Aankoop-, opzeggings- en teruggavebeleid

Automatische verlengingen

Je opslagruimte is standaard zo ingesteld dat deze aan het einde van je abonnement automatisch wordt verlengd. Gedurende de looptijd van het abonnement kun je op elk gewenst moment upgraden naar een groter opslagabonnement. De upgrade naar je nieuwe opslagmogelijkheid wordt onmiddellijk uitgevoerd. Als je tegoed op is, wordt het bedrag afgeschreven van je creditcard.

Als je een opslagabonnement op basis van het oude betalingsplan hebt gekocht, kun je je abonnement verlengen totdat je een upgrade uitvoert of totdat je betalingsgegevens verlopen.

Als de automatische verlenging mislukt, krijg je 7 dagen de tijd om je betalingsgegevens te updaten. Tijdens deze 7 dagen heb je gewoon toegang tot alle items in je Google-account of je huidige opslagabonnement.

Als je Gmail gebruikt en de automatische verlenging mislukt, wordt je opslagabonnement met 7 dagen verlengd zodat je je betalingsgegevens kunt updaten. Je kunt deze extra 7 dagen ook gebruiken om ruimte in je account vrij te maken of een nieuw opslagabonnement te kopen.

Als je opslagabonnement is opgezegd of afloopt

Als je je opslagabonnement opzegt, raak je alle extra opslag voor je account kwijt. Daardoor zit je aan het einde van je betaalcyclus misschien boven het quotum.

Als je het opslagquotum 2 jaar lang overschrijdt, kunnen we de content verwijderen die meetelt voor het quotum.

Als je het kosteloze opslagquotum hebt bereikt of overschreden, geldt het volgende:

• Gmail: Je kunt geen berichten sturen of krijgen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.
  • Google Drive:
    • Je kunt geen bestanden synchroniseren of nieuwe bestanden uploaden.
    • Items worden niet meer gesynchroniseerd tussen de Google Drive-map op je computer en Mijn Drive.
    • Je kunt geen nieuwe bestanden maken in:
      • Google Documenten
      • Spreadsheets
      • Presentaties
      • Tekeningen
      • Formulieren
      • Jamboard
    • Niemand kan bestanden bewerken of kopiëren totdat je je opslaggebruik vermindert.
  • Google Foto's: Je kunt geen back-ups maken van foto's of video's. Als je meer foto's of video's wilt toevoegen, kun je Google-opslagruimte vrijmaken of meer Google-opslag kopen.

Opslagruimte vrijmaken

Je abonnement opzeggen

Je kunt je opslagabonnement altijd opzeggen.

Een Drive-opslagabonnement opzeggen

1. Ga naar www.google.com/settings/storage.
  2. Log in op het Google-account waarvoor je de opslagruimte hebt gekocht.
  3. Klik onder je abonnement op Opzeggen.
  4. Bekijk hoe je opslagruimte verandert als je het abonnement opzegt. Bevestig je keuze door op Abonnement opzeggen te klikken.
  5. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de opzegging van je abonnement. Aan het begin van de volgende maand van je abonnement wordt je account gedowngraded naar 15 GB opslagruimte voor Google Drive, Google Foto's en Gmail.

Opslagruimte van je Google One-lidmaatschap opzeggen

Teruggavebeleid

Gekochte Google-opslagabonnementen kunnen niet worden terugbetaald. Je kunt de hoeveelheid opslagruimte die je hebt aangeschaft gedurende de hele looptijd van het abonnement gebruiken, zelfs als je besluit om het abonnement op te zeggen. In sommige landen of regio's kun je je abonnement meteen beëindigen en een gedeeltelijke terugbetaling krijgen.

Heb je een aankoop gedaan in de Play Store? Ga dan naar YouTube Premium- en Music Premium-terugbetalingen.

Heb je een aankoop gedaan in de Apple App Store? Vraag dan een terugbetaling aan via Apple-support.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.