Oman datan lataaminen

Voit viedä ja ladata dataasi Googlen eri palveluista, kuten sähköpostista, kalenterista ja valokuvista. Muutaman helpon vaiheen avulla voit luoda arkiston dataasi varten tai käyttää niitä toisessa palvelussa.

Huom. Lataamaasi dataa ei poisteta Googlen palvelimilta. Lue, kuinka voit poistaa tilisi tai poistaa toimintasi.

Vaihe 1: Arkistoon tulevan datan valitseminen

1. Siirry Lataa datasi ‑sivulle. Tuotteet, joissa sinulla on dataa, valitaan automaattisesti.
    • Jos et halua ladata tietyn tuotteen dataa, poista valinta sen ruudusta.
    • Jos haluat ladata vain osan tuotteen datasta, valittavana voi olla painike, kuten Luettelo Sisältää kaiken datan. Sitten voit poistaa valinnat ei-toivottujen datatyyppien kohdalta.
  2. Valitse Seuraava vaihe.

Vaihe 2: Arkiston muodon muokkaaminen

Toimitustapa

Latauslinkin lähettäminen sähköpostitse

Lähetämme sinulle linkin arkistosi lataamiseen.

1. Valitse toimitustavaksi Lähetä latauslinkki sähköpostitse.
  2. Valitse Luo arkisto.
  3. Valitse saapuvasta sähköpostista Lataa arkisto.
  4. Lataa data näytön ohjeiden mukaan.

Driveen lisääminen

Arkistosi lisätään Google Driveen, ja saat sähköpostiin linkin siihen. Tietojen tallentaminen vaikuttaa käytössä olevaan tallennustilaasi.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Driveen.
  2. Valitse Luo arkisto.
  3. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä Drivessa. Näet kansion, jossa datasi on järjestetty tuotteiden mukaan.
  4. Lataa datasi valitsemalla näytön yläreunasta Lataa Lataa.

Dropboxiin lisääminen

Arkistosi ladataan Dropboxiin, ja saat sähköpostiin linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Dropboxiin.
  2. Valitse Linkitä tili ja luo arkisto.
  3. Sinut ohjataan Dropboxiin. Kirjaudu sisään Dropbox-tilillesi, jos sitä pyydetään.
  4. Valitse Salli Dropbox-ikkunassa, joka kysyy saako Google Download Your Data käyttää sen Apps-kansiota Dropboxissasi.
  5. Jos haluat pitää datasi yksityisenä, älä jaa tätä Dropbox-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä Dropboxissa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään Dropbox-kansioon.
  7. Lataa datasi Dropboxin ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Google Download Your Data näkyy Dropboxin tietosuoja-asetuksissa linkitettynä sovelluksena. Voit poistaa Googlen linkitetyistä sovelluksista milloin tahansa. (Jos viet jatkossa dataa Dropboxiin, sinun on sallittava Googlelle uudelleen pääsy.)
  • Kun arkistosi on Dropboxissa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Dropboxin käyttöehtojen piiriin.

Microsoft OneDriveen lisääminen

Arkistosi ladataan Microsoft OneDriveen, ja saat sähköpostiin linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää OneDriveen.
  2. Valitse Linkitä tili ja luo arkisto.
  3. Kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi, jos sitä pyydetään.
  4. Valitse Kyllä Microsoft-ikkunassa, joka kysyy saako Google Download Your Data käyttää tietojasi.
  5. Jos haluat pitää datasi yksityisenä, älä jaa tätä OneDrive-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä OneDrivessa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään OneDrive-kansioon.
  7. Lataa datasi OneDriven ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Google Download Your Data näkyy Microsoft OneDriven tietosuoja- ja yksityisyysasetuksissa sovelluksena, joka voi käyttää joitain tietojasi. Voit poistaa Googlelta pääsyn milloin vain. (Jos viet jatkossa dataa OneDriveen, sinun on sallittava Googlelle uudelleen pääsy.)
  • Kun arkistosi on Microsoft OneDrivessa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Microsoft-palvelusopimuksen piiriin.

