Google-tilin salasanan vaihtaminen ja uuden salasanan pyytäminen

Google-tilin salasana on Googlen tuotteissa kuten Gmailissa ja YouTubessa käyttämäsi salasana. Jos haluat pyytää uuden salasanan unohtuneen tilalle tai vaihtaa salasanasi turvallisuussyistä, noudata alla olevia ohjeita.

Unohtunut salasana

Jos et muista Google-tilisi salasanaa, voit pyytää uuden salasanan seuraavasti:

1. Siirry kirjautumisongelmasivulle.
  2. Valitse En tiedä salasanaani.
  3. Anna sähköpostiosoitteesi ja seuraa näytöllä annettuja ohjeita.
Salasanan vaihtaminen

Voit vaihtaa Google-tilisi salasanan milloin tahansa.

1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Sisäänkirjautuminen ja tietoturva -osiossa Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana.
  4. Anna uusi salasanasi ja valitse Vaihda salasana.

Tärkeää: Jos laitteessasi on Android 5.1 tai uudempi versio ja haluat palauttaa laitteeseen tehdasasetukset, sinun täytyy odottaa 72 tuntia salasanan vaihtamisen jälkeen ennen kuin tehdasasetuksien palauttaminen onnistuu. Turvallisuussyiden vuoksi et voi määrittää laitteen asetuksia tilillä, jonka salasana vaihdettiin alle 72 tuntia ennen tehdasasetuksien palauttamista. Lue lisätietoja laitteesi suojaamisesta.

Salasanavaatimukset

Google-tilin salasanassa täytyy olla vähintään kahdeksan merkkiä. Voit käyttää

• isoja ja pieniä kirjaimia – kirjainkoolla on merkitystä, eli K ja k tulkitaan eri merkeiksi
  • numeroita
  • seuraavia symboleita: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • välilyöntejä: salasanan alussa tai lopussa ei voi olla välilyöntiä, mutta voit käyttää niitä salasanan keskellä.

Muista, että et voi käyttää uudelleen edellisen vuoden aikana käyttämääsi salasanaa. Olemme myös estäneet tiettyjen liian helposti arvattavien salasanojen, kuten 12345678, käytön.

Lue lisätietoja vahvojen salasanojen luomisesta.