Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit katsella ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Tapahtuman poistaminen manuaalisesti

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  6. Klikkaa Poista päivämäärän mukaan ‑kohdasta alanuolta Alanuoli ja valitse Koko historia.
  7. Valitse Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Googlessa tehty haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.
  1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa aiheen tai tuotteen mukaan. Valitse yläreunasta Aiheen tai tuotteen mukaan poistaminen ‑kohdasta Kokeile.
    • Etsi hakusanan tai päivämäärän perusteella.
  5. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisää.
  6.  Valitse Poista.

Samanlaisten kohteiden poistaminen

Huom. Ryhmät eivät välttämättä sisällä kaikkia samanlaisia tapahtumia.
  1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava tapahtumien ryhmä. Voit etsiä sitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. (Jos et näe ryhmiä, valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Pakettinäkymä.)
    • Hae sivun yläreunasta hakusanalla tai käytä suodattimia.
    • Etsi tapahtumia päivämäärän tai tuotteen perusteella.
  5. Valitse ryhmän yläreunasta Lisää Lisää.
  6. Valitse Poista.

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun yläreunasta Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  5. Tämän jälkeen voit
    • valita ajanjakson
    • valita, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tietoja Omiin tapahtumiin.)
  6. Valitse sivun yläreunasta Haku Haku.
  7. Jos haluat poistaa tapahtuman, valitse hakukentän vierestä Lisää Lisää.
    • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Klikkaa Valitse. Valitse poistettavat kohteet. Valitse oikeasta yläreunasta Poista Poista.
    • Kaikkien kohteiden poistaminen: Valitse Poista tulokset.

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumista.

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta tai YouTube-historia ja sitten Historiavalinnat.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Säilytä toimintaa.
  5. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valinta klikkaamalla ja sitten Seuraava Vahvista.

Huom. Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Muiden tilille tallennettujen tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Muu Google-toiminta.
  6. Tämän jälkeen voit
  • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse tapahtuman alapuolelta Poista.
  • Muualle tallennettujen tietojen poistaminen: Valitse tapahtuman alapuolelta Siirry.

Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävissä tiedoista.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Poista käytöstä tapahtumat, joita et halua tallentaa.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaus

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tapahtumiesi poistamistavat

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Suurin osa tästä datasta säilytetään, kunnes poistat sen esimerkiksi manuaalisesti tai asettamalla ajanjaksoja, jolloin data poistetaan automaattisesti Omista tapahtumista. Osa datasta voi vanheta aiemmin.

Kun poistat dataa, noudatamme käytäntöä, jonka mukaisesti poistamme sen kokonaan tililtäsi turvallisesti. Aloitamme poistamalla poistetun tapahtuman heti myös näkyviltä, eikä sitä enää käytetä Google-kokemuksesi personoimiseen. Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Vaikka poistat tapahtumasi, osa Google-palveluiden käyttöä koskevasta datasta saatetaan säilyttää niin kauan kuin Google-tilisi on olemassa. Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, hakutapahtuma näkyy yhä tililläsi, mutta tiedot hakukohteesta poistetaan.

Joskus erityiset liiketoiminnan tarpeet tai lainsäädännön vaatimukset edellyttävät, että säilytämme tiettyjä tietoja pitkään. Kun poistat Google-tilisi, suuri osa näistä tiedoista poistetaan samalla.

Lue, mitä dataa säilytämme ja miksi.