Göra kontot säkrare

Kontosäkerhet är viktigt för oss på Google. Vi rekommenderar verkligen att du skyddar ditt konto genom att följa stegen nedan regelbundet, särskilt om du lägger märke till ändringar i kontot som du inte har gjort.

Om du upptäcker misstänkt aktivitet på kontot följer du anvisningarna om att skydda kontot.

Följ stegen nedan för att göra ditt Google-konto säkrare.

Steg 1: Sök efter virus och skadlig programvara

Kör en genomsökning med ett betrott antivirusprogram på enheten. Om virusprogrammet upptäcker misstänkta program eller appar tar du genast bort dem. Läs mer på Googles säkerhetscenter.

Steg 2: Kontrollera säkerheten för kontot

Öppna Google-kontot. Leta upp Säkerhetskontroll i avsnittet Säkerhet och välj Kom igång. Följ stegen på skärmen.

Steg 3: Uppdatera alternativen för kontoåterställning

Kontrollera att alternativen för kontoåterställning är uppdaterade.

Steg 4: Använd tvåstegsverifiering

Med tvåstegsverifiering får ditt konto extra skydd. Du loggar in med något du känner till (ditt lösenord) och något du får (en kod som skickas till din mobil).

Steg 5: Uppdatera operativsystem och webbläsare regelbundet

Kontrollera att du har ställt in datorn så att den uppdateras automatiskt. Om du får ett meddelande om att datorn behöver uppdateras gör du det direkt.

Steg 6: Använd aldrig Google-kontots lösenord på andra webbplatser

Om du anger ditt lösenord på en extern webbplats och den utsätts för angrepp kan någon försöka logga in på ditt Google-konto med samma uppgifter. Byt lösenord till Google-kontot.

Steg 7: Skydda lösenordet

Ange aldrig lösenordet när du har följt en länk i ett e-postmeddelande från en icke tillförlitlig webbplats. Besök alltid mail.google.com eller accounts.google.com/login direkt.

Steg 8: Använd ett säkert lösenord

Skriv inte ned lösenordet, skicka det inte via e-post och tala inte om det för någon. Google kommer aldrig att be om ditt lösenord eller annan känslig information via e-post.

Om du använder en offentlig dator vidtar du dessa ytterligare åtgärder:

• Logga alltid ut från kontot. Klicka på ditt namn, din e-postadress eller ditt profilfoto högst upp på sidan. Sedan väljer du Logga ut.
  • Rensa regelbundet formulär, lösenord, cacheminne och cookies i webbläsaren.

Obs! Om du upptäcker misstänkt aktivitet, till exempel att datorn är långsammare eller att popup-annonser visas, rekommenderar vi att du följer dessa steg oftare. Besök Googles säkerhetscenter om du vill ha fler tips om säkerhet online.