Problemes habituals amb la verificació en dos passos

He perdut el telèfon o bé me l'han robat

Si heu perdut el telèfon o bé us l'han robat, us recomanem que revoqueu les contrasenyes d'aplicació i que canvieu la contrasenya del compte de Google. Així evitareu que altres persones puguin accedir al vostre compte de Google des del telèfon.

Teniu diverses maneres de recuperar el vostre compte, sempre en funció de les circumstàncies.

Feu servir les opcions de seguretat
Si ja no teniu accés al telèfon principal, podeu seleccionar que se us enviïn els codis als telèfons secundaris. A més, podeu fer servir un dels codis de seguretat imprimibles per iniciar la sessió.
Inicieu la sessió des d'un ordinador segur
Si anteriorment heu iniciat la sessió des d'un ordinador amb l'opció de recordar l'usuari, és possible que pugueu iniciar la sessió des d'aquest ordinador sense un codi de verificació. Després d'accedir al compte, podeu desactivar la verificació en dos passos mentre no pugueu tornar a rebre codis de verificació.
Recupereu el codi mitjançant el correu de veu i una trucada de veu

En iniciar la sessió, demaneu que se us enviï el codi mitjançant una trucada de veu. Us deixarem un correu de veu al telèfon amb un codi de verificació. Si podeu accedir al correu de veu del telèfon de manera remota, podeu trucar al telèfon i obtenir el codi de verificació.

Per sol·licitar un codi de verificació mitjançant una trucada de veu:

1. Inicieu la sessió amb el vostre nom d'usuari i la vostra contrasenya a accounts.google.com.
  2. Quan se us demani un codi de verificació, feu clic a l'opció Altres maneres d'obtenir un codi de verificació que hi ha a la part inferior.
  3. Seleccioneu el botó que hi ha al costat del missatge "Envia al número de telèfon secundari que acaba amb **" i feu clic a D'acord.
  4. Si heu configurat el telèfon de seguretat per rebre trucades de veu, en rebreu una. Si heu configurat el telèfon de seguretat per rebre missatges de text, haureu de fer clic al botó Truca al telèfon que acaba amb ** que hi ha a la part inferior.

Quan hàgiu canviat la configuració per rebre els codis de verificació mitjançant una trucada de veu, podreu sol·licitar un codi i recuperar-lo del correu de veu.

Obteniu un telèfon nou del vostre operador de telefonia mòbil

Si heu perdut el telèfon, és possible que el vostre operador de telefonia mòbil pugui proporcionar-vos-en un amb el mateix número de telèfon.

Empleneu el formulari de recuperació del compte

Us recomanem que només feu servir aquesta opció si no podeu accedir al compte de cap altra manera. Aquest procés pot tardar diversos dies i normalment requereix més esforç que la resta d'opcions de recuperació.

1. Inicieu la sessió al vostre compte amb el nom d'usuari i la contrasenya.
  2. A la pàgina de comprovació del codi de verificació, feu clic a Teniu problemes per rebre el codi?.
  3. Feu clic a "Necessito l'ajuda de Google per recuperar el meu compte".
  4. Haureu d'emplenar un formulari de recuperació del compte per verificar-ne la propietat. Preneu-vos tot el temps que us calgui per respondre a cada pregunta tan bé com pugueu. El formulari ha estat dissenyat per garantir que sigueu l'únic que pugui accedir al compte. Com que Google no emmagatzema gaire informació quan us hi registreu per obtenir un compte, us farem preguntes com ara quan vau crear el compte, quins serveis de Google utilitzeu i a qui envieu correus electrònics amb més freqüència (si utilitzeu Gmail) per garantir que teniu permís per accedir al compte.

Si sou usuari de Google Apps (empresa)

Si sou usuari de Google Apps (per exemple, si teniu un correu electrònic del tipus nomusuari@domini.com), teniu dues opcions:
Feu servir les opcions de seguretat
Si ja no teniu accés al telèfon principal, podeu seleccionar que se us enviïn els codis als telèfons secundaris. A més, podeu fer servir un dels codis de seguretat imprimibles per iniciar la sessió.
Contacteu amb l'administrador del domini
El vostre administrador pot desactivar la verificació en dos passos per al vostre compte perquè pugueu iniciar la sessió sense el codi.

Per què no heu de fer servir Google Voice per rebre codis de verificació

Si feu servir Google Voice per rebre codis de verificació, és fàcil que creeu una situació en què us trobeu bloquejat fora del compte.

