Uw gegevens downloaden

U kunt uw gegevens exporteren en downloaden uit de Google-producten die u gebruikt, zoals uw e-mail, agenda en foto's. In een paar eenvoudige stappen maakt u een archief dat u voor uw administratie kunt bewaren of waarmee u uw gegevens in een andere service kunt gebruiken.

Opmerking: Als u uw gegevens downloadt, worden ze niet verwijderd van de servers van Google. Meer informatie over hoe u uw account kunt verwijderen of hoe u uw activiteit kunt verwijderen.

Stap 1: De gegevens selecteren die u wilt opnemen in uw archief

1. Ga naar de pagina Je gegevens downloaden. Producten die uw gegevens bevatten, worden automatisch geselecteerd.
    • Als u geen gegevens uit een product wilt downloaden, vinkt u het selectievakje naast het product uit.
    • Als u slechts een deel van uw gegevens uit een product wilt downloaden, kan dat mogelijk via een knop zoals Lijst Alle gegevens opgenomen. Vervolgens kunt u het selectievakje uitvinken naast de gegevens die u niet wilt opnemen.
  2. Selecteer Volgende stap.

Stap 2: Uw archiefindeling aanpassen

Leveringsmethode

Downloadlink verzenden via e-mail

We sturen u een e-mail met een link waarmee u uw archief kunt downloaden.

1. Selecteer Downloadlink verzenden via e-mail als leveringsmethode.
  2. Selecteer Archief maken.
  3. Selecteer Archief downloaden in de e-mail die u ontvangt.
  4. Volg de stappen op het scherm om uw gegevens te downloaden.

Toevoegen aan Drive

We voegen uw archief toe aan Google Drive en sturen u een e-mail met een link naar de locatie van het archief. Deze gegevens tellen mee voor uw opslagruimte.

1. Selecteer Toevoegen aan Drive als leveringsmethode.
  2. Selecteer Archief maken.
  3. Selecteer Weergeven in Drive in de e-mail die u ontvangt. Er wordt een map weergegeven met uw gegevens, ingedeeld per product.
  4. Selecteer Downloaden Downloaden bovenaan het scherm om uw gegevens te downloaden.

Toevoegen aan Dropbox

We uploaden uw archief naar Dropbox en sturen u een e-mail met de link naar de locatie van het archief.

1. Selecteer Toevoegen aan Dropbox als leveringsmethode.
  2. Selecteer Account koppelen en archief maken.
  3. U wordt omgeleid naar Dropbox. Log in op uw Dropbox-account als hierom wordt gevraagd.
  4. Er wordt een Dropbox-venster geopend waarin wordt gevraagd of 'Google - Uw gegevens downloaden' toegang mag krijgen tot de bijbehorende map Apps in uw Dropbox. Selecteer Toestaan.
  5. Deel deze Dropbox-map niet met anderen als u uw gegevens privé wilt houden.
  6. Selecteer Bekijken in Dropbox in de e-mail die u ontvangt. U wordt omgeleid naar de Dropbox-map met uw archief.
  7. Volg het Dropbox-proces voor het downloaden van bestanden om uw gegevens te downloaden.

Opmerkingen

• Nadat u deze stappen heeft gevolgd, wordt 'Google - Uw gegevens downloaden' in uw beveiligingsinstellingen van Dropbox weergegeven als een gekoppelde app. U kunt Google op elk gewenst moment verwijderen als gekoppelde app. (Als u later weer gegevens naar Dropbox wilt exporteren, moet u Google opnieuw toegang verlenen.)
  • Wanneer uw archief Dropbox heeft bereikt, is Google er niet meer verantwoordelijk voor. Uw archief valt dan onder de Servicevoorwaarden van Dropbox.

Toevoegen aan Microsoft OneDrive

We uploaden uw archief naar Microsoft OneDrive en sturen u een e-mail met de link naar de locatie van het archief.

1. Selecteer Toevoegen aan OneDrive als leveringsmethode.
  2. Selecteer Account koppelen en archief maken.
  3. U wordt omgeleid naar Microsoft. Log in op uw Microsoft-account als hierom wordt gevraagd.
  4. Er wordt een Microsoft-venster geopend waarin wordt gevraagd of 'Google - Uw gegevens downloaden' toegang mag krijgen tot uw gegevens. Selecteer Ja.
  5. Deel deze OneDrive-map niet met anderen als u uw gegevens privé wilt houden.
  6. Selecteer Bekijken in OneDrive in de e-mail die u ontvangt. U wordt omgeleid naar de OneDrive-map met uw archief.
  7. Volg het OneDrive-proces voor het downloaden van bestanden om uw gegevens te downloaden.

