Oman datan lataaminen

Voit viedä ja ladata dataasi Googlen eri palveluista, kuten sähköpostista, kalenterista ja valokuvista. Muutaman helpon vaiheen avulla voit luoda arkiston dataasi varten tai käyttää niitä toisessa palvelussa.

Huom. Lataamaasi dataa ei poisteta Googlen palvelimilta. Lue lisätietoja tilin poistamisesta tai hakujen ja selaustietojen poistamisesta.

Arkiston luominen datasta

Valitse ensin, mitkä tuotteet haluat mukaan

1. Siirry Lataa tietosi ‑sivulle. Tämä saattaa edellyttää kirjautumista Google-tilillesi.
  2. Valitse, mitkä Google-tuotteet haluat sisällyttää lataukseesi. Näet tuotteen tiedot ja asetusvaihtoehdot valitsemalla alanuolen Alanuoli.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Valitse arkistosi tiedostotyyppi.

Valitse sitten arkiston toimitustapa

Kun arkistosi on luotu jollain näistä vaihtoehdoista, lähetämme sinulle sähköpostitse linkin sen sijaintiin. Tämä prosessi voi kestää muutamasta minuutista useampaan tuntiin riippuen tililläsi olevien tietojen määrästä. Useimmat ihmiset saavat linkin arkistoonsa sinä päivänä, kun he sitä pyytävät.

Latauslinkin lähettäminen sähköpostitse

Lähetämme sinulle linkin arkistosi lataamiseen.

1. Valitse toimitustavaksi Lähetä latauslinkki sähköpostitse.
  2. Valitse Luo arkisto.
  3. Valitse saapuneesta sähköpostista Lataa arkisto.
  4. Lataa tietosi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti.
Driveen lisääminen

Arkistosi lisätään Google Driveen ja saat siihen sähköpostitse linkin. Tietojen tallentaminen vaikuttaa käytössä olevaan tallennustilaasi.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Driveen.
  2. Valitse Luo arkisto.
  3. Valitse saamassasi sähköpostissa Näytä Drivessa. Näet kansion, jossa datasi on järjestetty tuotteen mukaan.
  4. Lataa datasi valitsemalla näytön yläreunasta Lataa Lataa.
Dropboxiin lisääminen

Arkistosi lähetetään Dropboxiin ja saat siihen sähköpostitse linkin.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Dropboxiin.
  2. Valitse Linkitä tili ja luo arkisto.
  3. Sinut ohjataan Dropboxiin. Kirjaudu sisään Dropbox-tilillesi, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  4. Dropbox-ikkunassa kysytään, saako Google Download Your Data käyttää sen Apps-kansiota Dropboxissasi. Valitse Salli.
  5. Jos haluat pitää datasi yksityisenä, älä jaa tätä Dropbox-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saamassasi sähköpostissa Näytä Dropboxissa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään Dropbox-kansioon.
  7. Lataa datasi Dropboxin ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Google Download Your Data näkyy Dropboxin tietosuoja-asetuksissa linkitettynä sovelluksena. Voit poistaa Googlen linkitetyistä sovelluksista milloin tahansa. (Jos viet jatkossa dataa Dropboxiin, sinun on annettava Googlelle käyttöoikeus uudelleen.)
  • Kun arkistosi on Dropboxissa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Dropboxin käyttöehtojen piiriin.
Microsoft OneDriveen lisääminen

Arkistosi ladataan Microsoft OneDriveen ja saat siihen sähköpostitse linkin.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää OneDriveen.
  2. Valitse Linkitä tili ja luo arkisto.
  3. Kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi pyydettäessä.
  4. Microsoft-ikkunassa kysytään, saako Google Download Your Data käyttää tietojasi. Valitse Kyllä.
  5. Jos haluat pitää datasi yksityisenä, älä jaa tätä OneDrive-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saamassasi sähköpostissa Näytä OneDrivessa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään OneDrive-kansioon.
  7. Lataa datasi OneDriven ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Google Download Your Data näkyy Microsoft OneDriven tietosuoja- ja yksityisyysasetuksissa sovelluksena, joka voi käyttää joitain tietojasi. Voit poistaa Googlen käyttöoikeuden milloin tahansa. (Jos viet jatkossa dataa OneDriveen, sinun on annettava Googlelle käyttöoikeus uudelleen.)
  • Kun arkistosi on Microsoft OneDrivessa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Microsoft-palvelusopimuksen piiriin.

Yleiset kysymykset

Mikä tiedostomuoto datalle pitäisi valita?

