Problemes habituals amb la verificació en dos passos

He perdut el telèfon o me l'han robat

Si heu perdut el telèfon o bé us l'han robat, us recomanem que revoqueu les contrasenyes d'aplicació i canvieu la contrasenya del compte de Google. Així evitareu que altres usuaris puguin accedir al vostre compte de Google des del telèfon.

Teniu diverses maneres de recuperar el compte, sempre en funció de les circumstàncies.

Feu servir les opcions de recuperació
Si ja no teniu accés al telèfon principal, podeu seleccionar que se us enviïn els codis als telèfons de recuperació. A més, podeu fer servir un dels codis de recuperació imprimibles per iniciar la sessió.
Inicieu la sessió des d'un ordinador segur
Si anteriorment heu iniciat la sessió des d'un ordinador amb l'opció de recordar l'usuari, és possible que pugueu iniciar la sessió des d'aquest ordinador sense un codi de verificació. Després d'accedir al compte, podeu desactivar la verificació en dos passos mentre no pugueu tornar a rebre codis de verificació.
Recupereu el codi mitjançant la bústia de veu i una trucada de veu

En iniciar la sessió, demaneu que se us enviï el codi mitjançant una trucada de veu. Us deixarem un missatge de veu al telèfon amb un codi de verificació. Si podeu accedir a la bústia de veu del telèfon de manera remota, podeu trucar al telèfon i obtenir el codi de verificació.

Per sol·licitar un codi de verificació mitjançant una trucada de veu:

1. Inicieu la sessió amb el vostre nom d'usuari i la vostra contrasenya a accounts.google.com.
  2. Quan se us demani un codi de verificació, feu clic a l'opció Altres maneres d'obtenir un codi de verificació que hi ha a la part inferior.
  3. Seleccioneu el botó que hi ha al costat del missatge "Envia-ho al número de telèfon de recuperació acabat en **" i feu clic a D'acord.
  4. Si heu configurat el telèfon de recuperació per rebre trucades de veu, en rebreu una. Si heu configurat el telèfon de recuperació per rebre missatges de text, haureu de fer clic al botó Truca al telèfon acabat en ** que hi ha a la part inferior.

Quan hàgiu canviat la configuració per rebre els codis de verificació mitjançant una trucada de veu, podreu sol·licitar un codi i recuperar-lo mitjançant la bústia de veu.

Sol·liciteu un altre telèfon al vostre operador

Si heu perdut el telèfon, és possible que el vostre operador de telefonia mòbil us pugui proporcionar un telèfon nou amb el mateix número de telèfon.

Empleneu el formulari de recuperació del compte

Us recomanem que només feu servir aquesta opció si no podeu accedir al compte de cap altra manera. Aquest procés pot tardar diversos dies i normalment requereix més esforç que la resta d'opcions de recuperació.

1. Inicieu la sessió al vostre compte amb el nom d'usuari i la contrasenya.
  2. A la pàgina de comprovació del codi de verificació, feu clic a Teniu problemes per rebre el codi?.
  3. Feu clic a "Necessito l'ajuda de Google per recuperar el meu compte".
  4. Haureu d'emplenar un formulari de recuperació del compte per verificar que en sou el propietari. Preneu-vos tot el temps que us calgui per respondre a cada pregunta tan bé com pugueu. El formulari s'ha dissenyat per garantir que sigueu l'únic que pugui accedir al compte. Com que Google no emmagatzema gaire informació personal quan us hi registreu per obtenir un compte, us farem preguntes com ara quan vau crear el compte, quins serveis de Google utilitzeu i a qui envieu correus electrònics amb més freqüència (si utilitzeu Gmail) per garantir que teniu permís per accedir al compte.

Si sou usuari de Google Apps (empreses)

Si sou usuari de Google Apps (per exemple, si teniu un correu electrònic del tipus nomusuari@domini.com), teniu dues opcions:
Feu servir les opcions de recuperació
Si ja no teniu accés al telèfon principal, podeu seleccionar que se us enviïn els codis als telèfons de recuperació. A més, podeu fer servir un dels codis de recuperació imprimibles per iniciar la sessió.
Contacteu amb l'administrador del domini
El vostre administrador pot desactivar la verificació en dos passos per al vostre compte perquè pugueu iniciar la sessió sense el codi.

Per què no heu de fer servir Google Voice per rebre codis de verificació

Si feu servir Google Voice per rebre codis de verificació, és fàcil que creeu una situació en què us trobeu bloquejat fora del compte.

