Tietojen lataaminen

Voit viedä ja ladata tietosi Googlen eri palveluista, kuten sähköpostista, kalenterista ja valokuvista. Muutaman helpon vaiheen avulla voit luoda arkiston tietojasi varten tai käyttää niitä toisessa palvelussa.

Huom. Lataamiasi tietoja ei poisteta Googlen palvelimilta. Lue lisätietoja tilin poistamisesta tai hakujen ja selaustietojen poistamisesta.

Arkiston luominen tiedoista

Valitse ensin, mitkä tuotteet haluat sisällyttää

1. Siirry Lataa tietosi ‑sivulle. Tämä saattaa edellyttää Google-tilillesi kirjautumista.
  2. Valitse, mitkä Google-tuotteet haluat sisällyttää lataukseesi. Näet tuotteen tiedot ja asetusvaihtoehdot valitsemalla alanuolen Alanuoli.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Valitse arkistosi tiedostotyyppi.

Huom. Google Play Musiikki ‑sisältöäsi ei lisätä luomaasi arkistoon. Voit ladata musiikkisi käyttämällä Google Play Music Manageria.

Valitse sitten arkiston toimitustapa

Kun arkistosi on luotu jollain näistä vaihtoehdoista, lähetämme sinulle sähköpostitse linkin sen sijaintiin. Tämä prosessi voi kestää muutamasta minuutista useampaan tuntiin, riippuen tililläsi olevien tietojen määrästä. Useimmat ihmiset saavat linkin arkistoonsa samana päivänä, jona pyysivät sitä.

Latauslinkin lähettäminen sähköpostitse

Lähetämme sinulle linkin, jonka avulla voit ladata arkistosi.

1. Valitse toimitustavaksi Lähetä latauslinkki sähköpostitse.
  2. Valitse Luo arkisto.
  3. Valitse saapuvassa sähköpostissa Lataa arkisto.
  4. Lataa tietosi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaisesti.
Driveen lisääminen

Arkistosi lisätään Google Driveen ja saat sähköpostitse linkin siihen. Tietojen tallentaminen vaikuttaa käytössä olevaan tallennustilaasi.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Driveen.
  2. Valitse Luo arkisto.
  3. Valitse saamassasi sähköpostissa Näytä Drivessa. Näet kansion, jossa tietosi on järjestetty tuotteen mukaan.
  4. Lataa tietosi valitsemalla näytön ylälaidassa Lataa .
Dropboxiin lisääminen

Arkistosi lähetetään Dropboxiin ja saat sähköpostitse linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Dropboxiin.
  2. Valitse Linkitä tili ja luo arkisto.
  3. Sinut ohjataan Dropboxiin. Kirjaudu sisään Dropbox-tilillesi, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  4. Dropbox-ikkunassa kysytään, saako Google Download Your Data käyttää sen Apps-kansiota Dropboxissasi. Valitse Salli.
  5. Jos haluat pitää tietosi salassa, varmista ettet jaa tätä Dropbox-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saamassasi sähköpostissa Näytä Dropboxissa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään Dropbox-kansioon.
  7. Lataa tietosi Dropboxin ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Kun noudatat näitä ohjeita, Google Download Your Data näkyy Dropboxin tietosuoja-asetuksissasi linkitettynä sovelluksena. Voit poistaa Googlen linkitetyistä sovelluksista milloin tahansa. (Jos viet tietoja Dropboxiin jatkossa, sinun on annettava Googlelle käyttöoikeus uudelleen.)
  • Kun arkistosi on Dropboxissa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Dropboxin käyttöehtojen piiriin.
Microsoft OneDriveen lisääminen

Arkistosi lähetetään Microsoft OneDriveen ja saat sähköpostitse linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää OneDriveen.
  2. Valitse Linkitä tili ja luo arkisto.
  3. Kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi pyydettäessä.
  4. Microsoft-ikkunassa kysytään, saako Google Download Your Data käyttää tietojasi. Valitse Kyllä.
  5. Jos haluat pitää tietosi salassa, varmista ettet jaa tätä OneDrive-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saamassasi sähköpostissa Näytä OneDrivessa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään OneDrive-kansioon.
  7. Lataa tietosi OneDriven ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Kun noudatat näitä ohjeita, Google Download Your Data näkyy Microsoft OneDriven tietosuoja- ja yksityisyysasetuksissa sovelluksena, joka voi käyttää joitain tietojasi. Voit poistaa Googlen käyttöoikeuden milloin tahansa. (Jos viet tietoja OneDriveen jatkossa, sinun on annettava Googlelle käyttöoikeus uudelleen.)
  • Kun arkistosi on Microsoft OneDrivessa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Microsoft-palvelusopimuksen piiriin.

