Hämta din data

Du kan exportera och hämta data, som e-post, foton och kalenderuppgifter, från de Google-produkter som du använder. Skapa ett arkiv för din data eller använd den i andra tjänster med bara några få enkla steg.

Obs! Data tas inte bort från Googles servrar när du hämtar den. Läs mer om hur du raderar ditt konto eller hur du raderar sökningar och webbaktivitet.

Skapa ett arkiv

Börja med att välja vilka produkter som ska ingå

1. Besök sidan Hämta dina uppgifter. Du måste eventuellt logga in på Google-kontot.
  2. Välj vilka Google-produkter du vill hämta data från. Om du vill se mer information om och alternativ för en produkt trycker du på nedåtpilen Nedåtpil.
  3. Välj Nästa.
  4. Välj filtyp för arkivet.

Obs! Innehåll från Google Play Musik inkluderas inte när du skapar ett arkiv. Använd Google Play Musikhanterare om du vill hämta musik.

Sedan väljer du hur arkivet ska levereras

När arkivet har skapats enligt dina önskemål skickar vi ett e-postmeddelande med en länk till arkivets plats. Den här processen kan antingen ta några minuter eller flera timmar, beroende på hur mycket information som finns i kontot. De flesta får en länk till sitt arkiv samma dag.

Skicka en hämtningslänk via e-post

Vi skickar en länk som du kan använda för att hämta arkivet.

1. Välj Skicka en hämtningslänk via e-post under Visningsmetod.
  2. Välj Skapa arkiv.
  3. Klicka på Hämta arkiv i e-postmeddelandet som du får.
  4. Hämta din data genom att följa anvisningarna på skärmen.
Lägg till i Drive

Vi lägger till arkivet i Google Drive och skickar en länk till det via e-post. Din data räknas med i lagringsutrymmet.

1. Välj Lägg till i Drive under Visningsmetod.
  2. Välj Skapa arkiv.
  3. Klicka på Visa i Drive i e-postmeddelandet som du får. Du kommer till en mapp som innehåller din data efter produkt.
  4. Välj Hämta högst upp på skärmen så hämtas din data.
Lägg till i Dropbox

Vi överför arkivet till Dropbox och skickar en länk till det via e-post.

1. Välj Lägg till i Dropbox under Visningsmetod.
  2. Välj Länka kontot och skapa ett arkiv.
  3. Nu omdirigeras du till Dropbox. Du måste eventuellt logga in på Dropbox-kontot.
  4. I Dropbox-rutan som visas väljer du Tillåt på frågan om du tillåter att tjänsten Hämta dina uppgifter på Google har tillgång till sin egen mapp med appar i ditt Dropbox-konto.
  5. Om du vill att dina uppgifter ska vara skyddade bör du inte dela den här Dropbox-mappen med någon annan.
  6. Klicka på Visa i Dropbox i e-postmeddelandet som du får. Nu kommer du till Dropbox-mappen med ditt arkiv.
  7. Hämta din data genom att följa anvisningarna för filhämtning i Dropbox.

Kommentarer

• När du har följt anvisningarna visas Hämta dina uppgifter på Google som en länkad app i säkerhetsinställningarna i Dropbox. Du kan när som helst ta bort Google som länkad app. (Om du exporterar uppgifter till Dropbox i framtiden måste du ge Google åtkomst igen.)
  • När arkivet ligger på Dropbox ansvarar Google inte längre för det. Då gäller Dropbox användarvillkor för arkivet.
Lägg till i Microsoft OneDrive

Vi överför arkivet till Microsoft OneDrive och skickar en länk till det via e-post.

1. Välj Lägg till i OneDrive under Visningsmetod.
  2. Välj Länka kontot och skapa ett arkiv.
  3. Nu omdirigeras du till Microsoft. Du måste eventuellt logga in på Microsoft-kontot.
  4. I Microsoft-rutan som visas svarar du Ja på frågan om du tillåter att tjänsten Hämta dina uppgifter på Google får tillgång till dina uppgifter.
  5. Om du vill att dina uppgifter ska vara skyddade bör du inte dela den här OneDrive-mappen med någon annan.
  6. Klicka på Visa i OneDrive i e-postmeddelandet som du får. Nu kommer du till OneDrive-mappen med ditt arkiv.
  7. Hämta din data genom att följa anvisningarna för filhämtning i OneDrive.

