Yleisten kaksivaiheiseen vahvistukseen liittyvien ongelmien korjaaminen

Kadonnut tai varastettu puhelin

Suosittelemme toimimaan näin: Tilanteesta riippuen voit päästä takaisin tilillesi useilla eri tavoilla. Varavaihtoehtojen käyttäminen
Jos et pääse käyttämään ensisijaista puhelintasi, voit vahvistaa henkilöllisyytesi hyödyntämällä
  • toista puhelinta, joka on kirjautuneena Google-tilillesi
  • toista puhelinnumeroa, jonka olet lisännyt Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osiossa
  • varakoodia, jonka olet tallentanut aiemmin
  • suojausavainta, jonka olet lisännyt Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osiossa.
Kirjautuminen sisään luotetulla laitteella
Jos olet kirjautunut aiemmin sisään laitteella ja valinnut samassa yhteydessä "Älä kysy uudelleen tällä tietokoneella" ‑valintaruudun, voit ehkä kirjautua sisään kyseisellä laitteella käymättä läpi vahvistuksen toista vaihetta. Kun olet kirjautunut Google-tilillesi, voit muuttaa vahvistusasetuksiasi.
Uuden puhelimen hankkiminen operaattorilta
Jos kadotat puhelimesi, voit pyytää operaattoriasi siirtämään puhelinnumerosi uudelle puhelimelle tai SIM-kortille.
Palauta tili
Jos et voi kirjautua tilillesi, seuraa tilin palautuksen ohjeita. Jos sinulla on ongelmia, kokeile tilin palauttamisprosessin vinkkejä.

Suojausavaimeni katosi tai varastettiin

Yritä päästä takaisin tilillesi kokeilemalla eri vaihtoehtoja sen mukaan, oletko ottanut käyttöön muita vaiheita, esimerkiksi jonkin seuraavista:
  • Vahvistuskoodi
  • Google-kehotteet
  • Varakoodit
  • toinen tilille lisätty suojausavain
  • Rekisteröity tietokone, jolla olet aiemmin valinnut, että vahvistuskoodia ei kysytä.
Tärkeää: Jos olet ottanut Lisäsuojauksen käyttöön tililläsi, sinun on käytettävä toista suojausavainta. Jos sinulla ei ole toista suojausavainta, palauta tilisi seuraamalla ohjeita.

Jos sinulla on muu toinen vaihe

1. Kirjaudu Google-tilillesi salasanasi ja muun toisen vaiheen avulla.
  2. Poista kadonnut avain tililtäsi seuraamalla ohjeita.
  3. Osta uusi suojausavain. Voit myös hankkia ylimääräisen avaimen ja säilyttää sitä turvallisessa paikassa.
  4. Lisää uusi avain tilillesi.

Jos sinulla ei ole muuta toista vaihetta tai jos unohdit salasanasi

Tärkeää: Kaksivaiheinen vahvistus edellyttää tilin omistajuuden todistamista ylimääräisellä vaiheella. Tämän lisäsuojauksen vuoksi Googlelta voi mennä 3–5 arkipäivää henkilöllisyytesi vahvistamiseen.

Palauta tili ohjeiden mukaan. Sinun täytyy vastata joihinkin kysymyksiin, jotta tilin omistajuus voidaan vahvistaa.

Vastaa parhaasi mukaan näiden vinkkien avulla.

Sinua saatetaan pyytää

1. ilmoittamaan sähköpostiosoite tai puhelinnumero, josta sinut tavoittaa
  2. syöttämään sähköpostiin tai puhelimeen lähetetty koodi, jonka avulla varmistetaan, että voit käyttää kyseistä sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa.

Suojausavaimen pakollinen käyttö toisena vaiheena

Jos otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön ja kirjaudut sisään kelvollisella puhelimella, voit käyttää Google-kehotteita. Jos haluat, että suojausavaimen käyttö toisena vaiheena on pakollista, liity Lisäsuojaus-ohjelmaan.

