Retningslinjer for kjøp, oppsigelse og refusjon

Automatisk fornyelse

Som standard blir kjøpt lagringsplass automatisk fornyet ved slutten av abonnementet. Du kan når som helst i løpet av abonnementstiden oppgradere til et abonnement med mer lagringsplass. Du blir umiddelbart oppgradert til det nye lagringsnivået, og kredittkortet ditt blir belastet når du har brukt opp de midlene du hadde tilgjengelig fra før.

Hvis du har kjøpt et lagringsabonnement under den gamle betalingsavtalen, kan du fornye abonnementet til du velger å oppgradere, eller til betalingsopplysningene dine utløper.

Hvis automatisk fornyelse mislykkes, får du en utsatt tidsfrist på sju dager, slik at du kan oppdatere betalingsinformasjonen din. I løpet av denne perioden mister du ikke tilgangen til noe i Google-kontoen eller lagringsabonnementet du har.

Hvis du bruker Gmail og automatisk fornyelse mislykkes, blir lagringsabonnementet forlenget med sju dager, slik at du kan oppdatere betalingsopplysningene dine. Du kan bruke de ekstra sju dagene til å frigjøre plass på kontoen din eller kjøpe et nytt lagringsabonnement.

Hvis lagringsabonnementet ditt sies opp eller utløper

Hvis du sier opp lagringsabonnementet, mister du all ekstra lagringsplass i kontoen din. Det kan hende du overskrider kvoten ved slutten av faktureringssyklusen.

Hvis du har overskredet lagringskvoten i to år, kan alt innholdet som teller mot lagringskvoten, bli slettet.

Dette skjer når du har nådd eller overskredet den kostnadsfrie lagringskvoten:

• Gmail: Du kan ikke sende eller motta meldinger. Meldinger som sendes til deg, blir returnert til avsenderen.
  • Google Disk:
    • Du kan ikke synkronisere eller laste opp nye filer.
    • Synkroniseringen mellom Google Disk-mappen på datamaskinen din og Min disk kommer til å stoppe.
    • Du kan ikke opprette nye filer i
      • Google Dokumenter
      • Regneark
      • Presentasjoner
      • Tegninger
      • Skjemaer
      • Jamboard
    • Frem til du reduserer mengden lagringsplass du bruker, kan ingen redigere eller kopiere filene dine.
  • Google Foto: Du kan ikke sikkerhetskopiere bilder eller videoer. Hvis du vil legge til flere bilder og videoer, kan du frigjøre lagringsplass på Google-kontoen din eller kjøpe mer Google-lagringsplass.

Frigjør lagringsplass

Si opp abonnementet

Du kan si opp lagringsabonnementet ditt når som helst.

Si opp et Disk-lagringsabonnement

1. Gå til www.google.com/settings/storage.
  2. Logg på Google-kontoen du brukte til å kjøpe lagringsplass.
  3. Klikk på Avbryt under abonnementet ditt.
  4. Se gjennom endringene i lagringen som kommer til å skje etter oppsigelsen. Bekreft ved å klikke på Avslutt abonnementet.
  5. Du får en e-postbekreftelse om oppsigelsen av abonnementet. Når neste måned i abonnementet ditt starter, blir du nedgradert til det kostnadsfrie lagringsnivået for Google Disk, Google Foto og Gmail.

Si opp Google One-lagringsabonnementet

Refusjonsretningslinjer

Kjøp av Google-lagringsabonnementer kan ikke refunderes. Lagringsplassen du har kjøpt, har du så lenge abonnementet varer – også hvis du bestemmer deg for å si det opp. I enkelte land/regioner kan du si opp abonnementet umiddelbart og få delvis refusjon.

For kjøp i Play-butikken kan du gå til Refusjoner for YouTube Premium og Music Premium.

For kjøp i Apple App Store må du be om refusjon fra Apples brukerstøtte.