Een beveiligingssleutel gebruiken voor authenticatie in twee stappen

Beveiligingssleutels kunnen worden gebruikt met authenticatie in twee stappen om hackers uit uw Google-account te houden.

Opmerking: Bekijk meer informatie over het programma Geavanceerde beveiliging als u journalist of activist bent of anderszins risico op gerichte online aanvallen loopt.

Vereisten om een sleutel aan uw account toe te voegen

Beveiligingssleutel-dongel

Voordat u een beveiligingssleutel-dongel kunt gebruiken om in te loggen, moet u deze vanaf een computer toevoegen aan uw account.

• U heeft een computer nodig met een USB-poort en de nieuwste versie van een geschikte browser, zoals Chrome.
  • U heeft een beveiligingssleutel nodig die kan worden aangesloten op een USB-poort en die werkt met FIDO U2F (Universal 2nd Factor) of FIDO2.

Opmerking: Als u een Titan-beveiligingssleutel van Google gebruikt, vindt u hier meer informatie over welke computers en apparaten hiervoor geschikt zijn.

Ingebouwde beveiligingssleutel van geschikte telefoon gebruiken

Android-telefoons met Android 7.0 en hoger hebben een ingebouwde beveiligingssleutel waarmee u beveiligd kunt inloggen op een computer bij u in de buurt. Meer informatie over het gebruik van de beveiligingssleutel die is ingebouwd in geschikte Android-telefoons.

Stap 1: Uw sleutels verkrijgen

Stap 2: Een sleutel toevoegen aan uw account

1. Open een geschikte browser, zoals Chrome.
  2. Schrijf uw beveiligingssleutel in. U moet wellicht inloggen.

Voeg meer manieren toe om te bewijzen dat u het bent zodat u kunt inloggen als u uw sleutel ooit kwijtraakt.

Stap 3: Inloggen met uw sleutel

Beveiligingssleutels zijn een veiligere tweede stap. Als u andere tweede stappen heeft ingesteld, gebruikt u waar mogelijk uw beveiligingssleutel om in te loggen. Als een beveiligingssleutel niet werkt op uw apparaat of in uw browser, wordt er mogelijk een optie weergegeven om in te loggen met een code of prompt.

Opmerking: Elke keer dat u inlogt vanaf een nieuwe computer of een nieuw apparaat, wordt u om uw beveiligingssleutel of een andere tweede stap gevraagd. U wordt mogelijk niet gevraagd om uw beveiligingssleutel of een andere tweede stap als u inlogt vanaf een apparaat dat u vaak gebruikt.

1. Download de Google Smart Lock-app op uw iPhone of iPad. Als u de Google Smart Lock-app al heeft, gaat u verder met de volgende stap.
  2. Open de Google Smart Lock-app.
  3. Tik op Inloggen en volg de instructies. Als u deze optie niet ziet, gaat u verder met de volgende stap.
  4. Tik op het account waarvoor u uw sleutel wilt gebruiken of tik op Nog een account toevoegen. U moet mogelijk inloggen met uw wachtwoord.
  5. Volg de instructies om uw sleutel en uw apparaat te koppelen.

Nadat u ze heeft gekoppeld, kunt u inloggen op uw Google-account zoals u gewend bent. Als we willen controleren of u het bent, wordt u gevraagd om de knop op uw sleutel in te drukken.

Opmerking: Momenteel werken iPhone-apps zoals Mail en Agenda alleen met beveiligingssleutels die worden gebruikt als onderdeel van het programma Geavanceerde beveiliging. Als u deel uitmaakt van het programma Geavanceerde beveiliging, kunt u meer informatie lezen over hoe u deze apps gebruikt met een beveiligingssleutel. Als dit niet het geval is, kunt u deze apps gebruiken door een andere verificatieoptie in te stellen, zoals verificatiecodes of prompts.

Problemen oplossen

De sleutel wordt niet aan de telefoon of tablet gekoppeld

Doe het volgende:

De Bluetooth-sleutel schakelt niet over naar de koppelingsmodus

Zorg dat het volgende voor u geldt:

• Uw sleutel is losgekoppeld van uw computer of oplader.
  • Uw sleutel is opgeladen.

Kan niet inloggen met Smart Lock

Zorg voor het volgende:

• Privé browsen is uitgeschakeld in Safari om te kunnen inloggen met een beveiligingssleutel.
  • De batterij van uw beveiligingssleutel is voldoende opgeladen. Als de batterij van uw beveiligingssleutel bijna leeg is, kunt u mogelijk niet inloggen.

Verloren beveiligingssleutel

Als u uw beveiligingssleutel kwijtraakt, kunt u deze stappen volgen om de toegang tot uw account en de beveiliging te herstellen. Kies de voor u geschikte stappen. Dit is afhankelijk van of u nog een tweede stap heeft ingesteld zoals:

• Verificatiecodes
  • Google-prompts
  • Back-upcodes
  • Een andere beveiligingssleutel die u aan uw account heeft toegevoegd
  • Een geregistreerde computer waarvoor u eerder heeft aangegeven dat u niet om een verificatiecode wilt worden gevraagd
Als u nog een tweede stap heeft ingesteld, gaat u als volgt te werk:
  1. Log in op uw Google-account met uw wachtwoord en met uw andere tweede stap.
  2. Volg de stappen om de verloren sleutel uit uw account te verwijderen.
  3. Koop een nieuwe beveiligingssleutel. Het kan nuttig zijn om een extra sleutel te kopen die u op een veilige plaats bewaart.
  4. Voeg de nieuwe sleutel toe aan uw account.
Als u geen tweede stap heeft of als u uw wachtwoord bent vergeten

Opmerking: Bij authenticatie in twee stappen is een extra stap vereist om te bewijzen dat u de eigenaar van een account bent. Vanwege deze extra beveiliging kan het drie tot vijf werkdagen duren voordat Google zeker weet dat u het bent die probeert in te loggen.

1. Volg de stappen om uw account te herstellen. Er worden enkele vragen gesteld om te bevestigen dat het uw account is.
  2. We kunnen u vragen om het volgende te doen:
    • Een e-mailadres of telefoonnummer opgeven waarop we u kunnen bereiken.
    • Een code invoeren die naar uw e-mailadres of telefoonnummer is verzonden. Door deze code weten wij zeker dat u toegang heeft tot dat e-mailadres of telefoonnummer.