Protegir el compte amb la verificació en dos passos

Amb la verificació en dos passos (també coneguda com a autenticació de dos factors), podeu afegir una capa de seguretat addicional al vostre compte en cas que us robin la contrasenya. Després de configurar la verificació en dos passos, haureu d'utilitzar el següent per iniciar la sessió en dos passos:

• un element que coneixeu, com ara la contrasenya
  • un element que teniu, com ara el telèfon

Activar la verificació en dos passos

1. Obriu el vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació, seleccioneu Seguretat.
  3. A "Inici de sessió a Google", seleccioneu Verificació en dos passos i després Comença.
  4. Seguiu els passos en pantalla.

El compte, nomusuari@gmail.com, està associat a la feina o al centre educatiu. Si no podeu configurar la verificació en dos passos, contacteu amb l'administrador.

Verificar la identitat amb un segon pas

Després d'activar la verificació en dos passos, haureu de completar un segon pas per verificar la vostra identitat en iniciar la sessió. Per ajudar-vos a protegir el compte, Google us demanarà que completeu un segon pas concret.

Utilitzar les sol·licituds de Google

Us recomanem que inicieu la sessió amb les sol·licituds de Google. És més fàcil tocar una sol·licitud que introduir un codi de verificació. Les sol·licituds també us poden ajudar a protegir-vos de l'intercanvi de SIM i d'altres atacs basats en números de telèfon.

Les sol·licituds de Google són notificacions automàtiques que rebreu als dispositius següents:

• telèfons Android en què hàgiu iniciat la sessió al vostre Compte de Google
  • iPhones en què hàgiu iniciat la sessió a l'aplicació Gmail Logotip de Gmail  o a l'aplicació Google  amb el vostre Compte de Google

En funció de la informació sobre el dispositiu i la ubicació inclosa a la notificació, podeu fer el següent:

• Tocar per permetre l'inici de sessió si l'heu sol·licitat.
  • Tocar No per bloquejar l'inici de sessió si no l'heu sol·licitat.

Per augmentar la seguretat, és possible que Google us demani el PIN o una altra confirmació.

Utilitzar altres mètodes de verificació

Podeu configurar altres mètodes de verificació en els casos següents:

• Voleu augmentar la protecció contra la pesca de credencials.
  • No podeu rebre sol·licituds de Google.
  • Heu perdut el telèfon.

Utilitzar les claus de seguretat per augmentar la protecció contra la pesca de credencials

Una clau de seguretat física és un dispositiu petit que podeu comprar per demostrar la vostra identitat en iniciar la sessió. Quan necessitem comprovar la vostra identitat, només haureu de connectar la clau al telèfon, a la tauleta o a l'ordinador. Compreu les claus de seguretat.

És possible que també pugueu utilitzar la clau de seguretat integrada en un telèfon compatible per iniciar la sessió en dispositius nous.

Consell: les claus de seguretat ajuden a protegir el vostre Compte de Google dels atacs de pesca de credencials; per exemple, quan un pirata informàtic prova d'enganyar-vos perquè li proporcioneu la contrasenya o altres dades personals. Obteniu més informació sobre els atacs de pesca de credencials.

Utilitzar Google Authenticator o altres aplicacions de codi de verificació

Important: no proporcioneu mai els codis de verificació a ningú.

Podeu configurar Google Authenticator o una altra aplicació que creï codis de verificació únics quan no tingueu connexió a Internet ni servei mòbil.

Introduïu el codi de verificació a la pantalla d'inici de sessió per verificar la vostra identitat.

Utilitzar un codi de verificació d'un missatge de text o d'una trucada

Important: no proporcioneu mai els codis de verificació a ningú.
Es pot enviar un codi de sis dígits a un número que hàgiu proporcionat anteriorment. Els codis es poden enviar en un missatge de text (SMS) o a través d'una trucada de veu, en funció de la configuració que trieu. Per verificar la vostra identitat, introduïu el codi a la pantalla d'inici de sessió.
Consell: tot i que la seguretat del compte augmenta amb qualsevol sistema de verificació en dos passos, els codis de verificació enviats a través de missatges de text o trucades poden ser vulnerables als atacs basats en números de telèfon.

Utilitzar codis de seguretat

Important: no proporcioneu mai els codis de seguretat a ningú.
Podeu imprimir o baixar un conjunt de codis de seguretat de vuit dígits i desar-lo en un lloc segur. Els codis de seguretat són útils si perdeu el telèfon.

Ometre un segon pas en dispositius de confiança

Si no voleu proporcionar un segon pas de verificació cada vegada que inicieu la sessió a l'ordinador o al telèfon, marqueu la casella situada al costat de l'opció "No ho tornis a preguntar en aquest ordinador".
Important: marqueu aquesta casella només en dispositius que utilitzeu normalment i que no compartiu amb ningú.