Yleiset kysymykset

Mikä tiedostomuoto minun pitäisi valita?

Käytettävän tiedostomuodon valintaan vaikuttavat palvelu sekä tietojen tyyppi ja käyttötarkoitus. Olemme valinneet mielestämme hyödyllisimmät ja helpoimmin siirrettävät tyypit. Viemme esimerkiksi yhteystiedot vCard-muodossa, joka on hyvin yleinen sähköpostipalveluntarjoajien käyttämä muoto. Tarjoamme usein myös muita vaihtoehtoja, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Minne minun pitäisi tallentaa tietoni?

Voit tallentaa tietosi minne tahansa, kunhan sijainti on turvallinen ja siellä on tarpeeksi tilaa. Useimmiten on helpointa ladata ne suoraan tietokoneellesi.

Jos käytät julkista tietokonetta, tallenna tiedot Google Driveen tai vaihtoehtoiseen tallennustilaan, jossa sinä olet ainut käyttäjä.

Huom. Jos käytät Google Drivea ja aiot poistaa Google-tilisi, sinun on siirrettävä arkistosi eri tallennustilaan ennen tilin poistamista.

Miksi arkistoni jaettiin useisiin zip-tiedostoihin?

Jotta voimme varmistaa, että tietojen lataus onnistuu, zip-tiedostojen kokorajoitus on kaksi gigatavua. Sitä suuremmat arkistot jaetaan useaan .zip-tiedostoihin. Jos valitset arkistolle .tgz- tai .tbz-muodon, kokoraja on 50 Gt. Tällöin arkiston jakaminen ei ole läheskään yhtä todennäköistä.

Huom. Tgz- tai tbz-arkiston purkamiseen saatetaan tarvita erikoisohjelmistoa. Muista, että tämäntyyppisten tiedostojen nimissä ei voi olla Unicode-merkkejä.

Miksi arkistoni vanhenevat?

Arkisto vanhenee noin 7 päivässä. Tämän jälkeen sinun kannattaa luoda uusi arkisto ajantasaisimmille tiedoillesi.

Arkiston vanhentuminen ei kuitenkaan aiheuta tietojen katoamista eikä vaikuta käyttämiisi Google-palveluihin.

Huom. Yksi arkisto voidaan ladata vain viisi kertaa. Tämän jälkeen sinun on pyydettävä uutta arkistoa.

Miksi minun täytyy antaa salasanani uudelleen, kun yritän ladata arkiston?

Tietojesi suojaaminen on meille hyvin tärkeää, joten haluamme aina varmistaa, että vain sinä lataat tietojasi.

Teemme tämän pyytämällä sinua kirjoittamaan Google-tilisi salasanan uudelleen, jos et ole äskettäin antanut sitä. Tämä voi tuntua turhalta, mutta tietojesi turvaaminen edellyttää ylimääräisiä suojatoimenpiteitä.

Huom. Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön tililläsi, sinua voidaan myös pyytää antamaan puhelimeesi lähetettävä vahvistuskoodi.

Miksi arkistoni ei toimi?

Jos arkistossasi on jotain vikaa tai sen luominen ei onnistu, yritä luoda uusi arkisto. Usein tämä korjaa ongelman.

Miten säilytän Gmail-tunnisteet, kun haen sähköpostini palvelusta?

Kun haet sähköpostisi Gmailista, kunkin viestin tunnisteet tallennetaan tätä varten luotuun X-Gmail-Labels-otsikkotietoon lataustiedostoosi. Vaikka sähköpostiohjelmat eivät tällä hetkellä tunnista tätä otsikkotietoa, useimmat niistä sallivat laajennukset, joilla otsikkoja voidaan hyödyntää.

Olen Google Apps ‑asiakas. Kuinka voin viedä organisaationi tiedot?

Lue artikkeli Tietojen siirtäminen pois Google Appsista, jossa kerrotaan, miten organisaation sähköpostit, kalenterit, dokumentit ja sivustot voi siirtää.

Lähetä meille palautetta

Kerro meille tiedostojen lataamiseen liittyvistä kokemuksistasi. Antamalla palautetta autat Googlea tekemään tästä tuotteesta paremman sinulle ja muille.