Opmerkingen

• Nadat u deze stappen heeft gevolgd, wordt 'Google - Uw gegevens downloaden' in uw beveiligings- en privacyinstellingen van Microsoft OneDrive weergegeven als een app die toegang heeft tot sommige van uw gegevens. U kunt de gegevenstoegang van Google op elk gewenst moment verwijderen. (Als u later weer gegevens naar OneDrive wilt exporteren, moet u Google opnieuw toegang verlenen.)
  • Wanneer uw archief Microsoft OneDrive heeft bereikt, is Google er niet meer verantwoordelijk voor. Uw archief valt dan onder de Microsoft-servicesovereenkomst.

Toevoegen aan Box

We uploaden uw archief naar Box en sturen u een e-mail met de link naar de locatie van het archief.

1. Selecteer Toevoegen aan Box als leveringsmethode.
  2. Selecteer Account koppelen en archief maken.
  3. U wordt omgeleid naar Box. Log in op uw Box-account als hierom wordt gevraagd.
  4. Er wordt een Box-venster geopend waarin wordt gevraagd of 'Google - Je gegevens downloaden' toegang mag krijgen tot uw gegevens. Selecteer de optie om toegang tot Box te verlenen.
  5. Deel deze Box-map niet met anderen als u uw gegevens privé wilt houden. Als u exporteert naar een bedrijfsaccount, kan de beheerder uw gegevens ook bekijken als er geen link voor delen is gemaakt.
  6. Selecteer Bekijken in Box in de e-mail die u ontvangt. U wordt omgeleid naar de Box-map met uw archief.
  7. Volg het Box-proces voor het downloaden van bestanden om uw gegevens te downloaden.

Opmerkingen

• Nadat u deze stappen heeft gevolgd, wordt 'Google - Je gegevens downloaden' in uw gekoppelde apps weergegeven als een app die toegang heeft tot sommige van uw gegevens. U kunt de gegevenstoegang van Google op elk gewenst moment verwijderen. (Als u later weer gegevens naar Box wilt exporteren, moet u Google opnieuw toegang verlenen.)
  • Uw geselecteerde maximale archiefgrootte neemt toe wanneer de maximale bestandsuploadgrootte van uw Box-account kleiner is. Bestanden in uw archieven die groter zijn dan de maximale bestandsuploadgrootte van uw Box-account, worden niet geëxporteerd naar Box.
  • Wanneer uw archief Box heeft bereikt, is Google er niet meer verantwoordelijk voor. Uw archief valt dan onder het privacybeleid van Box.

Exporttype

Eenmalig archief

Maak één archief van uw geselecteerde gegevens.

Opmerking: Als u bent ingeschreven voor het programma Geavanceerde beveiliging, wordt het archiveren gepland voor over twee dagen.

Geplande exports

Maak een jaar lang om de twee maanden automatisch een archief met de door u geselecteerde gegevens. Het eerste archief wordt onmiddellijk gemaakt.

Opmerking: Als u bent ingeschreven voor het programma Geavanceerde beveiliging, zijn geplande exports niet beschikbaar.

Bestandstype

Zip-bestanden

Deze bestanden kunnen op bijna elke computer worden geopend.

Tgz-bestanden

Mogelijk heeft u aanvullende software nodig om deze bestanden te openen in Windows.

Archiefgrootte

Kies de maximale archiefgrootte die u wilt maken. Als de gedownloade gegevens deze grootte overschrijden, worden er meerdere archieven gemaakt.

Stap 3: Uw archief ophalen

Wanneer u een van deze opties gebruikt om uw archief te maken, sturen we u een e-mail met de link naar de locatie van het archief. Afhankelijk van de hoeveelheid informatie in uw account kan dit proces enkele minuten tot enkele dagen duren. De meeste mensen ontvangen de link naar hun archief al op dezelfde dag waarop ze de aanvraag hebben ingediend.

Opmerking: Als u bent ingeschreven voor het programma Geavanceerde beveiliging, wordt het archiveren gepland voor over twee dagen.

Veelgestelde vragen

Welke indeling moet ik gebruiken voor mijn gegevens?

De te gebruiken indeling is afhankelijk van de service, het type gegevens en het beoogde gebruik van uw gegevens. We hebben bestandstypen geselecteerd waarvan we denken dat deze het meest nuttig en handzaam zijn. We exporteren contactpersonen bijvoorbeeld als vCard-bestanden, omdat dit een gangbare indeling is voor e-mailproviders. Vaak bieden we ook extra opties om tegemoet te komen aan uw specifieke behoeften.

