Google-tilin salasanan hallinnointi

Unohtunut salasana

Jos et tiedä Google-tilisi salasanaa, hanki uusi näiden ohjeiden avulla.

1. Siirry Ongelmia kirjautumisessa -sivulle.
  2. Valitse En tiedä salasanaani.
  3. Anna sähköpostiosoitteesi ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Salasanan vaihtaminen

Voit vaihtaa Google-tilisi salasanan milloin tahansa. Suosittelemme sen vaihtamista säännöllisesti, jotta voit suojata tiliäsi paremmin.

1. Kirjaudu sisään Google-tilin asetukset -sivulle.
  2. Valitse Sisäänkirjautuminen-osiossa Salasana.
  3. Vaihda salasana ohjeiden avulla.

Huomaa: sinun on käytettävä uutta Google-tilin salasanaasi seuraavan kerran kun kirjaudut sisään muihin Google-tuotteisiin, kuten Gmailiin tai YouTubeen.

Tärkeää: Jos laitteessasi on Android 5.1 tai uudempi versio ja haluat palauttaa tehdasasetukset, sinun on odotettava 72 tuntia salasanan vaihtamisen jälkeen, ennen kuin voit nollata laitteen. Jos salasana on vaihdettu 72 tunnin sisällä, et turvallisuussyistä voi käyttää tiliä laitteen määrittämiseen nollauksen jälkeen. Lisätietoja laitteen suojaamisesta.

Salasanavaatimukset

Google-tilin salasanan on oltava vähintään 8 merkkiä. Salasanaan voi sisältyä

• suuria ja pieniä kirjaimia – salasanojen kirjainten koolla on merkitystä, joten ”G” on eri merkki kuin ”g”
  • numeroita
  • näitä merkkejä: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • välilyöntejä.

Muista, että et voi käyttää edellisenä vuonna käyttämääsi salasanaa uudestaan. Olemme myös estäneet joidenkin helposti arvattavien salasanojen käytön, esimerkiksi 12345678.

Lisätietoja vahvojen salasanojen luomisesta.