Authenticatie in twee stappen inschakelen

Met authenticatie in twee stappen (ook bekend als twee-factor-authenticatie) voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. Nadat u dit heeft ingesteld, logt u in twee stappen in op uw account. U gebruikt hiervoor het volgende:

• iets dat u weet (uw wachtwoord),
  • iets dat u heeft (zoals uw telefoon of een beveiligingssleutel).

Stap 1: Authenticatie in twee stappen instellen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Authenticatie in twee stappen.
  4. Tik op Aan de slag.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Een tweede verificatiestap kiezen

Wanneer u authenticatie in twee stappen instelt, kunt u uw tweede stap voor verificatie kiezen. Ter bescherming van uw account raden we u aan Kies een andere optie te selecteren en Google-prompts of een beveiligingssleutel in te stellen.

Google-prompt

Wanneer we willen controleren of u het bent die inlogt, sturen we een prompt naar uw telefoon. Vervolgens hoeft u alleen op de prompt te tikken om te bewijzen dat u het bent. Laat het ons weten als u niet degene bent die inlogt, zodat we uw account kunnen beschermen.

Google-prompts verbeteren de beveiliging van uw account en werken sneller dan codes die u moet invoeren.

Sms of telefoontje

Als we willen controleren of u het bent die inlogt, sturen we een code van zes cijfers naar uw telefoon. U kunt ervoor kiezen om uw code in een sms of via een telefoontje te ontvangen. Vervolgens voert u de code in op het scherm waar u inlogt om uw identiteit te bewijzen.

Opmerking: Google-prompts verbeteren de beveiliging van uw account en werken sneller dan codes die u moet invoeren.

Beveiligingssleutel

Een beveiligingssleutel is een klein apparaat dat u kunt kopen om te bewijzen dat u het bent die inlogt. Als we willen controleren of u het bent, hoeft u de sleutel alleen aan te sluiten op uw telefoon, tablet of computer.

U kunt ook een beveiligingssleutel die is ingebouwd in een geschikte telefoon gebruiken om in te loggen bij uw computer.

Tip: Beveiligingssleutels zijn een veiligere tweede stap om in te loggen op uw Google-account.

Stap 2: Back-upopties instellen

Met back-upopties kunt u weer toegang tot uw account krijgen als u uw wachtwoord bent vergeten, uw telefoon kwijtraakt of om een andere reden niet kunt inloggen. Als er back-upopties zijn ingesteld, is de kans veel kleiner dat u de toegang tot uw account kwijtraakt.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Tik in het venster 'Inloggen bij Google' op Authenticatie in twee stappen.
  4. Voeg ten minste één extra tweede stap toe, zoals:

Stap 3: Herstelgegevens instellen

Als u uw wachtwoord bent vergeten of iemand anders uw account gebruikt, kunt u uw account gemakkelijker terugkrijgen als er actuele herstelgegevens zijn ingesteld.

Een herstelmailadres toevoegen of updaten

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Selecteer Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het venster 'Contactgegevens' op E-mail.
  4. U kunt hier een herstelmailadres toevoegen of updaten.

Een hersteltelefoonnummer toevoegen of updaten

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Selecteer Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het venster 'Contactgegevens' op Telefoon.
  4. U kunt hier een hersteltelefoonnummer toevoegen of updaten.