Gör ditt konto säkrare

På Google tycker vi att det är mycket viktigt med kontosäkerhet. Vi rekommenderar verkligen att du skyddar ditt konto genom att följa stegen nedan regelbundet, särskilt om du lägger märke till ändringar i kontot som du inte har gjort.

Om du tror att kontot har utsatts för intrång återställer du lösenordet omedelbart.

Följ stegen nedan för att göra ditt Google-konto säkrare.

Steg 1: Sök efter virus och skadlig programvara

Kör ett pålitligt virusprogram på datorn. Om virusprogrammet upptäcker misstänkta program eller appar tar du genast bort dem. Läs mer på Googles säkerhetscenter.

Steg 2: Kontrollera säkerheten för kontot

Öppna sidan Mitt konto. Välj Kom igång i avsnittet Säkerhetskontroll och kontrollera säkerheten för kontot genom att följa anvisningarna på skärmen.

Steg 3: Uppdatera alternativen för kontoåterställning

Kontrollera att alternativen för kontoåterställning är uppdaterade.

Steg 4: Använd tvåstegsverifiering

Med tvåstegsverifiering får ditt konto extra skydd. När du använder denna metod måste du logga in med ditt lösenord och en kod som skickas till din mobil.

Steg 5: Uppdatera operativsystem och webbläsare regelbundet

Kontrollera att du har ställt in datorn så att den uppdateras automatiskt. Om du får ett meddelande om att datorn behöver uppdateras gör du det direkt.

Steg 6: Använd aldrig Google-kontots lösenord på andra webbplatser

Om du anger ditt lösenord på en extern webbplats och den utsätts för angrepp kan någon försöka logga in på ditt Google-konto med samma uppgifter. Byt lösenord till Google-kontot.

Steg 7: Skydda lösenordet

Ange aldrig lösenordet när du har följt en länk i ett e-postmeddelande från en icke tillförlitlig webbplats. Besök alltid mail.google.com eller accounts.google.com/Login direkt.

Steg 8: Använd ett säkert lösenord

Skriv inte upp det någonstans, skicka det inte via e-post och tala inte om det för någon. Google kommer aldrig att be om ditt lösenord eller annan känslig information via e-post.

Om du använder en offentlig dator vidtar du dessa ytterligare åtgärder:

• Logga alltid ut från kontot. Klicka på ditt namn, din e-postadress eller profilbild längst upp på sidan. Välj sedan Logga ut.
  • Rensa regelbundet formulär, lösenord, cacheminne och cookies i webbläsaren.
Obs! Om du upptäcker misstänkt beteende på datorn, till exempel att den är långsam eller att popup-annonser visas, bör du vidta dessa åtgärder oftare. Besök Googles säkerhetscenter om du vill ha fler tips om säkerhet online.