Vanlige problemer med 2-trinnsbekreftelse

Jeg har mistet eller er blitt frastjålet telefonen min

Hvis du har mistet eller blitt frastjålet telefonen din, anbefaler vi på det sterkeste at du opphever app-passordene dine og endrer passordet for Google-kontoen din. Det gjør det vanskeligere for andre å få tilgang til Google-kontoen din fra telefonen din.

Avhengig av situasjonen kan du bruke flere andre metoder for å komme deg inn på kontoen din igjen.

Bruk reservealternativene
Hvis du har mistet tilgang til hovedtelefonen din, kan du velge å få kodene sendt til reservetelefoner. I tillegg kan du bruke en av de utskrivbare reservekodene for å logge på.
Logg på fra en sikker datamaskin
Hvis du tidligere har logget på fra en datamaskin og krysset av for at datamaskinen skal huske deg, kan du kanskje logge på fra den datamaskinen uten bekreftelseskode. Når du har fått tilgang til kontoen din, kan du slå av 2-trinnsbekreftelse til du kan motta bekreftelseskoder igjen.
Få deg en ny telefon fra operatøren din

Hvis du har mistet telefonen din, kan det hende du kan kjøpe et nytt SIM-kort eller en ny telefon med samme telefonnummer fra operatøren din.

Fyll ut skjemaet for kontogjenoppretting

Vi anbefaler deg å bruke dette alternativet bare hvis du ikke kommer deg inn på kontoen på andre måter. Denne prosessen kan ta flere dager og krever vanligvis mer arbeid enn de andre alternativene for gjenoppretting.

1. Logg på kontoen din med brukernavnet og passordet ditt.
  2. Klikk på Flere alternativer på siden med problemløsningstips for bekreftelseskoder.
  3. Klikk på Få hjelp og så Be om hjelp fra Google.
  4. Du må fylle ut et skjema for kontogjenoppretting for å bekrefte at du er autorisert til å gå inn på kontoen. Ta deg tid til å svare på alle spørsmålene så godt du kan. Skjemaet er laget for å sikre at ingen andre enn deg skal komme seg inn på kontoen din. Siden Google ikke samler inn så mye informasjon om deg når du åpner en konto, får du spørsmål om når du opprettet kontoen, hvilke Google-tjenester du bruker, og hvem du ofte sender e-post til (hvis du bruker Gmail). Dette gjør vi for å være sikre på at du har autorisasjon til å logge på kontoen.

Jeg har mistet eller er blitt frastjålet sikkerhetsnøkkelen min

Hvis du mister sikkerhetsnøkkelen din, kan du følge denne fremgangsmåten for å få tilgang til kontoen din igjen og beskytte den. Velg trinnene som er riktige for deg, avhengig av om du har angitt et trinn nummer 2, for eksempel

• bekreftelseskoder
  • forespørsler fra Google
  • reservekoder
  • en annen sikkerhetsnøkkel du har lagt til i kontoen din
  • en registrert datamaskin hvor du tidligere har valgt å ikke bli bedt om bekreftelseskoder
Hvis du har et trinn 2
  1. Logg på Google-kontoen din med passordet ditt og trinn 2.
  2. Følg fremgangsmåten for å fjerne den tapte nøkkelen fra kontoen din.
  3. Kjøp en ny sikkerhetsnøkkel. Det kan være lurt å kjøpe en ekstra nøkkel som du kan oppbevare på et trygt sted.
  4. Legg til den nye nøkkelen i kontoen din.
Hvis du ikke har et annet trinn 2, eller hvis du har glemt passordet ditt

Merk: Totrinnsbekreftelse krever et ekstra trinn for å bevise at du eier en konto. På grunn av dette ekstra sikkerhetstrinnet kan det ta Google fra tre til fem virkedager å bekrefte at det er du som prøver å logge på.

1. Følg trinnene for å gjenopprette kontoen din. Du må svare på noen spørsmål for å bekrefte at kontoen er din.
  2. Du kan bli bedt om å
    • oppgi en e-postadresse eller et telefonnummer du kan nås på
    • angi en kode som sendes til e-postadressen din eller telefonnummeret ditt. Denne koden bekrefter at du har tilgang til e-postadressen eller telefonnummeret.

Organisasjonskontoer (via jobb, skole eller andre grupper)

Hvis du bruker en konto du har fått av jobben, skolen eller en annen gruppe (hvis for eksempel e-postadressen din er brukernavn@domene.no), har du to alternativer:
Bruk reservealternativene
Hvis du har mistet tilgang til hovedtelefonen din, kan du velge å få kodene sendt til reservetelefoner. I tillegg kan du bruke en av de utskrivbare reservekodene for å logge på.
Kontakt administratoren
Administratoren din kan slå av 2-trinns bekreftelse for kontoen din, sånn at du kan logge på uten kode.