Per exemple, si teniu tancada la sessió de l'aplicació Google Voice, és possible que necessiteu un codi de verificació per tornar-hi a entrar, però no podreu rebre'l perquè se us enviarà a Google Voice, aplicació a la qual no podeu accedir.

L'enllaç per definir la verificació en dos passos no es mostra

Si no veieu l'enllaç i sou usuari de Google Apps, és possible que hàgiu d'accedir a la configuració de la verificació en dos passos mitjançant un URL especial. També és possible que l'administrador del domini encara no l'hagi configurat per a la vostra organització. Parleu-ne amb l'administrador del domini.

Informació addicional sobre Google Authenticator

Obteniu més informació sobre el projecte de codi obert de Google Authenticator.

He activat la verificació en dos passos i una aplicació del meu telèfon o del meu ordinador ha deixat de funcionar

En activar la verificació en dos passos, les aplicacions que hagin d'accedir al vostre compte de Google deixaran de funcionar fins que no introduïu una contrasenya d'aplicació, en comptes de la contrasenya habitual.

Aquí teniu les aplicacions i dispositius més habituals que necessiten una contrasenya d'aplicació:

• les versions antigues de clients de correu electrònic, com ara Outlook, Apple Mail i Thunderbird,
  • l'aplicació de correu electrònic que es proporciona amb el telèfon (però que no és de Google),
  • alguns clients de xat, de contactes i de YouTube.

Nota: si el vostre iPhone té iOS 8.3 o el Mac té OSX 10.10.3, ja no cal que utilitzeu les contrasenyes d'aplicació per fer servir la verificació en dos passos.

No cal que memoritzeu les contrasenyes d'aplicació perquè cadascuna només s'utilitza una vegada. Podeu generar una contrasenya d'aplicació nova cada vegada que se us en demani una, fins i tot per a un dispositiu o per a una aplicació que ja hàgiu autoritzat anteriorment.

Les contrasenyes específiques d'aplicacions no funcionen

Si heu comprovat que la contrasenya d'aplicació que heu introduït sigui correcta, però, tot i així, no funciona, proveu d'anar a la pàgina https://g.co/allowaccess des del navegador del dispositiu. Introduïu el nom d'usuari i la contrasenya i, a continuació, escriviu les lletres que es mostrin a la pantalla. Tot seguit, torneu a l'aplicació a la qual proveu d'accedir i introduïu la contrasenya d'aplicació.

He perdut els meus codis de recuperació i vull revocar-los

Si heu perdut el paper amb els vostres codis de recuperació, podeu revocar-los a la pàgina de configuració. Feu clic a Mostra els codis i, a continuació, a Genera codis nous. D'aquesta manera s'invalidarà el conjunt anterior de codis de recuperació i se'n generarà un de nou.

No he rebut cap codi de verificació mitjançant un missatge de text ni mitjançant una trucada

Si heu triat rebre els codis mitjançant un missatge de text, comproveu que el vostre pla de serveis i el vostre dispositiu mòbil permetin rebre missatges de text. La velocitat d'entrega i la disponibilitat poden variar segons la ubicació i el proveïdor de serveis. Assegureu-vos que tingueu prou cobertura quan proveu de rebre els codis.

Si heu triat rebre els codis mitjançant una trucada de veu, però no podeu respondre a la trucada, us enviarem el codi de verificació al telèfon mitjançant un missatge de veu.

Si teniu un telèfon intel·ligent, us recomanem que feu servir l'aplicació Google Authenticator.

També podeu canviar el mode d'enviament dels codis, ja sigui per missatge de text o per trucada de veu; de vegades, l'enviament mitjançant un d'aquests serveis pot ser més fiable que l'altre.

Nota: si heu rebut diversos codis de verificació, només funcionarà el més recent. Si n'heu sol·licitat més d'un, tingueu present que l'últim que hàgiu demanat pot tardar una estona a arribar.

Els codis de Google Authenticator no funcionen (Android)

És possible que això passi si l'hora de l'aplicació Google Authenticator no està sincronitzada correctament.

Per assegurar-vos que l'hora sigui correcta:

1. Aneu al menú principal de l'aplicació de Google Authenticator.
  2. Feu clic a Configuració.
  3. Feu clic a Correcció d'hora per als codis.
  4. Feu clic a Sincronitza ara.

A la pantalla següent, l'aplicació confirmarà que s'ha sincronitzat l'hora i ja podreu utilitzar els codis de verificació per iniciar la sessió. La sincronització només afectarà l'hora interna de l'aplicació Google Authenticator i no canviarà la configuració de data i hora del dispositiu.