Veelvoorkomende problemen met verificatie in 2 stappen oplossen

Telefoon verloren of gestolen

We raden je het volgende aan: Afhankelijk van je situatie kun je op verschillende manieren weer toegang krijgen tot je account. Back-upopties gebruiken
Als je geen toegang meer hebt tot je primaire telefoon, kun je bevestigen dat jij het bent met:
  • Een andere telefoon die is ingelogd op je Google-account.
  • Een ander telefoonnummer dat je hebt toegevoegd in het gedeelte Verificatie in 2 stappen van je Google-account.
  • Een back-upcode die je eerder hebt opgeslagen.
  • Een beveiligingssleutel die je hebt toegevoegd in het gedeelte Verificatie in 2 stappen van je Google-account.
Inloggen vanaf een veilig apparaat
Als je eerder bent ingelogd vanaf een apparaat en het selectievakje naast 'Niet meer vragen op deze computer' hebt aangevinkt, kun je waarschijnlijk zonder 2e verificatiestap inloggen op dat apparaat. Nadat je bent ingelogd op je Google-account, kun je je verificatiemethoden beheren.
Een nieuwe telefoon van je provider krijgen
Als je je telefoon bent kwijtgeraakt, kun je je provider vragen je telefoonnummer over te zetten naar een nieuwe telefoon of simkaart.
Je account herstellen
Als je niet kunt inloggen, volg je de stappen om je account te herstellen. Als je problemen ondervindt, probeer je de tips voor het uitvoeren van de stappen voor accountherstel.

Ik ben mijn beveiligingssleutel verloren of deze is gestolen

Kies de juiste stappen om weer toegang tot je account te krijgen. Dit is afhankelijk van of je nog een andere 2e stap hebt ingesteld, zoals:
  • Verificatiecodes
  • Google-prompts
  • Back-upcodes
  • Een back-upbeveiligingssleutel die je hebt toegevoegd aan je account
  • Een geregistreerde computer waarop je eerder hebt aangegeven dat je niet om een verificatiecode wilt worden gevraagd
Belangrijk: Als je Geavanceerde beveiliging hebt toegevoegd aan je account, kun je alleen een back-upbeveiligingssleutel gebruiken. Als je geen back-upbeveiligingssleutel hebt, volg je de stappen om je account te herstellen.

Als je nog een andere 2e stap hebt ingesteld

1. Log in op je Google-account met je wachtwoord en met je andere 2e stap.
  2. Volg de stappen om de verloren sleutel uit je account te verwijderen.
  3. Koop een nieuwe beveiligingssleutel. Het kan nuttig zijn om een extra sleutel te kopen die je op een veilige plaats bewaart.
  4. Voeg de nieuwe sleutel toe aan je account.

Als je geen 2e stap hebt of als je je wachtwoord bent vergeten

Belangrijk: Bij verificatie in 2 stappen is een extra stap vereist om te bewijzen dat je de eigenaar van een account bent. Door deze extra beveiliging kan het 3 tot 5 werkdagen duren voordat Google heeft geverifieerd dat jij het bent.

Volg de stappen om je account te herstellen. Er worden een paar vragen gesteld om te bevestigen dat je de eigenaar van het account bent.

Gebruik deze tips om zo goed mogelijk te antwoorden.

We kunnen je vragen om het volgende te doen:

1. Een e-mailadres of telefoonnummer opgeven waarop we je kunnen bereiken.
  2. Een code invoeren die naar je e-mailadres of telefoonnummer is gestuurd. Door deze code weten we zeker dat je toegang hebt tot dat e-mailadres of telefoonnummer.

Een beveiligingssleutel vereisen als 2e stap

Als je verificatie in 2 stappen aanzet en inlogt op een geschikte telefoon, kun je Google-prompts krijgen. Als je voor je vereiste 2e stap een beveiligingssleutel wilt gebruiken, schrijf je je in voor Geavanceerde beveiliging.

Verloren back-upcodes intrekken

Als je je back-upcodes bent kwijtgeraakt, kun je deze intrekken en nieuwe ontvangen.
  1. Ga naar het gedeelte Verificatie in 2 stappen van je Google-account.
  2. Selecteer Codes tonen.
  3. Selecteer Nieuwe codes genereren.

Je hebt geen verificatiecode gekregen

• Het kan zijn dat er je in plaats daarvan een Google-prompt hebt gekregen. Bekijk meer informatie over waarom we Google-prompts aanbevelen in plaats van sms-verificatiecodes.
  • Als we vaststellen dat er iets anders is aan de manier waarop je inlogt, zoals je locatie, kun je mogelijk geen verificatiecode per sms ontvangen.
  • Als er een sms met een verificatiecode naar je telefoon is gestuurd, ga je na of je abonnement en mobiele apparaat ondersteuning bieden voor de levering van sms'jes.
    • De leversnelheid en beschikbaarheid kunnen verschillen per locatie en serviceprovider.
  • Zorg dat je een goede internetverbinding hebt als je je codes genereert.
  • Als je een telefoontje met een verificatiecode op je telefoon krijgt, ontvang je in de volgende gevallen een voicemail:
    • Je kunt het gesprek niet beantwoorden.
    • Je hebt geen goede internetverbinding.
Tip: Als je meerdere verificatiecodes hebt aangevraagd, werkt alleen de nieuwste.

Mijn Google Authenticator-codes werken niet

Het kan zijn dat de tijd niet goed is gesynchroniseerd in je Google Authenticator-app.

De juiste tijd instellen:

1. Ga op je Android-apparaat naar het hoofdmenu van de Google Authenticator-app.

2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en dan Tijdcorrectie voor codes en dan Nu synchroniseren.

Op het volgende scherm bevestigt de app dat de tijd is gesynchroniseerd. Als het goed is, kun je nu inloggen. De synchronisatie is alleen van toepassing op de interne tijd van je Google Authenticator-app. De instellingen bij Datum en tijd op je apparaat worden hierdoor niet gewijzigd.

Een app werkt niet meer nadat je verificatie in 2 stappen hebt aangezet

Als je verificatie in 2 stappen aanzet, moet je misschien opnieuw inloggen bij bepaalde apps.

Tip: Als je niet kunt inloggen bij een app nadat je verificatie in 2 stappen hebt toegevoegd, moet je mogelijk een app-wachtwoord gebruiken.

Waarom je Google Voice niet moet gebruiken om verificatiecodes te ontvangen

Als je Google Voice gebruikt om verificatiecodes te ontvangen, kun je de toegang tot je account kwijtraken.

Als je bijvoorbeeld uitlogt van je Google Voice-app, heb je misschien een verificatiecode nodig om weer in te loggen. Maar omdat de code naar je Google Voice-account wordt gestuurd, kun je de code niet ontvangen.

Accounts via werk, school of andere organisatie

Als je een account via je werk, school of andere groep gebruikt dat met verificatie in 2 stappen is beveiligd en je niet kunt inloggen, kun je het volgende doen:

Je kunt geen 2e stap gebruiken om in te loggen

Gebruik een apparaat dat je als vertrouwd hebt gemarkeerd en ga naar Account herstellen.

Ik kan niet inloggen bij mijn back-uptelefoon via sms

Dit kan gebeuren als er iets anders is aan de manier waarop je inlogt, zoals je locatie. Je moet waarschijnlijk naar je primaire telefoon of een ander veilig apparaat gaan om in te loggen op je back-uptelefoon.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.