Authenticatie in twee stappen inschakelen

Met authenticatie in twee stappen (ook bekend als twee-factor-authenticatie) voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. Nadat u dit heeft ingesteld, logt u in twee stappen in op uw account. U gebruikt hiervoor het volgende:

• Iets dat u weet (uw wachtwoord)
  • Iets dat u heeft (zoals uw telefoon of een beveiligingssleutel)

Stap 1: Authenticatie in twee stappen instellen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Beveiliging.
  3. Klik in het venster Inloggen bij Google op Authenticatie in twee stappen.
  4. Klik op Aan de slag.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Een tweede verificatiestap kiezen

Wanneer u authenticatie in twee stappen instelt, kunt u uw tweede stap voor verificatie kiezen. Als u de opties voor sms-berichten of bellen niet wilt gebruiken, selecteert u Een andere optie kiezen.

Sms-bericht of bellen

Als we willen controleren of u het bent die inlogt, sturen we een code van zes cijfers naar uw telefoon. U kunt ervoor kiezen om uw code in een sms of via een telefoontje te ontvangen. Vervolgens voert u de code in op het scherm waar u inlogt om uw identiteit te bewijzen.

Beveiligingssleutel

Een beveiligingssleutel is een klein apparaat dat u kunt kopen om te bewijzen dat u het bent die inlogt. Als we willen controleren of u het bent, hoeft u de sleutel alleen aan te sluiten op uw telefoon, tablet of computer.

Met deze sleutels wordt de beveiliging van uw account verbeterd en hoeft u geen codes in te voeren of uw mobiele telefoon bij u te hebben.

Google-prompt

Wanneer we willen controleren of u het bent die inlogt, sturen we een prompt naar uw telefoon. Vervolgens hoeft u alleen op de prompt te tikken om te bewijzen dat u het bent. Laat het ons weten als u niet degene bent die inlogt, zodat we uw account kunnen beschermen.

Google-prompts verbeteren de beveiliging van uw account en werken sneller dan codes die u moet invoeren.

Stap 2: Back-upopties instellen

Met back-upopties kunt u weer toegang tot uw account krijgen als u uw wachtwoord bent vergeten, uw telefoon kwijtraakt of om een andere reden niet kunt inloggen. Als er back-upopties zijn ingesteld, is de kans veel kleiner dat u de toegang tot uw account kwijtraakt.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Beveiliging.
  3. Klik in het venster Inloggen bij Google op Authenticatie in twee stappen.
  4. Klik op Aan de slag.
  5. Klik op Kies een andere optie.
  6. Voeg een alternatieve tweede stap toe, zoals:

Stap 3: Herstelgegevens instellen

Als u uw wachtwoord bent vergeten of iemand anders uw account gebruikt, kunt u uw account gemakkelijker terugkrijgen als er actuele herstelgegevens zijn ingesteld.

Een herstelmailadres toevoegen of updaten

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie.
  3. Klik in het deelvenster Contactgegevens op E-mail.
  4. U kunt hier een herstelmailadres toevoegen of updaten.

Een hersteltelefoonnummer toevoegen of updaten

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Persoonlijke informatie.
  3. Klik in het deelvenster Contactgegevens op Telefoon.
  4. U kunt hier een hersteltelefoonnummer toevoegen of updaten.