Veelvoorkomende problemen met verificatie in twee stappen oplossen

Telefoon verloren of gestolen

We raden u het volgende aan:

Afhankelijk van uw situatie kunt u op verschillende manieren weer toegang krijgen tot uw account.

Back-upopties gebruiken

Als u geen toegang meer heeft tot uw primaire telefoon, kunt u verifiëren dat u het bent met:

• Een andere telefoon die is ingelogd op uw Google-account.
  • Een ander telefoonnummer dat u heeft toegevoegd in het gedeelte 'Verificatie in twee stappen' van uw Google-account.
  • Een back-upcode die u eerder heeft opgeslagen.
  • Een beveiligingssleutel die u heeft toegevoegd in het gedeelte 'Verificatie in twee stappen' van uw Google-account.

Inloggen vanaf een vertrouwd apparaat

Als u eerder heeft ingelogd vanaf een apparaat en het selectievakje naast 'Niet meer vragen op deze computer' heeft aangevinkt, kunt u waarschijnlijk zonder tweede verificatiestap inloggen op dat apparaat. Nadat u bent ingelogd op uw Google-account, kunt u uw verificatiemethoden beheren.

Een nieuwe telefoon van uw provider krijgen

Als u uw telefoon bent kwijtgeraakt, kunt u uw provider vragen uw telefoonnummer over te zetten naar een nieuwe telefoon of simkaart.

Uw account herstellen

Als u niet kunt inloggen, volgt u de stappen om uw account te herstellen. Als u problemen ondervindt, probeert u de tips voor het uitvoeren van de stappen voor accountherstel.

Ik ben mijn beveiligingssleutel verloren of deze is gestolen

Kies de juiste stappen om weer toegang tot uw account te krijgen. Dit is afhankelijk van of u nog een andere tweede stap heeft ingesteld, zoals:

• Verificatiecodes
  • Google-prompts
  • Back-upcodes
  • Een back-upbeveiligingssleutel die u heeft toegevoegd aan uw account
  • Een geregistreerde computer waarop u eerder heeft aangegeven dat u niet om een verificatiecode wilt worden gevraagd

Belangrijk: Als u 'Geavanceerde beveiliging' heeft toegevoegd aan uw account, kunt u alleen een back-upbeveiligingssleutel gebruiken. Als u geen back-upbeveiligingssleutel heeft, volgt u de stappen om uw account te herstellen.

Als u nog een andere tweede stap heeft ingesteld

1. Log in op uw Google-account met uw wachtwoord en met uw andere tweede stap.
  2. Volg de stappen om de verloren sleutel uit uw account te verwijderen.
  3. Koop een nieuwe beveiligingssleutel. Het kan nuttig zijn om een extra sleutel te kopen die u op een veilige plaats bewaart.
  4. Voeg de nieuwe sleutel toe aan uw account.

Als u geen andere tweede stap heeft of als u uw wachtwoord bent vergeten

Belangrijk: Bij verificatie in twee stappen is een extra stap vereist om te bewijzen dat u de eigenaar van een account bent. Door deze extra beveiliging kan het drie tot vijf werkdagen duren voordat Google heeft geverifieerd dat u het bent.

Volg de stappen om uw account te herstellen. Er worden enkele vragen gesteld om te bevestigen dat u de eigenaar van het account bent.
Gebruik deze tips om zo goed mogelijk te antwoorden

1. We kunnen u vragen om het volgende te doen:

1. Een e-mailadres of telefoonnummer opgeven waarop we u kunnen bereiken.
    2. Een code invoeren die naar uw e-mailadres of telefoonnummer is verzonden. Door deze code weten we zeker dat u toegang heeft tot dat e-mailadres of telefoonnummer.

Een beveiligingssleutel vereisen als tweede stap

Als u verificatie in twee stappen inschakelt en inlogt op een geschikte telefoon, kunt u Google-prompts ontvangen. Als u voor uw vereiste tweede stap een beveiligingssleutel wilt gebruiken, schrijft u zich in voor 'Geavanceerde beveiliging'.

