Yleisiä kaksivaiheisen vahvistuksen ongelmia

Puhelimeni katosi tai varastettiin

Jos puhelimesi katosi tai varastettiin, suosittelemme kumoamaan sovelluskohtaiset salasanasi ja vaihtamaan Google-tilisi salasanan. Näin estät muita käyttämästä Google-tiliäsi puhelimesi kautta.

Voit palauttaa käyttäjätilin käyttöösi useilla eri tavoilla, tilanteesta riippuen.

Käytä varavaihtoehtoja
Jos et voi käyttää ensisijaista puhelintasi, voit valita koodien lähettämisen varapuhelimeen. Lisäksi voit käyttää kirjautumiseen tulostettavaa varakoodia.
Kirjaudu tiliisi luotetulta tietokoneelta
Mikäli olet aiemmin kirjautunut sisään tietokoneella ja valinnut, että tietokoneen tulisi muistaa sinut, et välttämättä tarvitse kirjautumiseen vahvistuskoodia kyseisellä tietokoneella. Päästyäsi tiliisi voit poistaa kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä, kunnes voit jälleen vastaanottaa vahvistuskoodeja.
Hae koodi puhelinvastaajan avulla

Voit kirjautuessasi pyytää koodin lähettämistä puhelulla. Jätämme puhelimeesi vastaajaviestin, joka sisältää vahvistuskoodisi. Jos puhelinvastaajaasi voi käyttää etäyhteydellä, saat vahvistuskoodin soittamalla puhelimeesi.

Vahvistuskoodin pyytäminen puhelulla:

1. Kirjaudu sisään käyttäjänimelläsi ja salasanallasi osoitteessa accounts.google.com.
  2. Vahvistuskoodia kysyttäessä valitse sivun alareunasta Muita tapoja saada vahvistuskoodi.
  3. Valitse painike kohdassa ”Lähetä varapuhelinnumeroosi, joka päättyy numeroihin **” ja klikkaa OK.
  4. Jos olet valinnut varapuhelimellesi vahvistuspuhelut, saat sellaisen piakkoin. Jos olet valinnut vahvistustekstiviestit, klikkaa sivun alareunasta Soita puhelinnumeroon, joka päättyy numeroihin **.

Kun olet ottanut käyttöön vahvistuskoodien lähettämisen puhelulla, voit pyytää koodia ja hakea sen vastaajastasi.

Hanki uusi puhelin operaattoriltasi

Mikäli olet kadottanut puhelimesi, voit ehkä hankkia uuden puhelimen ja säilyttää vanhan puhelinnumerosi.

Täytä tilinpalautuslomake

Tämän vaihtoehdon käyttämistä suositellaan vain, jos et pääse tiliisi mitenkään muuten. Prosessi voi kestää useamman päivän, ja se vaatii enemmän vaivannäköä kuin muut palautustoimenpiteet.

1. Kirjaudu tiliisi käyttäjänimelläsi ja salasanallasi.
  2. Valitse vahvistuskoodin haastesivulla Muita tapoja saada vahvistuskoodi
  3. Valitse En voi enää käyttää näitä.
  4. Vahvista seuraavaksi tilin omistajuus täyttämällä tilin palautuslomake. Vastaa jokaiseen kysymykseen huolellisesti ja niin hyvin kuin voit. Lomakkeen tarkoitus on varmistaa, että vain sinä voit saada tilisi käyttöoikeuden. Koska Google ei juurikaan kerää tietoja käyttäjistä tilin luomisen yhteydessä, kysymme sinulta esimerkiksi tilin luomisen ajankohtaa, käyttämiäsi Googlen palveluita sekä käyttäjiä, joille lähetät usein sähköpostia (jos käytät Gmailia). Varmistamme näin, että käyttöoikeuksia ei anneta väärin perustein.

Jos olet Google Apps -käyttäjä (yritys)

Jos olet Google Apps -käyttäjä (esimerkiksi sähköpostiosoitteesi on muotoa käyttäjänimi@verkkotunnus.com), sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
Käytä varavaihtoehtoja
Jos et voi käyttää ensisijaista puhelintasi, voit valita koodien lähettämisen varapuhelimeen. Lisäksi voit käyttää kirjautumiseen tulostettavaa varakoodia.
Ota yhteyttä verkkotunnuksesi järjestelmänvalvojaan
Järjestelmänvalvoja voi poistaa kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä, jolloin voit kirjautua sisään ilman koodia.

Miksi vahvistuskoodeja ei kannata hankkia Google Voicen kautta?

Jos hankit vahvistuskoodit Google Voicen avulla, voit helposti saada lukittua itsesi ulos tilistäsi.

Jos esimerkiksi kirjaudut ulos Google Voice -sovelluksesta, saatat tarvita vahvistuskoodin pystyäksesi kirjautumaan uudelleen sisään. Et kuitenkaan saa tätä vahvistuskoodia, koska se lähetetään Google Voiceen, jota et pääse käyttämään ilman koodia.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönottolinkki ei näy

Jos linkkiä ei näy ja käytät Google Appsia, saatat joutua määrittämään kaksivaiheisen vahvistuksen asetukset erityisen URL-osoitteen kautta. On myös mahdollista, että verkkotunnuksesi järjestelmänvalvoja ei ole vielä ottanut kaksivaiheista vahvistusta käyttöön organisaatiollesi. Saat lisätietoja verkkotunnuksen järjestelmänvalvojalta.

