Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa toiminnastasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit etsiä ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Valitse toiminnan yläpuolelta Poista
  3. Valitse Koko historia
  4. Valitse Seuraava ja sitten Poista

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Googlessa tehty haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Vieritä alas toimintaasi.
  3. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan.
    • Hae tai käytä suodattimia.
  4. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Poista

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Vieritä alas toimintaasi.
  3. Suodata toimintaasi. Voit suodattaa samalla sekä päivämäärän että tuotteen mukaan.
    • Suodatus päivämäärän mukaan: Valitse Kalenterievent. Valitse sitten päivämäärä, jotta voit etsiä sitä aiempaa toimintaa.
    • Suodatus tuotteen mukaan: Valitse Haku Haku. Valitse sitten haluamasi tuotteet. Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tapahtumia Omiin tapahtumiin.
  4. Poista tapahtuma.
    • Kaikkien suodatettujen tapahtumien poistaminen: Valitse hakukentän vierestä Poista ja sitten Poista tulokset.
    • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse poistettavan kohteen kohdalta Poista  .

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumia.

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Valitse Verkko- ja sovellustoiminta-, YouTube-historia- tai Sijaintihistoria-kohdasta Automaattinen poisto.
  5. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valinta klikkaamalla ja sitten Seuraava ja sitten Vahvista.

Huom. Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Tilille tallennettujen muiden tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Valitse toimintasi yläpuolelta hakukentästä Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  3. Tämän jälkeen voit
    • poistaa tietyt tapahtumat: valitse tapahtuman alapuolelta Poista.
    • etsiä poistettavia tapahtumia: valitse tapahtuman alta Siirry, Näytä, tai Hallinnoi.

Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävistä tiedoista.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Laita pois päältä toiminta, jota et halua tallentaa.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaaminen

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tapahtumiesi poistamistavat

Kun poistat tapahtuman manuaalisesti tai se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan tapahtuman heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä Google-kokemuksen personointiin.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Google auttaa sinua poistamaan dataa manuaalisesti tai automaattisesti. Lisäksi se voi poistaa tietyntyyppisiä tapahtumia aiemmin, mikäli niistä ei ole enää hyötyä käyttökokemuksen parantamisessa.

Tietyistä rajoitetuista syistä (esim. liiketoiminta- tai lakivaatimusten täyttämiseksi) Google voi säilyttää tiettyjä datatyyppejä pidempään.