Authenticatie in twee stappen inschakelen

Met authenticatie in twee stappen (ook bekend als twee-factor-authenticatie) voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. Nadat u dit heeft ingesteld, logt u in twee stappen in op uw account. U gebruikt hiervoor het volgende:

• Iets dat u weet (uw wachtwoord)
  • Iets dat u heeft (zoals uw telefoon of een beveiligingssleutel)

Stap 1: Authenticatie in twee stappen instellen

1. Ga naar het gedeelte Authenticatie in twee stappen van uw Google-account.
  2. Selecteer Aan de slag.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Uw tweede stap kiezen

Wanneer u authenticatie in twee stappen instelt, kunt u uw tweede stap voor verificatie kiezen. Als u de opties voor sms-berichten of bellen niet wilt gebruiken, selecteert u Een andere optie kiezen.

Sms-bericht of bellen

Als we willen controleren of u het bent die inlogt, sturen we een code van zes cijfers naar uw telefoon. U kunt ervoor kiezen om uw code in een sms-bericht of als spraakoproep op uw telefoon te ontvangen. Vervolgens voert u de code in op het scherm waar u inlogt om uw identiteit te bewijzen.

Beveiligingssleutel

Een beveiligingssleutel is een klein apparaat dat u kunt aanschaffen om te bewijzen dat u het bent die inlogt. Als we willen controleren of u het bent, hoeft u de sleutel alleen aan te sluiten op uw telefoon, tablet of computer.

Met deze sleutels wordt de beveiliging van uw account verbeterd en hoeft u geen codes in te voeren of uw mobiele telefoon bij u te hebben.

Google-prompt

Wanneer we willen controleren of u het bent die inlogt, sturen we een prompt naar uw telefoon. Vervolgens hoeft u alleen op de prompt te tikken om te bewijzen dat u het bent. Laat het ons weten als u niet degene bent die inlogt, zodat we uw account kunnen beschermen.

Google-prompts verbeteren de beveiliging van uw account en werken sneller dan codes die u moet invoeren.

Stap 2: Back-upopties instellen

Met back-upopties kunt u weer toegang tot uw account krijgen als u uw wachtwoord bent vergeten, uw telefoon kwijtraakt of om een andere reden niet kunt inloggen. Als er back-upopties zijn ingesteld, is de kans veel kleiner dat u de toegang tot uw account kwijtraakt.

1. Ga naar het gedeelte Authenticatie in twee stappen van uw Google-account.
  2. Scroll omlaag naar het gedeelte 'Alternatieve tweede stap instellen'.
  3. Voeg een alternatieve tweede stap toe, zoals:

Stap 3: Herstelgegevens instellen

Als u uw wachtwoord bent vergeten of iemand anders uw account gebruikt, kunt u uw account gemakkelijker terugkrijgen als er actuele herstelgegevens zijn ingesteld.