Lisätietoja Google Authenticator -sovelluksesta

Lue lisätietoja avoimen lähdekoodin Google Authenticator -projektista.

Otin kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, ja puhelimeni tai tietokoneeni sovellus lakkasi toimimasta

Kun otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, kaikki sovellukset, jotka tarvitsevat Google-tilin käyttöoikeuden, lakkaavat toimimasta, kunnes annat sovelluskohtaisen salasanan tavallisen salasanasi sijaan.

Yleisiä sovelluskohtaisen salasanan vaativia sovelluksia ja laitteita ovat:

• POP- ja IMAP-protokollia käyttävät sähköpostiohjelmat, kuten Outlook, Mail ja Thunderbird
  • Gmail ja Google-kalenteri älypuhelimissa
  • ActiveSync Windows-mobiililaitteelle ja iPhonelle
  • YouTube mobiililaitteille
  • asennetut keskustelupalvelut, kuten Google Talk ja Adium
  • AdWords Editor

Sinun ei tarvitse muistaa sovelluskohtaisia salasanoja. Voit luoda uuden salasanan aina, kun selaimen ulkopuolinen laite tai sovellus kysyy sinulta sovelluskohtaista salasanaa. Voit tehdä näin, vaikka olisit jo antanut käyttöluvan kyseiselle laitteelle tai sovellukselle.

Sovelluskohtaiset salasanat eivät toimi

Jos yrität kirjautua sovelluskohtaisella salasanalla selaimen ulkopuoliseen laitteeseen tai sovellukseen, varmista, että kirjoitat salasanan oikein. Jos sovelluskohtainen salasana ei vieläkään toimi, yritä siirtyä puhelimesi selaimella osoitteeseen https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha. Anna käyttäjänimesi ja salasanasi ja kirjoita ruudulla näkyvät kirjaimet. Siirry sitten takaisin käyttämääsi sovellukseen ja kirjoita sovelluskohtainen salasanasi.

Google TV ja sovelluskohtaiset salasanat

Vaikka suurin osa Google-TV:n ominaisuuksista toimii käytettyäsi sovelluskohtaista salasanaa, Google TV Gallery -sovellus ei ole yhteensopiva kaksivaiheisen vahvistuksen kanssa. Jos haluat käyttää Gallery-sovellusta, sinun täytyy poistaa kaksivaiheinen vahvistus käytöstä.

Hukkasin varakoodini ja haluan peruuttaa ne

Jos olet hukannut tulostamasi varakoodit, voit peruuttaa ne asetussivulla. Klikkaa Näytä koodit ja valitse sitten Luo uudet koodit. Edelliset varakoodit mitätöidään ja uudet koodit luodaan.

En saa koodia tekstiviestillä tai puhelulla

Jos valitsit koodien vastaanottamisen tekstiviestillä, varmista, että liittymäsopimuksesi ja mobiililaitteesi tukevat tekstiviestejä. Viestin lähetysnopeus ja saatavuus voivat vaihdella sijainnin ja palveluntarjoajan mukaan. Varmista myös, että puhelimellasi on yhteys matkapuhelinverkkoon, kun tilaat koodeja.

Jos sinulla on älypuhelin, suosittelemme Google Authenticator -sovelluksen käyttöä.

Kokeile myös vaihtaa tekstiviestivahvistuksesta puheluun tai toisin päin, sillä toinen menetelmä saattaa toimia ajoittain luotettavammin kuin toinen.

Vaihda menetelmä kirjautumalla sisään käyttäjänimesi ja salasanasi avulla. Vahvistuskoodia pyydettäessä valitse painikkeella joko ”Lähetä tekstiviesti puhelinnumeroon, joka päättyy numeroihin **” tai ”Soita puhelinnumeroon, joka päättyy numeroihin **”.
Jos pyysit koodia useita kertoja, vain uusin koodi toimii. Muista, että uusimman koodin saapuminen voi kestää jonkin aikaa.

Google Authenticator -koodini eivät toimi (Android)

Syy ongelmaan voi olla, että Google Authenticator -sovelluksesi aikaa ei ole synkronoitu oikein.

Varmista seuraavasti, että aika on oikein:

1. Siirry Google Authenticator -sovelluksen päävalikkoon
  2. Valitse Asetukset
  3. Valitse Koodien aikakorjaus
  4. Valitse Synkronoi nyt

Sovellus vahvistaa seuraavalla sivulla, että aika on synkronoitu. Nyt voit kirjautua sisään vahvistuskoodiesi avulla. Synkronointi vaikuttaa vain Google Authenticator -sovelluksen sisäiseen aikaan. Laitteesi aika- ja päivämääräasetuksia ei muuteta.