken om uw bluetooth-beveiligingssleutel te koppelen, tenzij u uitlogt.

Als u op een nieuw apparaat wilt inloggen op uw Google-account, heeft u uw beveiligingssleutel nodig of een andere tweede stap die u heeft ingesteld.

Problemen met Smart Lock oplossen

Als u niet kunt inloggen met Smart Lock, zorgt u voor het volgende:

• Privémodus is uitgeschakeld in Safari. Als de privémodus is ingeschakeld, kunt u niet inloggen met een beveiligingssleutel.
  • De batterij van uw beveiligingssleutel is voldoende opgeladen. Als de batterij van uw beveiligingssleutel bijna leeg is, kunt u mogelijk niet inloggen.

Verloren beveiligingssleutel

Als u uw beveiligingssleutel kwijtraakt, kunt u deze stappen volgen om de toegang tot uw account en de beveiliging te herstellen. Kies de voor u geschikte stappen. Dit is afhankelijk van of u nog een tweede stap heeft ingesteld zoals:

• Verificatiecodes
  • Google-prompts
  • Back-upcodes
  • Een andere beveiligingssleutel die u aan uw account heeft toegevoegd
  • Een geregistreerde computer waarvoor u eerder heeft aangegeven dat u niet om een verificatiecode wilt worden gevraagd
Als u nog een tweede stap heeft ingesteld, gaat u als volgt te werk:
  1. Log in op uw Google-account met uw wachtwoord en met uw andere tweede stap.
  2. Volg de stappen om de verloren sleutel uit uw account te verwijderen.
  3. Koop een nieuwe beveiligingssleutel. Het kan nuttig zijn om een extra sleutel te kopen die u op een veilige plaats bewaart.
  4. Voeg de nieuwe sleutel toe aan uw account.
Als u geen tweede stap heeft of als u uw wachtwoord bent vergeten

Opmerking: Bij authenticatie in twee stappen is een extra stap vereist om te bewijzen dat u de eigenaar van een account bent. Vanwege deze extra beveiliging kan het drie tot vijf werkdagen duren voordat Google zeker weet dat u het bent die probeert in te loggen.

1. Volg de stappen om uw account te herstellen. Er worden enkele vragen gesteld om te bevestigen dat het uw account is.
  2. We kunnen u vragen om het volgende te doen:
    • Een e-mailadres of telefoonnummer opgeven waarop we u kunnen bereiken.
    • Een code invoeren die naar uw e-mailadres of telefoonnummer is verzonden. Door deze code weten wij zeker dat u toegang heeft tot dat e-mailadres of telefoonnummer.