Kadonneiden varakoodien peruuttaminen

Jos olet kadottanut varakoodisi, voit peruuttaa ne ja hankkia uudet.
  1. Siirry Google-tilisi Kaksivaiheinen vahvistus ‑osioon.
  2. Valitse Näytä koodit.
  3. Valitse Luo uusia koodeja.

Vahvistuskoodi ei tullut perille

• Sinulle saatettiin lähettää Google-kehote vahvistuskoodin sijaan. Lue lisää siitä, miksi suosittelemme Google-kehotteita tekstiviestillä lähetettävien vahvistuskoodien sijaan.
  • Jos huomaamme kirjautumisessasi jotakin normaalista poikkeavaa (esim. sijaintisi), et ehkä voi saada vahvistuskoodia tekstiviestillä.
  • Jos vahvistuskoodi lähetettiin puhelimeesi tekstiviestillä, varmista, että liittymäsi ja mobiililaitteesi tukevat tekstiviestejä.
    • Viestin lähetysnopeus ja saatavuus voivat vaihdella sijainnin ja palveluntarjoajan mukaan.
  • Varmista, että käytössäsi on riittävän hyvin toimiva internetyhteys, kun yrität hankkia koodeja.
  • Mikäli vahvistuskoodi toimitetaan soittamalla puhelimeesi, saat viestin vastaajaasi, jos
    • et vastaa puheluun
    • internetyhteytesi ei toimi riittävän hyvin.
Vinkki: Jos pyysit useita vahvistuskoodeja, vain uusin niistä toimii.

Google Authenticator ‑koodit eivät toimi

Ongelman syy voi olla, että Google Authenticator ‑sovelluksen kellonaikaa ei ole synkronoitu oikein.

Näin voit asettaa oikean ajan:

1. Avaa Google Authenticator ‑sovelluksen päävalikko Android-laitteella.

2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Koodien aikakorjaus ja sitten Synkronoi nyt.

Seuraavaksi sovellus vahvistaa, että kellonaika on synkronoitu. Sinun pitäisi nyt pystyä kirjautumaan sisään. Synkronointi vaikuttaa vain Google Authenticatorin sisäiseen aikaan. Laitteesi aika- ja päivämääräasetuksia ei muuteta.

Jokin sovellus ei toimi kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönoton jälkeen

Kun laitat kaksivaiheisen vahvistuksen päälle, sinun on ehkä kirjauduttava uudelleen joihinkin sovelluksiin.

Vinkki: Jos et voi kirjautua johonkin sovellukseen kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönoton jälkeen, sinun on ehkä käytettävä sovelluksen salasanaa.

Miksi vahvistuskoodeja ei kannata hankkia Google Voicen kautta

Saatat lukita itsesi ulos tililtäsi, jos käytät Google Voicea vahvistuskoodien hankkimiseen.

Jos esimerkiksi kirjaudut ulos Google Voice ‑sovelluksesta, tarvitset ehkä vahvistuskoodeja, jotta voit kirjautua takaisin sisään. Et kuitenkaan voi saada tarvitsemaasi koodia, koska se lähetetään Google Voice ‑sovellukseen.

Työpaikan, koulun tai muun organisaation kautta saadut tilit

Jos olet saanut tilisi työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän kautta etkä voi kirjautua sisään, koska tili käyttää kaksivaiheista vahvistusta, voit

Toisen vaiheen käyttö kirjautumiseen ei onnistu

Käytä luotettavaksi merkitsemääsi laitetta ja siirry tilin palautussivulle.

Kirjautuminen varapuhelimelle tekstiviestien avulla ei onnistu

Näin voi käydä silloin, kun kirjautumistavassasi on jotakin tavallisesta poikkeavaa (esim. sijainti). Sinun on ehkä käytettävä ensisijaista puhelintasi tai jotakin muuta luotettua laitetta, jotta voit kirjautua varapuhelimellesi.