Per exemple, si teniu tancada la sessió de l'aplicació Google Voice, és possible que necessiteu un codi de verificació per tornar-hi a entrar, però no podreu rebre'l perquè se us enviarà a Google Voice, aplicació a la qual no podeu accedir.

L'enllaç per definir la verificació en dos passos no es mostra

Si no veieu l'enllaç i sou usuari de Google Apps, és possible que hàgiu d'accedir a la configuració de la verificació en dos passos mitjançant un URL especial. També és possible que l'administrador del domini encara no l'hagi configurat per a la vostra organització. Parleu-ne amb l'administrador del domini.

Més informació sobre Google Authenticator

Més informació sobre el projecte de codi obert de Google Authenticator

He activat la verificació en dos passos i una aplicació del meu telèfon o del meu ordinador ha deixat de funcionar

En activar la verificació en dos passos, les aplicacions que hagin d'accedir al vostre compte de Google deixaran de funcionar fins que no introduïu una contrasenya d'aplicació, en comptes de la contrasenya habitual.

Aplicacions i dispositius més habituals que necessiten una contrasenya d'aplicació:

• les versions antigues de clients de correu electrònic, com ara Outlook, Apple Mail i Thunderbird,
  • l'aplicació de correu electrònic que es proporciona amb el telèfon (però que no és de Google),
  • alguns clients de xat, de contactes i de YouTube.

No cal que memoritzeu les contrasenyes d'aplicació, perquè cadascuna només s'utilitza una vegada. Podeu generar una contrasenya d'aplicació nova cada vegada que se us en demani una, fins i tot per a un dispositiu o per a una aplicació que ja hàgiu autoritzat anteriorment.

Les contrasenyes d'aplicació no funcionen

Si heu comprovat que la contrasenya d'aplicació que heu introduït sigui correcta, però, tot i així, no funciona, proveu d'anar a la pàgina https://g.co/allowaccess des del navegador del dispositiu. Introduïu el nom d'usuari i la contrasenya i, a continuació, escriviu les lletres que es mostrin a la pantalla. Tot seguit, torneu a l'aplicació a la qual proveu d'accedir i introduïu la contrasenya d'aplicació.

He perdut els meus codis de seguretat i vull revocar-los

Si heu perdut el paper amb els vostres codis de seguretat, podeu revocar-los a la pàgina de configuració. Feu clic a Mostra els codis i, a continuació, a Genera codis nous. D'aquesta manera s'invalidarà el conjunt anterior de codis de seguretat i se'n generarà un de nou.

No he rebut cap codi de verificació mitjançant un missatge de text ni mitjançant una trucada

Si heu triat rebre els codis mitjançant un missatge de text, comproveu que el vostre pla de serveis i el vostre dispositiu mòbil permetin rebre missatges de text. La velocitat de lliurament i la disponibilitat poden variar segons la ubicació i el proveïdor de serveis. Assegureu-vos que tingueu prou cobertura quan proveu de rebre els codis.

Si heu triat rebre els codis mitjançant una trucada de veu, però no podeu respondre a la trucada, us enviarem el codi de verificació al telèfon mitjançant un correu de veu.

Si teniu un telèfon intel·ligent, us recomanem que feu servir l'aplicació Google Authenticator.

També podeu canviar el mode d'enviament dels codis, ja sigui per missatge de text o per trucada de veu; de vegades, el lliurament mitjançant un d'aquests serveis pot ser més fiable que l'altre.

Si heu rebut diversos codis de verificació, només funcionarà el més recent. Si n'heu sol·licitat més d'un, tingueu present que l'últim que hàgiu demanat pot tardar una estona a arribar.

Els codis de Google Authenticator no funcionen (Android)

És possible que això passi si l'hora de l'aplicació Google Authenticator no està sincronitzada correctament.

Per assegurar-vos que l'hora sigui correcta:

1. Aneu al menú principal de l'aplicació de Google Authenticator.
  2. Feu clic a Configuració.
  3. Feu clic a Correcció d'hora per als codis.
  4. Feu clic a Sincronitza ara.

A la pantalla següent, l'aplicació confirmarà que s'ha sincronitzat l'hora i ja podreu utilitzar els codis de verificació per iniciar la sessió. La sincronització només afectarà l'hora interna de l'aplicació Google Authenticator i no canviarà la configuració de data i hora del dispositiu.