Tijdens routineonderhoud is een aantal gebruikers door het systeem uitgelogd van hun Google-account. Als u een van deze gebruikers bent, kunt u inloggen met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord op https://accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet of om een andere reden niet kunt inloggen, kunt u hier uw accountwachtwoord herstellen. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen onze ondersteuningsmedewerkers u niet helpen bij wachtwoordproblemen.

Authenticatie in twee stappen inschakelen

Wanneer u authenticatie in twee stappen (ook wel twee-factor authenticatie genoemd) inschakelt, voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. U logt in met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een code die naar uw telefoon wordt gestuurd).

Authenticatie in twee stappen instellen

1. Ga naar de pagina voor authenticatie in twee stappen. Mogelijk moet u inloggen op uw Google-account.
  2. Selecteer Aan de slag.
  3. Volg het stapsgewijze configuratieproces.

Als u klaar bent, wordt u naar de pagina met instellingen voor authenticatie in twee stappen gebracht. Controleer uw instellingen en voeg back-uptelefoonnummers toe. De volgende keer dat u inlogt, ontvangt u een sms'je met een verificatiecode. U kunt ook een beveiligingssleutel voor authenticatie in twee stappen gebruiken.

Opmerking: Voeg ook een optie voor herstel via e-mail toe om ervoor te zorgen dat u ook in de toekomst toegang tot uw account kunt krijgen.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.