Problemes habituals amb la verificació en dos passos

He perdut el telèfon o me l'han robat

Si heu perdut el telèfon o bé us l'han robat, us recomanem que revoqueu les contrasenyes d'aplicació i canvieu la contrasenya del vostre Compte de Google. Així evitareu que altres usuaris puguin accedir al vostre Compte de Google des del telèfon.

Teniu diverses maneres de recuperar el compte, sempre en funció de les circumstàncies.

Fer servir les opcions de recuperació
Si ja no teniu accés al telèfon principal, podeu seleccionar que se us enviïn els codis als telèfons de recuperació. A més, podeu fer servir un dels codis de recuperació imprimibles per iniciar la sessió.
Iniciar la sessió des d'un ordinador de confiança
Si anteriorment heu iniciat la sessió des d'un ordinador amb l'opció de recordar l'usuari, és possible que pugueu iniciar la sessió des d'aquest ordinador sense cap codi de verificació. Després d'accedir al compte, podeu desactivar la verificació en dos passos fins que pugueu tornar a rebre codis de verificació.
Sol·licitar un altre telèfon a l'operador

Si heu perdut el telèfon, és possible que pugueu comprar-ne un de nou amb el mateix número a l'operador o bé comprar una targeta SIM nova.

Emplenar el formulari de recuperació del compte

Us recomanem que només feu servir aquesta opció si no podeu accedir al compte de cap altra manera. Aquest procés pot tardar diversos dies i normalment requereix més esforç que la resta d'opcions de recuperació.

1. Inicieu la sessió al vostre compte amb el nom d'usuari i la contrasenya.
  2. A la pàgina de comprovació del codi de verificació, feu clic a Més opcions.
  3. Feu clic a Obtén ajuda i, a continuació, Sol·licita ajuda de Google.
  4. Haureu d'emplenar un formulari de recuperació del compte per verificar que teniu autorització per accedir al compte. Preneu-vos tot el temps que us calgui per respondre a cada pregunta tan bé com pugueu. El formulari s'ha dissenyat per garantir que sigueu l'únic que pugui accedir al compte. Com que Google no emmagatzema gaire informació personal quan us hi registreu per obtenir un compte, us farem preguntes com ara quan vau crear el compte, quins serveis de Google utilitzeu i a qui envieu correus electrònics amb més freqüència (si utilitzeu Gmail) per garantir que teniu permís per accedir al compte.

He perdut la clau de seguretat o me l'han robada

Si perdeu la clau de seguretat, podeu seguir aquests passos per recuperar el compte i protegir-lo. Trieu els passos adequats en funció de si heu configurat un segon pas, com ara:

• Codis de verificació.
  • Sol·licituds de Google.
  • Codis de seguretat.
  • Una clau de seguretat diferent que hàgiu afegit al compte.
  • Un ordinador registrat en què anteriorment hàgiu triat que no se us demani un codi de verificació.
Si disposeu d'un segon pas, feu el següent:
  1. Inicieu la sessió al Compte de Google amb la contrasenya i l'altre segon pas.
  2. Seguiu els passos per suprimir la clau perduda del compte.
  3. Obteniu una clau de seguretat nova. Potser us interessa obtenir una clau addicional que pugueu desar en un lloc segur.
  4. Afegiu la clau nova al compte.
En cas que no tingueu cap altre segon pas o hàgiu oblidat la contrasenya, feu el següent:

Nota: la verificació en dos passos requereix un pas addicional per demostrar que sou propietari d'un compte. A causa d'aquesta seguretat afegida, Google pot tardar entre 3 i 5 dies laborables a assegurar-se que esteu intentant iniciar la sessió.

1. Seguiu els passos per recuperar el compte. Se us demanarà que respongueu a unes quantes preguntes per confirmar que el compte és vostre.
  2. Pot ser que se us demani el següent:
    • Que introduïu una adreça electrònica o un número de telèfon en què se us pugui localitzar.
    • Que introduïu un codi que s'ha enviat a la vostra adreça electrònica o al vostre número de telèfon. Aquest codi ens ajuda a comprovar que podeu accedir a aquesta adreça electrònica o a aquest número de telèfon.

Comptes de la feina, del centre educatiu o d'una altra organització

Si utilitzeu un compte a través de la feina, del centre educatiu o d'un altre grup (per exemple, el correu electrònic és elvostrenomusuari@domini.com), teniu dues opcions:
Fer servir les opcions de recuperació
Si ja no teniu accés al telèfon principal, podeu seleccionar que se us enviïn els codis als telèfons de recuperació. A més, podeu fer servir un dels codis de recuperació imprimibles per iniciar la sessió.
Contactar amb l'administrador
L'administrador pot desactivar la verificació en dos passos per al compte perquè pugueu iniciar la sessió sense codi.

Per què no heu de fer servir Google Voice per rebre codis de verificació

Si feu servir Google Voice per rebre codis de verificació, és fàcil que us acabeu trobant bloquejat fora del compte.

