Een beveiligingssleutel gebruiken voor verificatie in 2 stappen

Beveiligingssleutels kunnen worden gebruikt met verificatie in twee stappen om hackers uit uw Google-account te houden.
Belangrijk: Bekijk meer informatie over het programma 'Geavanceerde beveiliging' als u journalist of activist bent of anderszins risico op gerichte online aanvallen loopt.

Stap 1: Uw sleutels verkrijgen

Stap 2: Een sleutel toevoegen aan uw account

1. Open een geschikte browser, zoals Chrome, Firefox of Safari (13.0.4 of hoger).
  2. Schrijf uw beveiligingssleutel in. U moet mogelijk eerst inloggen.
Tip: Voeg meer manieren toe om te bewijzen dat u het bent zodat u kunt inloggen als u uw sleutel ooit kwijtraakt.

Stap 3: Inloggen met uw sleutel

Beveiligingssleutels zijn een veiligere tweede stap. Als u andere tweede stappen heeft ingesteld, gebruikt u waar mogelijk uw beveiligingssleutel om in te loggen. Als een beveiligingssleutel niet werkt op uw apparaat of in uw browser, wordt er mogelijk een optie weergegeven om in te loggen met een code of prompt.
Tip: Elke keer dat u inlogt vanaf een nieuwe computer of een nieuw apparaat, wordt u om uw beveiligingssleutel of een andere tweede stap gevraagd.

Met de ingebouwde beveiligingssleutel van uw telefoon

Als u dit nog niet heeft gedaan, voegt u eerst de ingebouwde beveiligingssleutel van uw geschikte telefoon toe aan uw Google-account.

Inloggen met de ingebouwde sleutel van uw Android-telefoon

1. Zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld voor beide apparaten.
  2. Log in op het nieuwe apparaat:
  3. Controleer of u een melding heeft ontvangen op uw Android-telefoon.
  4. Dubbeltik op de melding 'Probeer je in te loggen?' op uw Android-telefoon.
  5. Volg de instructies om te bevestigen dat u het bent die wilt inloggen.

Inloggen met de ingebouwde sleutel van uw iPhone

1. Zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld voor beide apparaten.
  2. Log in op uw Google-account op een apparaat met Chrome OS (versie 79 en hoger), iOS, macOS of Windows 10.
  3. Controleer of u op uw iPhone een melding van Smart Lock heeft ontvangen. Tik op de melding.
  4. Tik op Ja om te verifiëren dat u bent ingelogd.

Met een beveiligingssleutel die u heeft gekocht

1. Open een geschikte browser op uw computer, zoals Chrome, Firefox, Edge of Opera.
  2. Log in op uw Google-account. Uw apparaat detecteert dat uw account een beveiligingssleutel heeft.
  3. Sluit uw sleutel aan op de USB-poort van uw computer.
  4. Als u een bericht van Google Play-services ziet, selecteert u OK. Als dit niet het geval is, gaat u verder met stap 5.
  5. Uw sleutel activeren:
    • Als uw sleutel een gouden cirkel heeft, tikt u hierop.
    • Als uw sleutel een gouden bovenkant heeft, tikt en drukt u hierop.
    • Als uw sleutel een knop heeft, drukt u hierop.
    • Als uw sleutel geen van deze functies heeft, moet u de sleutel mogelijk verwijderen en opnieuw plaatsen. Dit type sleutel wordt na elk gebruik uitgeschakeld.

Tip: U kunt ervoor kiezen uw sleutel elke keer te gebruiken als u inlogt of de sleutel niet te gebruiken op apparaten die u vertrouwt.

Verloren beveiligingssleutel

Als u uw beveiligingssleutel kwijtraakt, kunt u deze stappen volgen om de toegang tot uw account en de beveiliging te herstellen. Kies de voor u geschikte stappen. Dit is afhankelijk van of u nog een tweede stap heeft ingesteld zoals:

• Verificatiecodes
  • Google-prompts
  • Back-upcodes
  • Een andere beveiligingssleutel die u aan uw account heeft toegevoegd
  • Een geregistreerde computer waarvoor u eerder heeft aangegeven dat u niet om een verificatiecode wilt worden gevraagd
Als u nog een tweede stap heeft ingesteld, gaat u als volgt te werk:
  1. Log in op uw Google-account met uw wachtwoord en met uw andere tweede stap.
  2. Volg de stappen om de verloren sleutel uit uw account te verwijderen.
  3. Koop een nieuwe beveiligingssleutel. Het kan nuttig zijn om een extra sleutel te kopen die u op een veilige plaats bewaart.
  4. Voeg de nieuwe sleutel toe aan uw account.
Als u geen tweede stap heeft of als u uw wachtwoord bent vergeten

Opmerking: Bij verificatie in twee stappen is een extra stap vereist om te bewijzen dat u de eigenaar van een account bent. Vanwege deze extra beveiliging kan het drie tot vijf werkdagen duren voordat Google zeker weet dat u het bent die probeert in te loggen.

1. Volg de stappen om uw account te herstellen. Er worden enkele vragen gesteld om te bevestigen dat het uw account is.
  2. We kunnen u vragen om het volgende te doen:
    • Een e-mailadres of telefoonnummer opgeven waarop we u kunnen bereiken.
    • Een code invoeren die naar uw e-mailadres of telefoonnummer is verzonden. Door deze code weten wij zeker dat u toegang heeft tot dat e-mailadres of telefoonnummer.