Google-tilin salasanan hallinta

Google-tilin salasana on Googlen tuotteissa kuten Gmailissa ja YouTubessa käyttämäsi salasana.

Unohtunut salasana

Jos et muista Google-tilisi salasanaa, voit pyytää uuden salasanan seuraavasti:

1. Siirry kirjautumisongelmasivulle.
  2. Valitse En tiedä salasanaani.
  3. Anna sähköpostiosoitteesi ja seuraa näytöllä annettuja ohjeita.
Salasanan vaihtaminen

Voit vaihtaa Google-tilisi salasanan milloin tahansa. Suosittelemme, että suojaat tiliäsi vaihtamalla salasanasi säännöllisesti.

1. Kirjaudu Google-tilin asetussivulle.
  2. Valitse Sisäänkirjautuminen-osiossa Salasana.
  3. Vaihda salasana annettujen ohjeiden avulla.

Tärkeää: Jos laitteessasi on Android 5.1 tai uudempi versio ja haluat palauttaa laitteeseen tehdasasetukset, sinun täytyy odottaa 72 tuntia salasanan vaihtamisen jälkeen ennen kuin tehdasasetuksien palauttaminen onnistuu. Et voi turvallisuussyistä määrittää laitteen asetuksia tilillä, jonka salasana vaihdettiin alle 72 tuntia ennen tehdasasetuksien palauttamista. Lue lisätietoja laitteesi suojaamisesta.

Salasanavaatimukset

Google-tilin salasanassa täytyy olla vähintään kahdeksan merkkiä. Voit käyttää

• isoja ja pieniä kirjaimia; kirjainkoolla on merkitystä: K ja k tulkitaan eri merkeiksi
  • numeroita
  • seuraavia symboleita: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • välilyöntejä: salasanan alussa tai lopussa ei voi olla väliyöntiä, mutta voit käyttää niitä salasanan keskellä.

Muista, että et voi käyttää uudelleen edellisen vuoden aikana käyttämääsi salasanaa. Olemme myös estäneet tiettyjen liian helposti arvattavien salasanojen, kuten 12345678, käytön.

Lue lisätietoja vahvojen salasanojen luomisesta.

hc_author_kelly

Tämän ohjesivun on kirjoittanut Kaley, tilien tukitiimin jäsen. Jos sinulla on parannusehdotuksia artikkeliin, kerro ne alla.