Kommentarer

• När du har följt anvisningarna syns det i säkerhets- och sekretessinställningarna i Microsoft OneDrive att Hämta dina uppgifter på Google har åtkomst till en del av dina uppgifter. Du kan när som helst ange att Google inte ska ha åtkomst. (Om du exporterar uppgifter till OneDrive i framtiden måste du ge Google åtkomst igen.)
  • När arkivet ligger på Microsoft OneDrive ansvarar Google inte längre för det. Då gäller avtalet för Microsoft-tjänster för arkivet.

Vanliga frågor

Vilket format ska jag välja?

Vilket format du ska välja beror på vilken typ av tjänst och uppgifter det handlar om, samt hur du vill kunna använda uppgifterna. Vi har valt ut en del format som vi tror är användbara och flyttbara. Vi exporterar till exempel kontakter i formatet vCard, som är ett mycket vanligt format för e-postleverantörer. Vi ger dig ofta ytterligare alternativ för att möta dina specifika behov.

Var ska jag lagra uppgifterna?

Du kan lagra uppgifterna på säkra platser med tillräckligt med utrymme. I de flesta fall är det enklast att hämta uppgifterna direkt till datorn.

Om du använder en offentlig dator lagrar du uppgifterna på Google Drive eller i ett alternativt lagringsutrymme som bara du har åtkomst till.

Obs! Om du använder Google Drive och planerar att radera ditt Google-konto måste du flytta arkivet till ett annat lagringsutrymme innan du tar bort kontot.

Varför delades mitt arkiv upp i flera zip-filer?

För att säkerställa att uppgifterna laddas ned begränsar vi zip-filernas storlek till 2 GB. Arkiv som är större än 2 GB delas upp i flera zip-filer. Med arkivformate .tgz eller .tbz kan filerna vara högst 50 GB stora. Det gör det mycket mindre sannolikt att arkivet behöver delas.

Obs! Det kan krävas särskild programvara för att packa upp ett arkiv i tgz- eller tbz-format. Tänk på att det inte går att använda unicode-tecken i filnamnen för de här filtyperna.

Varför upphör arkivet att gälla efter en viss tid?

Arkivet upphör att gälla efter cirka sju dagar. Därefter är det bäst att skapa ett nytt arkiv med den senaste informationen.

Dina uppgifter påverkas inte av att arkivet upphör att gälla, och du kommer inte att märka av någon skillnad i Googles tjänster.

Obs! Det går bara att hämta ett arkiv fem gånger. Om du redan har hämtat arkivet fem gånger får du begära ett nytt arkiv.

Varför måste jag ange mitt lösenord igen när jag försöker ladda ned mitt arkiv?

Det är väldigt viktigt att dina uppgifter skyddas. När du skapar ett arkiv vill vi vara helt säkra på att det är du som laddar ned uppgifterna.

Därför uppmanas du att ange ditt lösenord på Google på nytt om du inte redan har gjort det. Vi förstår att detta kan vara krångligt men det är viktigt att vidta extra åtgärder för att skydda dina uppgifter.

Obs! Om du har aktiverat tvåstegsverifiering i kontot måste du eventuellt även ange en verifieringskod som vi skickar till din mobil.

Varför fungerar inte mitt arkiv?

Om det uppstår problem med arkivet eller om det inte går att skapa det testar du att skapa ett nytt arkiv. Detta brukar lösa problemet.

Hur bevarar jag mina Gmail-etiketter om jag exporterar mina e-postmeddelanden?

När du exporterar din e-post från Gmail bevaras meddelandenas etiketter i det särskilda fältet X-Gmail-Labels i den nedladdade filen. Även om det inte finns något e-postprogram som känner igen det här fältet just nu går det att skriva tillägg till de flesta e-postprogram där etiketterna kan användas.

Jag använder Google Apps. Hur exporterar jag uppgifter för en organisations räkning?

I Migrera data från Google Apps hittar du information om hur du migrerar organisationens e-post, kalendrar, dokument och webbplatser.

Skicka oss dina kommentarer

Vi vill gärna veta hur det gick när du hämtade dina uppgifter. Genom att lämna feedback hjälper du Google att förbättra produkten både för dig och andra.