We've gotten reports about some users being signed out of their accounts unexpectedly. We're investigating, but not to worry: there is no indication that this is connected to any phishing or account security threats. Please try to sign-in again at accounts.google.com and if you cannot remember your password, please use this link to recover your password. If you use 2-Step Verification, there may have been a delay in receiving your SMS code. Please try again or use backup codes.

Google-tilin salasanan vaihtaminen ja uuden salasanan pyytäminen

Google-tilin salasana on Googlen tuotteissa kuten Gmailissa ja YouTubessa käyttämäsi salasana. Jos haluat pyytää uuden salasanan unohtuneen tilalle tai vaihtaa salasanasi turvallisuussyistä, noudata alla olevia ohjeita.

Unohtunut salasana

Uuden salasanan pyytäminen

1. Siirry tilin tukisivulle.
  2. Noudata ohjeita. Sinulta kysytään kysymyksiä, joiden avulla vahvistetaan, että omistat tilin. Vastaa kysymyksiin parhaasi mukaan.
  3. Pyydä uusi salasana. Valitse vahva salasana, jota et ole käyttänyt aiemmin tililläsi. Lue lisätietoja vahvan salasanan luomisesta.

En saanut salasanan palauttamissähköpostia

• Tarkista roska- tai joukkopostikansiosi.
  • Lisää account-recovery-noreply@google.com osoitekirjaasi.
  • Pyydä uusi sähköposti.
  • Tarkista kaikki sähköpostiosoitteet, joilla olet voinut luoda tilin tai kirjautua sille.

Jos sinulla on ongelmia uuden salasanan pyytämisessä, kokeile Google-tilin palauttamista.

Vaihda salasana

Voit vaihtaa Google-tilisi salasanan milloin tahansa.

1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Sisäänkirjautuminen ja tietoturva ‑osiossa Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana.
  4. Anna uusi salasanasi ja valitse Vaihda salasana.

Tärkeää: Jos käytät Android 5.1:tä tai uudempaa versiota ja haluat palauttaa laitteeseen tehdasasetukset, sinun täytyy odottaa 24 tuntia salasanan vaihtamisen jälkeen ennen kuin tehdasasetuksien palauttaminen onnistuu. Turvallisuussyistä et voi määrittää laitteen asetuksia tilillä, jonka salasana vaihdettiin alle 24 tuntia ennen tehdasasetuksien palauttamista. Lue lisätietoja laitteesi suojaamisesta.

Salasanavaatimukset

Google-tilin salasanassa täytyy olla vähintään kahdeksan merkkiä. Voit käyttää

• isoja ja pieniä kirjaimia – kirjainkoolla on merkitystä, eli K ja k tulkitaan eri merkeiksi is
  • numeroita
  • seuraavia symboleita: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • välilyöntejä: salasanan alussa tai lopussa ei voi olla välilyöntiä, mutta voit käyttää niitä salasanan keskellä.

Muista, että et voi käyttää uudelleen edellisen vuoden aikana käyttämääsi salasanaa. Olemme myös estäneet tiettyjen liian helposti arvattavien salasanojen, kuten 12345678, käytön.

Lue lisätietoja vahvojen salasanojen luomisesta.

Jos sisäänkirjautuminen ei vieläkään onnistu, kokeile näitä vianetsintäohjeita.