Slå på 2-trinns bekreftelse

Med 2-trinns bekreftelse får du et ekstra lag med sikkerhet for kontoen din. Etter at du har konfigurert 2-trinns bekreftelse, logger du på kontoen din i to trinn med

• noe du vet (passordet ditt)
  • noe du har (for eksempel telefonen din eller en sikkerhetsnøkkel)

Trinn 1: Konfigurer totrinnsbekreftelse

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Totrinnsbekreftelse i Google-pålogging-panelet.
  4. Klikk på Kom i gang.
  5. Følg trinnene på skjermen.

Velg et bekreftelsestrinn nummer to

Når du konfigurerer totrinnsbekreftelse, kan du velge det andre bekreftelsestrinnet. Hvis du ikke vil bruke SMS eller anrop, kan du velge et annet alternativ.

SMS eller anrop

Når vi må sikre at det er du som logger på, sender vi en sekssifret kode til telefonen din. Du kan velge å motta koden i en SMS eller via et taleanrop. Deretter skriver du inn koden på skjermen der du logger på, for å bevise at det er deg.

Sikkerhetsnøkkel

En sikkerhetsnøkkel er en liten enhet du kan kjøpe for å bevise at det er du som logger på. Når vi må sikre at det er deg, trenger du bare å koble nøkkelen til telefonen, nettbrettet eller datamaskinen.

Med disse nøklene får du forbedret kontosikkerhet, og det krever ikke at du skriver inn koder eller har med deg mobiltelefonen din.

Forespørsel fra Google

Når vi må sikre at det er du som logger på, sender vi en forespørsel til telefonen din. Deretter trenger du bare å klikke på forespørselen for å bevise at det er deg, eller gi oss beskjed hvis det ikke er deg, for å beskytte kontoen din.

Med forespørsler fra Google får du bedre kontosikkerhet, og det er raskere enn å skrive inn en kode.

Trinn 2: Konfigurer reservemetoder for å logge på

Med reservemetoder for pålogging er det lettere å få tilgang til kontoen din igjen hvis du glemmer passordet ditt, telefonen din eller av andre grunner ikke kan logge på. Med reservemetoder for pålogging er det mye mindre sannsynlig at du blir låst ute av kontoen din.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Totrinnsbekreftelse i Google-pålogging-panelet.
  4. Klikk på Kom i gang.
  5. Klikk på Velg et annet alternativ.
  6. Legg til et alternativt trinn 2, for eksempel

Trinn 3: Konfigurer gjenopprettingsinformasjon

Hvis du glemmer passordet ditt eller noen andre bruker kontoen din, kan oppdatert gjenopprettingsinformasjon gjøre det enklere å få tilgang til kontoen din igjen.

Legg til eller oppdater en gjenopprettingsadresse

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personlig informasjon i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på E-postadresse i Kontaktinformasjon-panelet.
  4. Legg til eller oppdater en gjenopprettingsadresse her.

Legg til eller endre et telefonnummer for gjenoppretting

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personlig informasjon i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Telefon i Kontaktinformasjon-panelet.
  4. Legg til eller endre et telefonnummer for gjenoppretting her.