Google-tilin salasanan vaihtaminen

Unohtunut salasana

Jos olet unohtanut salasanasi, vaihda salasanasi siirtymällä kirjautumisongelmasivulle ja antamalla käyttäjänimesi.

Vaihda salasana

Voit vaihtaa Google-tilisi salasanan siirtymällä salasanan vaihtosivulle.

Voit myös toimia seuraavasti:

1. Avaa Google-tilisi asetussivu.
  2. Valitse Sisäänkirjautuminen-osiossa Salasana.

Google-tilin salasanan vaihtaminen vaikuttaa kaikkiin käyttämiisi Google-tuotteisiin, kuten Gmailiin ja YouTubeen. Muista siis käyttää uutta salasanaa, kun kirjaudut niihin seuraavan kerran.

Salasanavaatimukset

Muista seuraavat vaatimukset, kun valitset salasanaasi:

• Salasanassa täytyy olla vähintään 8 merkkiä.
  • Et voi käyttää uudelleen salasanaa, joka on ollut käytössä kuluneen vuoden aikana.
  • Salasana voi sisältää seuraavia merkkejä:
    • Isoja ja pieniä kirjaimia (A–Z ja a–z). Muista, että kirjainkoolla on merkitystä: K ja k tulkitaan eri merkeiksi.
    • Numeroita (0–9).
    • Seuraavia symboleita sekä välilyöntejä: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Tietyt helposti arvattavat salasanat, kuten 12345678, eivät ole saatavilla.

Vahvan salasanan luominen

Pidä tilisi turvassa noudattamalla seuraavia vinkkejä, joissa käsitellään vahvan salasanan luomista:

• Käytä eri salasanaa kaikkien tärkeiden palveluiden, kuten sähköpostin ja verkkopankin, käyttäjätileissä. Saman salasanan käyttämistä kaikissa verkkopalveluissa voi verrata identtisen lukon käyttämiseen kotisi, autosi ja työpaikkasi oven lukitsemiseen. Jos rikollinen saa haltuunsa avaimen yhteen niistä, hän pääsee halutessaan niihin kaikkiin.
  • Käytä kussakin salasanassa kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.
  • Laadi salasana sellaisen lauseen perusteella, jonka vain sinä voit tietää. Esimerkki: Ystäväni Tommi ja Jenni lähettävät minulle viestejä ainakin kerran päivässä. Lyhennä lause salasanaksi käyttämällä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Salasana YT&Jlmva1p sisältää riittävästi erilaisia merkkejä.

Lue lisätietoja vahvojen salasanojen luomisesta.