Käytettävän tiedostomuodon valintaan vaikuttavat palvelu sekä datan tyyppi ja käyttötarkoitus. Olemme valinneet mielestämme hyödyllisimmät ja helpoimmin siirrettävät tyypit. Viemme esimerkiksi yhteystiedot vCard-muodossa, joka on hyvin yleinen sähköpostipalveluntarjoajien käyttämä muoto. Usein tarjoamme myös eri tarpeisiisi sopivia lisävaihtoehtoja.

Minne datani kannattaa tallentaa?

Voit tallentaa datan minne tahansa, kunhan sijainti on turvallinen ja siellä on tarpeeksi tilaa. Useimmiten on helpointa ladata se suoraan tietokoneellesi.

Jos käytät julkista tietokonetta, tallenna data Google Driveen tai vaihtoehtoiseen tallennustilaan, jossa sinä olet ainut käyttäjä.

Huom. Jos käytät Google Drivea ja aiot poistaa Google-tilisi, sinun on siirrettävä arkistosi eri tallennustilaan ennen tilin poistamista.

Miksi arkistoni jaettiin useisiin zip-tiedostoihin?

Tietojen lataamisen onnistumiseksi olemme asettaneet zip-tiedostojen kokorajoitukseksi kaksi gigatavua. Sitä suuremmat arkistot jaetaan useaan zip-tiedostoon. Jos valitset arkistolle .tgz-muodon, kokoraja on 50 Gt ja arkistoa ei todennäköisemmin jaeta.

Huom. Tgz-arkiston purkaminen voi edellyttää erikoisohjelmistoa. Muista, että tämäntyyppisten tiedostojen nimissä ei voi olla Unicode-merkkejä.

Miksi arkistoni vanhenevat?

Arkisto vanhenee noin 7 päivässä. Tämän jälkeen sinun kannattaa luoda uusi arkisto ajantasaisimmilla tiedoillasi.

Arkiston vanhentuminen ei kuitenkaan aiheuta datan katoamista eikä vaikuta käyttämiisi Google-palveluihin.

Huom. Yksi arkisto voidaan ladata vain viisi kertaa. Tämän jälkeen sinun on pyydettävä uutta arkistoa.

Miksi minun täytyy antaa salasanani uudelleen, kun yritän ladata arkiston?

Datasi suojaaminen on meille hyvin tärkeää, joten haluamme aina varmistaa vain sinun lataavan omaa dataasi.

Suojaamme sen pyytämällä sinua kirjoittamaan Google-tilisi salasanan uudelleen, jos et ole äskettäin antanut sitä. Tämä voi tuntua turhalta, mutta datasi turvaaminen edellyttää ylimääräisiä suojatoimenpiteitä.

Huom. Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön tililläsi, sinua voidaan myös pyytää antamaan puhelimeesi lähetettävä vahvistuskoodi.

Miksi arkistoni ei toimi?

Jos arkistossasi on jotain vikaa tai sen luominen ei onnistu, yritä luoda uusi arkisto. Usein tämä korjaa ongelman.

Miten säilytän Gmail-tunnisteet, kun haen sähköpostini palvelusta?

Kun haet sähköpostisi Gmailista, kunkin viestin tunnisteet tallennetaan tätä varten luotuun X-Gmail-Labels-otsikkotietoon lataustiedostoosi. Vaikka sähköpostiohjelmat eivät tällä hetkellä tunnista tätä otsikkotietoa, useimmat niistä sallivat laajennukset, joilla otsikkoja voidaan hyödyntää.

Missä muodossa YouTube-videoni ladataan?

Videon muoto riippuu sen latausajankohdasta:

• Alle kuusi kuukautta sitten: Videot ladataan niiden alkuperäisessä muodossa.
  • Yli kuusi kuukautta sitten: Videot ladataan niiden alkuperäisessä muodossa tai MP4-tiedostoina, joissa on H264-video ja AAC-ääni.
Olen Google Ryhmän jäsen. Miten voin ladata ryhmän viestejä ja jäsenyystietoja?

Vain ryhmän omistaja voi ladata sen viestejä ja jäsenyystietoja.

Jos olet jäsen tai hallinnoija, pyydä omistajaa lataamaan haluamasi tiedot ja jakamaan ne kanssasi. Jos viestit lähetetään sähköpostiisi, voit myös ladata viestihistoriasi sähköpostiarkistosta.

Olen G Suite ‑järjestelmänvalvoja. Miten vien organisaationi datan?

Voit ladata tai siirtää organisaatiosi dataa, kuten sähköposteja, kalentereita, dokumentteja ja sivustoja. Lue lisää organisaation G Suite ‑datan viemisestä.

Lähetä meille palautetta

Kerro meille datasi lataamiseen liittyvistä kokemuksistasi. Antamalla palautetta autat Googlea tekemään tästä tuotteesta paremman sinulle ja muille.