Waar moet ik mijn gegevens opslaan?

U kunt uw gegevens opslaan op elke locatie die veilig is en voldoende ruimte biedt. In de meeste gevallen is de eenvoudigste oplossing om de gegevens rechtstreeks naar uw computer te downloaden.

Als u een openbare computer gebruikt, slaat u de gegevens op in Google Drive of in een alternatieve opslagruimte waarvan u de enige gebruiker bent.

Opmerking: Als u Google Drive gebruikt en van plan bent uw Google-account te verwijderen, moet u uw archief naar een andere opslagruimte verplaatsen voordat u uw account verwijdert.

Waarom is mijn archief opgedeeld in meerdere bestanden?

Archieven die groter zijn dan de door u geselecteerde limiet, worden opgesplitst in meerdere bestanden.

U kunt een limiet van 50 GB selecteren om de kans te verkleinen dat uw archief wordt opgesplitst.

Opmerking: Speciale software kan nodig zijn om een tgz-archief uit te pakken. Houd er rekening mee dat deze bestandstypen geen unicodetekens in hun bestandsnaam mogen hebben.

Waarom vervallen mijn archieven?

Uw archief vervalt na ongeveer zeven dagen. Na die tijd wilt u waarschijnlijk een nieuw archief met uw meest recente gegevens maken.

Als een archief is vervallen, betekent dit niet dat de gegevens zijn vervallen. U ondervindt hierdoor geen verandering in het gebruik van Google-services.

Opmerking: Elk archief mag slechts vijf keer worden gedownload; daarna moet u een nieuw archief aanvragen.

Waarom moet ik mijn wachtwoord opnieuw opgeven wanneer ik mijn archief probeer te downloaden?

De beveiliging van uw gegevens is zeer belangrijk, dus wanneer u een archief maakt, willen we zeker weten dat u de enige bent die de gegevens kan downloaden.

We doen dit door u te vragen het wachtwoord van uw Google-account opnieuw in te voeren als u dit niet onlangs nog heeft gedaan. We begrijpen dat dit onhandig is, maar het is belangrijk extra stappen te ondernemen om uw gegevens te beveiligen.

Opmerking: Als authenticatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw account, kunt u ook worden gevraagd een extra verificatiestap uit te voeren.

Waarom functioneerde mijn archief niet?

Als er iets misgaat met uw archief of als u geen archief kunt maken, kunt u proberen een ander archief te maken. Het probleem wordt hiermee vaak opgelost.

Hoe behoud ik mijn Gmail-labels als ik mijn mail exporteer?

Wanneer u uw e-mail exporteert vanuit Gmail, blijven de labels van elk bericht behouden in een speciale X-Gmail-Labels-header in uw downloadbestand. Hoewel er momenteel geen e-mailclients zijn die deze header herkennen, kunnen voor de meeste e-mailclients extensies worden geschreven waarmee gebruik kan worden gemaakt van de labels.

Welke indeling wordt er gebruikt wanneer ik mijn YouTube-video's download?

De indeling van de video is afhankelijk van wanneer de video is geüpload:

• Minder dan zes maanden geleden: Video's worden gedownload in de oorspronkelijke indeling.
  • Meer dan zes maanden geleden: Video's worden gedownload in de oorspronkelijke indeling of als MP4-bestanden met H264-video en AAC-audio.
Ik ben lid van een Google-discussiegroep. Hoe kan ik berichten en ledeninformatie van de groep downloaden?

Alleen eigenaren kunnen berichten en ledeninformatie van een groep downloaden.

Als u lid of beheerder bent, kunt u de eigenaar vragen de gewenste informatie te downloaden en met u te delen. Als u berichten per e-mail ontvangt, kunt u uw berichtengeschiedenis downloaden via uw e-mailarchief.

Ik ben G Suite-beheerder. Hoe exporteer ik de gegevens van mijn organisatie?

U kunt de gegevens van uw organisatie (inclusief e-mails, agenda's, documenten en sites) downloaden of migreren. Bekijk meer informatie over het exporteren van de G Suite-gegevens van uw organisatie.

Stuur ons uw feedback

Laat ons weten wat uw bevindingen zijn over het downloadproces van uw gegevens. Met behulp van uw feedback kan Google dit product verbeteren voor u en andere gebruikers.