Aankoop-, opzeggings- en terugbetalingsbeleid

Automatische verlengingen

Je opslagruimte is standaard zo ingesteld dat deze aan het einde van je abonnement automatisch wordt verlengd. Gedurende de looptijd van het abonnement kun je op elk gewenst moment upgraden naar een groter opslagabonnement. De upgrade naar je nieuwe opslagmogelijkheid wordt onmiddellijk uitgevoerd. Als je tegoed op is, wordt het bedrag afgeschreven van je creditcard.

Als je een opslagabonnement op basis van het oude betalingsplan hebt aangeschaft, kun je je abonnement verlengen totdat je een upgrade uitvoert of totdat je betalingsgegevens verlopen.

Als de automatische verlenging mislukt, krijg je 7 dagen de tijd om je betalingsgegevens te updaten. Tijdens deze 7 dagen heb je gewoon toegang tot alle items in je Google-account of je huidige opslagabonnement.

Als je Gmail gebruikt en de automatische verlenging mislukt, wordt je opslagabonnement met 7 dagen verlengd zodat je je betalingsgegevens kunt updaten. Je kunt deze extra 7 dagen ook gebruiken om ruimte in je account vrij te maken of een nieuw opslagabonnement te kopen.

Als je opslagabonnement is opgezegd of afloopt

Als je je opslagabonnement opzegt of als het abonnement afloopt, wordt de opslaglimiet aan het einde van de betalingscyclus teruggebracht naar het gratis niveau van elk product.Dit gebeurt er als je de limiet voor gratis opslag bereikt of overschrijdt:

Gmail

Je kunt geen berichten sturen of ontvangen. Berichten die naar jou worden gestuurd, worden teruggestuurd naar de afzender.

Belangrijk: Vanaf 1 juni 2021 geldt dat al je e-mails kunnen worden verwijderd als je 2 jaar of langer inactief bent of je opslagquotum overschrijdt.

Google Drive

Je kunt geen bestanden synchroniseren of nieuwe bestanden uploaden. Je kunt geen nieuwe bestanden maken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard. En niemand kan deze bestanden bewerken of kopiëren totdat je je opslaggebruik vermindert. Items worden niet meer gesynchroniseerd tussen de map Google Drive op je computer en Mijn Drive.

Belangrijk: Vanaf 1 juni 2021 geldt dat al je e-mails kunnen worden verwijderd als je 2 jaar of langer inactief bent of je opslagquotum overschrijdt.

Google Foto's

Je kunt geen back-ups maken van foto's en video's. Als je meer foto's en video's wilt toevoegen, kun je Google-opslagruimte vrijmaken of meer Google-opslag kopen.

Belangrijk: Vanaf 1 juni 2021 geldt dat al je e-mails kunnen worden verwijderd als je 2 jaar of langer inactief bent of je opslagquotum overschrijdt.

Je abonnement opzeggen

Je kunt je opslagabonnement op elk moment opzeggen.

Een Drive-opslagabonnement opzeggen

1. Ga naar www.google.com/settings/storage.
  2. Log in op het Google-account waarvoor je de opslagruimte hebt gekocht.
  3. Klik onder je abonnement op Opzeggen.
  4. Bekijk hoe je opslagruimte verandert als je het abonnement opzegt. Bevestig je keuze door op Abonnement opzeggen te klikken.
  5. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de opzegging van je abonnement. Aan het begin van de volgende maand van je abonnement wordt je account gedowngraded naar de gratis opslagniveaus voor Google Drive, Google Foto's en Gmail.

Opslagruimte van je Google One-lidmaatschap opzeggen

Teruggavebeleid

Gekochte Google-opslagabonnementen kunnen niet worden terugbetaald. Je kunt de hoeveelheid opslagruimte die je hebt aangeschaft gedurende de hele looptijd van het abonnement gebruiken, zelfs als je besluit om het abonnement op te zeggen.