Verloren back-upcodes intrekken

Als u uw back-upcodes bent kwijtgeraakt, kunt u deze intrekken en nieuwe ontvangen.

1. Ga naar het gedeelte Verificatie in twee stappen van uw Google-account.
  2. Selecteer Codes weergeven
  3. Selecteer Nieuwe codes genereren.

U heeft geen verificatiecode ontvangen

• Het kan zijn dat er in plaats daarvan er een Google-prompt naar u is gestuurd. Meer informatie over waarom we Google-prompts aanbevelen in plaats van sms-verificatiecodes.
  • Als we vaststellen dat er iets anders is aan de manier waarop u inlogt, zoals uw locatie, kunt u mogelijk geen verificatiecode per sms ontvangen.
  • Als er een sms met een verificatiecode naar uw telefoon is gestuurd, gaat u na of uw abonnement en mobiele apparaat ondersteuning bieden voor de levering van sms'jes.
    • De leversnelheid en beschikbaarheid kunnen verschillen per locatie en serviceprovider.
  • Zorg ervoor dat u een goede internetverbinding heeft als u uw codes genereert.
  • Als u een telefoontje met een verificatiecode op uw telefoon krijgt, ontvangt u in de volgende gevallen een voicemail:
    • U kunt het gesprek niet beantwoorden.
    • U heeft geen goede internetverbinding.

Tip: Als u meerdere verificatiecodes heeft aangevraagd, werkt alleen de nieuwste.

Mijn Google Authenticator-codes werken niet

Het kan zijn dat de tijd niet goed is gesynchroniseerd door uw Google Authenticator-app.

De juiste tijd instellen:

1. Ga op uw Android-apparaat naar het hoofdmenu van de Google Authenticator-app.

2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Tijdcorrectie voor codes en dan Nu synchroniseren.

Op het volgende scherm bevestigt de app dat de tijd is gesynchroniseerd. Als het goed is, kunt u nu inloggen. De synchronisatie is alleen van toepassing op de interne tijd van uw Google Authenticator-app. De instellingen bij 'Datum en tijd' op uw apparaat worden hierdoor niet gewijzigd.

Een app werkt niet meer nadat u verificatie in twee stappen heeft ingeschakeld

Als u verificatie in twee stappen inschakelt, moet u waarschijnlijk opnieuw inloggen bij bepaalde apps.

Tip: Als u niet kunt inloggen bij een app nadat u verificatie in twee stappen heeft toegevoegd, moet u mogelijk een app-wachtwoord gebruiken.

Waarom u Google Voice niet moet gebruiken om verificatiecodes te ontvangen

Als u Google Voice gebruikt om verificatiecodes te ontvangen, kunt u de toegang tot uw account kwijtraken.

Als u bijvoorbeeld uitlogt van uw Google Voice-app, heeft u mogelijk een verificatiecode nodig om weer in te loggen. Maar omdat de code naar uw Google Voice-account wordt gestuurd, kunt u de code niet ontvangen.

Accounts via werk, school of andere organisatie

Als u een account via uw werk, school of andere groep gebruikt dat met verificatie in twee stappen is beveiligd en u niet kunt inloggen, kunt u het volgende doen:

• Back-upopties gebruiken.
  • Contact opnemen met uw beheerder.

Link om verificatie in twee stappen in te stellen

Neem contact op met uw beheerder.

U kunt geen tweede stap gebruiken om in te loggen

Gebruik een apparaat dat u als vertrouwd heeft gemarkeerd en ga naar Account herstellen.

Ik kan niet inloggen bij mijn back-uptelefoon via sms

Dit kan gebeuren als er iets anders is aan de manier waarop u inlogt, zoals uw locatie. U moet waarschijnlijk naar uw primaire telefoon of een ander vertrouwd apparaat gaan om in te loggen op uw back-uptelefoon.