Boxiin lisääminen

Arkistosi ladataanBoxiin, ja saat sähköpostiin linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Boxiin.
  2. Valitse Linkitä tili ja luo arkisto.
  3. Sinut ohjataan Boxiin. Kirjaudu sisään Box-tilillesi, jos sitä pyydetään.
  4. Kun Box-ikkunassa kysytään, saako Google Download Your Data käyttää dataasi, valitse Salli pääsy Boxiin.
  5. Jotta data säilyy yksityisenä, älä jaa tätä Box-kansiota kenenkään muun kanssa. Jos viet tietoja Box-yritystilille, järjestelmänvalvoja näkee tietosi, vaikka et luo jakamislinkkiä.
  6. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä Boxissa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään Box-kansioon.
  7. Lataa datasi Boxin ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Google Download Your Data näkyy liitettyjen sovellustesi joukossa, sillä se pääsee joihinkin tietoihin. Voit poistaa Googlen käyttöoikeuden milloin tahansa. (Jos viet jatkossa dataa Boxiin, sinun on sallittava Googlelle uudelleen pääsy.)
  • Valitsemasi arkiston maksimikoko pienenee, jos tiedostojen maksimilähetyskoko Box-tililläsi on pienempi. Jos arkistossasi oleva tiedosto ylittää Box-tilin tiedostojen maksimilähetyskoon, sitä ei viedä Boxiin.
  • Kun arkistosi on Boxissa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistoon sovelletaan Boxin tietosuojakäytäntöä.

Vientityyppi

Yksi arkisto

Luo valitusta datasta yksi arkisto.

Huom. Jos olet mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, arkiston luominen ajoitetaan kahden päivän päähän.

Säännölliset viennit

Luo valitusta datasta automaattisesti arkisto vuoden ajan kahden kuukauden välein. Ensimmäinen arkisto luodaan saman tien.

Huom. Jos olet mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, ajoitettu vieminen ei ole mahdollista.

Tiedostotyyppi

ZIP-tiedostot

Useimmat tietokoneet voivat avata näitä tiedostoja.

TGZ-tiedostot

Saatat tarvita lisäohjelmia näiden tiedostojen avaamiseen Windowsissa

Arkiston koko

Valitse luotavan arkiston maksimikoko. Jos ladattavan datan koko ylittää tämän koon, data jaetaan useisiin arkistoihin.

Vaihe 3: Arkiston käyttö

Kun arkistosi on luotu jollain näistä vaihtoehdoista, lähetämme sinulle sähköpostitse linkin sen sijaintiin. Tämä prosessi voi kestää muutamasta minuutista useampaan päivään riippuen tilisi tietojen määrästä. Useimmat ihmiset saavat linkin arkistoonsa samana päivänä, kun he sitä pyytävät.

Huom. Jos olet mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, arkiston luominen ajoitetaan kahden päivän päähän.

Yleisiä kysymyksiä

Mikä tiedostomuoto datalle pitäisi valita?

Käytettävän tiedostomuodon valintaan vaikuttavat palvelu sekä datan tyyppi ja käyttötarkoitus. Olemme valinneet mielestämme hyödyllisimmät ja helpoimmin siirrettävät tyypit. Viemme esimerkiksi yhteystiedot vCard-muodossa, joka on hyvin yleinen sähköpostipalveluntarjoajien käyttämä muoto. Usein tarjoamme myös eri tarpeisiin sopivia lisävaihtoehtoja.

Minne datani kannattaa tallentaa?

Voit tallentaa datan minne tahansa, kunhan sijainti on turvallinen ja siellä on tarpeeksi tilaa. Useimmiten on helpointa ladata se suoraan tietokoneellesi.

Jos käytät julkista tietokonetta, tallenna data Google Driveen tai vaihtoehtoiseen tallennustilaan, jossa sinä olet ainut käyttäjä.

