Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit katsella ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Tapahtuman poistaminen manuaalisesti

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten tilisi ja sitten Valitse Google-tilisi määritykset. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat
  4. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  5. Valitse Poista päivämäärän mukaan ‑kohdasta alanuoli Alanuoli ja sitten Koko historia.
  6. Valitse Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Googlessa tehty haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten tilisi ja sitten Valitse Google-tilisi määritykset. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat
  4. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kohdenäkymä.
    • Hae tai käytä suodattimia.
  5. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Samanlaisten kohteiden poistaminen

Huom. Ryhmät eivät välttämättä sisällä kaikkia samanlaisia tapahtumia.

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten tilisi ja sitten Valitse Google-tilisi määritykset. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat
  4. Etsi poistettava tapahtumien ryhmä. Voit etsiä sitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. (Jos ryhmiä ei näy, valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Pakettinäkymä.)
    • Hae sivun yläreunasta hakusanalla tai käytä suodattimia.
    • Etsi tapahtumia päivämäärän tai tuotteen perusteella.
  5. Valitse ryhmän yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten tilisi ja sitten Valitse Google-tilisi määritykset. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat
  4. Valitse sivun yläreunasta Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  5. Tämän jälkeen voit
    • valita ajanjakson
    • valita, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tapahtumia Omiin tapahtumiin.)
  6. Valitse sivun yläreunasta Hae Haku.
  7. Jos haluat poistaa tapahtuman, valitse hakukentän vierestä Lisää Lisää.
    • Jos haluat poistaa tietyt kohteet, napauta Valitse. Napauta poistettavia kohteita. Valitse oikeasta yläreunasta Poista Poista.
    • Jos haluat poistaa kaikki kohteet, valitse Poista tulokset.

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumista.

1. ​Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten tilisi ja sitten Valitse Google-tilisi määritykset. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta ja sitten Hallinnoi historiaa.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Säilytä toimintaa.
  5. Valitse vaihtoehdoista, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valintasi valitsemalla ja sitten Seuraava ja sitten Vahvista.

Huom. Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Muiden tilille tallennettujen tapahtumien poistaminen

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten tilisi ja sitten Valitse Google-tilisi määritykset. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat
  4. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  5. Tämän jälkeen voit
    • poistaa tietyt toiminnot: valitse toiminnon alapuolelta Poista
    • siirtyä paikkaan, jossa voit poistaa toimintoja: valitse toiminnon alapuolelta Siirry tai Näytä.

Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

• Lue lisää Chromen selaushistorian ja muun selausdatan poistamisesta.
  • Jos käytät jotakin muuta selainta, katso lisätietoja tietojen poistamisesta sen ohjeista.

Google-sovelluksen hakujen poistaminen laitteelta

Jos käytät Google-sovellusta iPhonella tai iPadilla:

Viimeisimpien hakujen poistaminen

Näin poistat hakukentän alapuolella näkyvät viimeaikaiset haut:

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Kosketa hakukenttää ja sitten Näytä kaikki.
  3. Etsi poistettava haku ja pyyhkäise sen kohdalta vasemmalle.
  4. Valitse Poista.

Kaikkien hakujen poistaminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Kosketa hakukenttää ja sitten Näytä kaikki.
  3. Valitse Tyhjennä kaikki ja sitten Tyhjennä laitteen historia.

Hakujen tallentamisen lopettaminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja-kohdasta Historia.
  4. Poista käytöstä Laitteen historia. (Huom. Tämän jälkeen hakukentän alla ei näytetä viimeaikaisia hakuja.)

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävissä tiedoista.

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail iPhonella tai iPadilla. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten tilisi ja sitten Valitse Google-tilisi määritykset. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Poista käytöstä tapahtumat, jota et halua tallentaa.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaus

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tiedot tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi

Kun käytät Googlen tuotteita ja palveluita, Google-tilillesi tallennetaan tietoja käytöstä, esimerkiksi miten ja milloin käytät tiettyjä ominaisuuksia.

Tieto tuotteen tai palvelun käytöstä säilyy tilillä, vaikka poistat tapahtuman muita tietoja. Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, hakutapahtuma näkyy yhä tililläsi, mutta tiedot hakukohteesta poistetaan.

Googlen tietosuojakäytännössä selitetään, kuinka käytämme näitä tietoja. Ne auttavat Googlea esimerkiksi

• estämään roskapostia ja väärinkäyttöä
  • parantamaan tuotteita ja palveluita sekä kehittämään uusia
  • ymmärtämään, kuinka eri tuotteet ja ominaisuudet vaikuttavat toisiinsa
  • saamaan yritystoiminnan kannalta tärkeitä tietoja, kuten tuotteiden ja ominaisuuksien käyttäjämääriä ja käyttöaikoja.

Tietoja säilytetään niin kauan kuin niistä on apua yllä mainituissa asioissa. Jos poistat tilisi, tiedot poistetaan samalla.

Lue lisää Googlen keräämästä datasta ja keräämisen syistä.