Per exemple, si teniu tancada la sessió de l'aplicació Google Voice, és possible que necessiteu un codi de verificació per tornar-hi a entrar, però no podreu rebre'l perquè se us enviarà a Google Voice, aplicació a la qual no podeu accedir.

No es mostra l'enllaç per configurar la verificació en dos passos

Si no veieu l’enllaç i feu servir un compte a través de la feina, del centre educatiu o d'un altre grup, potser haureu d’accedir a la configuració de la verificació en dos passos a través d'un URL especial. També és possible que l'organització encara no l’hagi configurada. Parleu-ne amb l'administrador del domini.

Informació addicional sobre Google Authenticator

Obteniu més informació sobre el projecte de codi obert de Google Authenticator.

He activat la verificació en dos passos i una aplicació del telèfon o de l'ordinador ha deixat de funcionar

En activar la verificació en dos passos, les aplicacions que hagin d'accedir al vostre Compte de Google deixaran de funcionar fins que no introduïu una contrasenya d'aplicació en comptes de la contrasenya habitual.

Aquí teniu les aplicacions i dispositius més habituals que necessiten una contrasenya d'aplicació:

• les versions antigues de clients de correu electrònic, com ara Outlook, Apple Mail i Thunderbird,
  • l'aplicació de correu electrònic que es proporciona amb el telèfon (però que no és de Google),
  • alguns clients de xat, de contactes i de YouTube.

Nota: si el vostre iPhone, iPad o ordinador Mac tenen el sistema operatiu més recent, ja no haureu d'utilitzar contrasenyes d'aplicació per fer servir la verificació en dos passos.

No cal que memoritzeu les contrasenyes d'aplicació perquè cadascuna només s'utilitza una vegada. Podeu generar una contrasenya d'aplicació nova cada vegada que se us en demani una, fins i tot per a un dispositiu o per a una aplicació que ja hàgiu autoritzat anteriorment.

Les contrasenyes d'aplicació no funcionen

If you’ve double-checked to make sure you’ve entered the App Password in correctly but it’s still not working, try going to https://g.co/allowaccess on your device’s browser. Enter your username and password, then type the letters on the screen. Then go back to the application you're trying to access and enter your App Password.

He perdut els codis de seguretat i vull revocar-los

Si heu perdut el paper amb els codis de recuperació, podeu revocar-los a la pàgina de configuració. Feu clic a Mostra els codis i a Genera codis nous. D'aquesta manera s'invalidarà el conjunt anterior de codis de recuperació i se'n generarà un de nou.

No he rebut cap codi de verificació mitjançant un missatge de text o una trucada

Si heu triat rebre els codis mitjançant un missatge de text, comproveu que el vostre pla de serveis i el vostre dispositiu mòbil permetin rebre missatges de text. La velocitat d'entrega i la disponibilitat poden variar segons la ubicació i el proveïdor de serveis. Assegureu-vos que tingueu prou cobertura quan proveu de rebre els codis.

Si heu triat rebre els codis en una trucada de veu, però no podeu respondre a la trucada, us enviarem el codi de verificació al telèfon en un missatge de veu.

Si teniu un telèfon intel·ligent, us recomanem que feu servir l'aplicació Google Authenticator.

També podeu canviar el mode d'enviament dels codis, ja sigui per missatge de text o per trucada de veu; de vegades, l'enviament amb un d'aquests serveis pot ser més fiable que l'altre.

Important: si heu rebut diversos codis de verificació, només funcionarà el més recent. Si n'heu sol·licitat més d'un, tingueu present que l'últim que hàgiu demanat pot tardar una estona a arribar.

No puc iniciar la sessió al dispositiu Windows 10 amb la clau de seguretat del telèfon

Quan proveu d'iniciar la sessió en un dispositiu Windows 10 amb la clau de seguretat integrada del telèfon, és possible que rebeu el missatge "Per permetre la vinculació, activa el Bluetooth". Pot ser que vegeu la notificació fins i tot si heu activat el Bluetooth tant al telèfon com al dispositiu Windows 10.

Per permetre que la clau de seguretat integrada del telèfon es connecti al dispositiu Windows 10, seguiu aquests passos:

1. Obriu Windows 10: Configuració i, a continuació, Privadesa i, a continuació, Ràdios.
  2. Activeu l'opció "Permet que les aplicacions controlin les ràdios del dispositiu".

Els codis de Google Authenticator no funcionen (Android)

És possible que això passi si l'hora de l'aplicació Google Authenticator no està sincronitzada correctament.

Per assegurar-vos que l'hora sigui correcta:

1. Aneu al menú principal de l'aplicació Google Authenticator.
  2. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Toqueu Correcció de l'hora als codis.
  4. Toqueu Sincronitza ara.

A la pantalla següent, l'aplicació confirmarà que s'hagi sincronitzat l'hora i ja podreu utilitzar els codis de verificació per iniciar la sessió. La sincronització només afectarà l'hora interna de Google Authenticator i no canviarà la configuració de data i hora del dispositiu.