Huom. Jos käytät Google Drivea ja aiot poistaa Google-tilisi, sinun on siirrettävä arkistosi eri tallennustilaan ennen tilin poistamista.

Miksi arkistoni jaettiin useisiin tiedostoihin?

Valittua kokorajaa suuremmat arkistot jaetaan useisiin tiedostoihin.

Jos haluat pienentää mahdollisuutta arkiston jakamiseen, voit valita kokorajaksi 50 Gt.

Huom. TGZ-arkiston purkaminen voi edellyttää erikoisohjelmistoa. Muista, että tämäntyyppisten tiedostojen nimissä ei voi olla Unicode-merkkejä.

Miksi arkistoni vanhenevat?

Arkisto vanhenee noin 7 päivässä. Tämän jälkeen sinun kannattaa luoda uusi arkisto ajantasaisimmilla tiedoillasi.

Arkiston vanhentuminen ei kuitenkaan aiheuta datan katoamista eikä vaikuta käyttämiisi Google-palveluihin.

Huom. Yksi arkisto voidaan ladata vain viisi kertaa. Tämän jälkeen sinun on pyydettävä uutta arkistoa.

Miksi minun täytyy antaa salasanani uudelleen, kun yritän ladata arkiston?

Datasi suojaaminen on meille hyvin tärkeää, joten haluamme aina varmistaa vain sinun lataavan omaa dataasi.

Suojaamme sen pyytämällä sinua kirjoittamaan Google-tilisi salasanan uudelleen, jos et ole äskettäin antanut sitä. Tämä voi tuntua turhalta, mutta datasi turvaaminen edellyttää ylimääräisiä suojatoimenpiteitä.

Huom. Jos tililläsi on käytössä kaksivaiheinen vahvistus, sinulta voidaan pyytää myös lisävahvistusvaihetta.

Miksi arkistoni ei toimi?

Jos arkistossasi on jotain vikaa tai sen luominen ei onnistu, yritä luoda uusi arkisto. Usein tämä korjaa ongelman.

Miten säilytän Gmail-tunnisteet, kun haen sähköpostini palvelusta?

Kun haet sähköpostisi Gmailista, kunkin viestin tunnisteet tallennetaan tätä varten luotuun X-Gmail-Labels-otsikkotietoon lataustiedostoosi. Vaikka sähköpostiohjelmat eivät tällä hetkellä tunnista tätä otsikkotietoa, useimmat niistä sallivat laajennukset, joilla otsikkoja voidaan hyödyntää.

Missä muodossa YouTube-videoni ladataan?

Videon muoto riippuu sen latausajankohdasta:

• Alle kuusi kuukautta sitten: Videot ladataan niiden alkuperäisessä muodossa.
  • Yli kuusi kuukautta sitten: Videot ladataan niiden alkuperäisessä muodossa tai MP4-tiedostoina, joissa on H264-video ja AAC-ääni.
Olen Google Ryhmän jäsen. Miten voin ladata ryhmän viestejä ja jäsenyystietoja?

Vain ryhmän omistaja voi ladata sen viestejä ja jäsenyystietoja.

Jos olet jäsen tai ylläpitäjä, pyydä omistajaa lataamaan haluamasi tiedot ja jakamaan ne kanssasi. Jos viestit lähetetään sähköpostiisi, voit myös ladata viestihistoriasi sähköpostiarkistosta.

Olen G Suite ‑järjestelmänvalvoja. Miten vien organisaationi datan?

Voit ladata tai siirtää organisaatiosi dataa, kuten sähköposteja, kalentereita, dokumentteja ja sivustoja. Lue lisää organisaation G Suite ‑datan viemisestä.

Lähetä meille palautetta

Kerro meille datasi lataamiseen liittyvistä kokemuksistasi. Antamalla palautetta autat Googlea tekemään tästä tuotteesta paremman itsellesi ja muille.