Activar la verificació en dos passos

La verificació en dos passos (també coneguda com a autenticació de dos factors) us permet afegir un nivell de seguretat addicional al compte. Després de configurar-la, iniciareu la sessió al vostre compte en dos passos mitjançant els elements següents:

• Una cosa que sabeu (la contrasenya).
  • Una cosa que teniu (per exemple, el telèfon o una clau de seguretat electrònica).

Pas 1: configureu la verificació en dos passos

1. Aneu al Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, feu clic a Seguretat.
  3. Al tauler Inici de sessió a Google, feu clic a Verificació en dos passos.
  4. Feu clic a Comença.
  5. Seguiu els passos en pantalla.

Triar un segon pas de verificació

Quan configureu la verificació en dos passos, podeu triar-ne el segon pas. Per mantenir el compte més protegit, us recomanem que seleccioneu Tria una altra opció i configureu les sol·licituds de Google o una clau de seguretat.

Sol·licitud de Google

Quan necessitem comprovar la vostra identitat en iniciar la sessió, us enviarem una sol·licitud al telèfon. Després, només haureu de tocar la sol·licitud per demostrar la vostra identitat o per informar-nos que es tracta d'una altra persona a fi de protegir el compte.

Les sol·licituds de Google milloren la seguretat del compte i són una opció més ràpida que introduir un codi.

SMS o trucada

Quan necessitem comprovar la vostra identitat en iniciar la sessió, us enviarem un codi de sis dígits al telèfon. Podreu triar entre rebre'l mitjançant un missatge de text (SMS) o una trucada de veu. Després, només haureu d'introduir-lo a la pantalla en què estigueu iniciant la sessió per demostrar la vostra identitat.

Nota: les sol·licituds de Google ajuden a millorar la seguretat del compte i són una opció més ràpida que introduir un codi.

Clau de seguretat

Una clau de seguretat electrònica és un dispositiu petit que podeu comprar per demostrar la vostra identitat en iniciar la sessió. Quan necessitem comprovar la vostra identitat, només haureu de connectar la clau al telèfon, a la tauleta o a l'ordinador.

També podeu utilitzar la clau de seguretat integrada en un telèfon compatible per iniciar la sessió a l'ordinador.

Consell: com a segon pas, les claus de seguretat són més segures per iniciar la sessió al Compte de Google.

Pas 2: configurar les còpies de seguretat

Les opcions de recuperació us ajuden a recuperar l'accés al compte en cas que oblideu la contrasenya, perdeu el telèfon o no pugueu iniciar la sessió per una altra raó. Així és molt menys probable que us quedeu sense accés al compte.

1. Aneu al Compte de Google.
  2. Toqueu Seguretat.
  3. Al tauler "Inici de sessió a Google", toqueu Verificació en dos passos.
  4. Afegiu almenys un segon pas addicional, com ara:

Pas 3: configureu la informació de recuperació

Us recomanem que tingueu la informació de recuperació actualitzada, ja que, si oblideu la contrasenya o un altre usuari fa servir el compte, us serà més fàcil recuperar-lo.

Afegir o canviar una adreça electrònica de recuperació

1. Aneu al Compte de Google.
  2. Seleccioneu Informació personal.
  3. Al tauler "Informació de contacte", toqueu Adreça electrònica.
  4. Aquí podeu afegir o canviar una adreça electrònica de recuperació.

Afegir o canviar un número de telèfon de recuperació

1. Aneu al Compte de Google.
  2. Seleccioneu Informació personal.
  3. Al tauler "Informació de contacte", toqueu Telèfon.
  4. Aquí podeu afegir o actualitzar un número de telèfon de recuperació.