Grunnen til at du ikke bør bruke Google Voice til å motta bekreftelseskoder

Hvis du bruker Google Voice til å motta bekreftelseskoder, kan det fort oppstå en situasjon der du har låst deg selv ute fra kontoen din.

Hvis du for eksempel ikke er pålogget Google Voice-appen, trenger du en bekreftelseskode for å komme deg inn igjen. I slike tilfeller kan du imidlertid ikke motta denne bekreftelseskoden fordi den blir sendt til Google Voice, som du ikke har tilgang til.

Linken for konfigurering av totrinnsbekreftelse vises ikke

Hvis du ikke ser linken og du bruker en konto du har fått av jobben, skolen eller en annen gruppe, kan det hende du må gå til konfigureringen av 2-trinns bekreftelse via en spesiell nettadresse. Det kan også hende organisasjonen din ikke har konfigurert dette. Kontakt domeneadministratoren for å finne ut av det.

Mer informasjon om Google Autentisering

Få mer informasjon om åpen kildekode-prosjektet for Google Autentisering.

Jeg slo på totrinnsbekreftelse, og en app på telefonen eller datamaskinen min sluttet å fungere

Når du slår på 2-trinnsbekreftelse, slutter apper som trenger tilgang til Google-kontoen din å fungere frem til du angir et app-passord i stedet for det vanlige passordet.

Apper og enheter som vanligvis krever app-passord, inkluderer

• gamle versjoner av e-postklienter som Outlook, Apple Mail og Thunderbird
  • e-postklienten som er forhåndsinstallert på telefonen din (men som ikke er laget av Google)
  • noen chatte-, kontakt- og YouTube-klienter

Merk: Hvis du kjører det nyeste operativsystemet på iPhone/iPad eller Mac, trenger du ikke lenger app-passord for å bruke 2-trinns bekreftelse.

Du trenger ikke å lære app-passord utenat, fordi hvert app-passord bare brukes én gang. Du kan generere et nytt app-passord når du blir bedt om ett – selv for en enhet eller app du har autorisert før.

App-passord fungerer ikke

Hvis du har dobbeltsjekket at du har skrevet inn app-passordet riktig, men det fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å gå til https://g.co/allowaccess i nettleseren på enheten din. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt, og skriv så inn bokstavene som vises på skjermen. Deretter går du tilbake til appen du prøver å få tilgang til, og skriver inn app-passordet.

Jeg har mistet reservekodene mine og vil oppheve dem

Hvis du har mistet utskriften av reservekodene dine, kan du oppheve dem på innstillingssiden. Klikk på Vis koder og så på Generer nye koder. Dette ugyldiggjør det forrige settet med reservekoder og genererer et nytt sett.

Jeg har ikke mottatt noen bekreftelseskode via tekstmelding eller telefonanrop

Hvis du har valgt å motta koder via SMS, må du passe på at abonnementet og mobilenheten støtter levering av SMS. Leveringshastigheten og -tilgjengeligheten kan variere etter sted og tjenesteleverandør. Sørg også for at du har godt nok mobilsignal når du venter på å motta kodene.

Hvis du valgte å motta kodene via telefonanrop, må du huske at en talepost med bekreftelseskoden lagres på telefonen din hvis du ikke kan svare på anropet.

Hvis du har smarttelefon, anbefaler vi at du bruker Google Autentisering-appen.

Du kan også bytte mellom å motta kodene via tekstmelding og taleanrop – noen ganger er én av disse tjenestene mer pålitelig enn den andre.

Merk: Hvis du har mottatt flere bekreftelseskoder, fungerer bare den nyeste. Hvis du har bedt om flere bekreftelseskoder, må du huske på at det kan ta litt tid før du får den nyeste koden.

Kodene mine for Google Autentisering fungerer ikke (Android)

Det kan være fordi klokkeslettet på Google Autentisering-appen din ikke er riktig synkronisert.

Sånn sørger du for at klokken er riktig:

1. Gå til hovedmenyen i Google Autentisering-appen.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Tidskorrigering for koder.
  4. Trykk på Synkroniser nå

På den neste siden bekrefter appen at klokkeslettet er synkronisert, og at du nå skal kunne bruke bekreftelseskodene til å logge på. Synkroniseringen påvirker bare det interne klokkeslettet i Google Autentisering-appen og endrer ikke innstillingene for tid og dato på enheten.