Problemes habituals amb la verificació en dos passos

My phone was lost or stolen

If your phone was lost or stolen, we strongly recommend that you revoke your application-specific passwords and change your Google Account password. This will help prevent others from accessing your Google Account from your phone.

Teniu diverses maneres de recuperar el vostre compte, sempre en funció de les circumstàncies.

Feu servir les opcions secundàries
Si heu perdut l'accés al telèfon principal, podeu seleccionar que s'enviïn codis als telèfons secundaris. A més, podeu fer servir un dels codis secundaris imprimibles per iniciar la sessió.
Inicieu la sessió des d'un equip de confiança
Si heu iniciat la sessió anteriorment des d'un equip i heu comprovat que l'equip us recorda, és possible que pugueu iniciar-hi la sessió sense codi de verificació. Quan sigueu al compte, podeu desactivar la verificació en dos passos fins que no pugueu tornar a rebre codis de verificació.
Recupereu el codi amb correu de veu i amb una trucada de veu

Quan inicieu la sessió, demaneu que se us enviï un codi mitjançant una trucada de veu. Us deixarem un correu de veu al telèfon amb un codi de verificació. Si podeu accedir al correu de veu del telèfon de manera remota, podeu trucar al telèfon i obtenir el codi de verificació.

Per sol·licitar un codi de verificació per trucada de veu:

1. Inicieu la sessió amb el vostre nom d'usuari i la vostra contrasenya a accounts.google.com.
  2. Quan se us demani un codi de verificació, feu clic a l'opció Altres maneres d'obtenir un codi de verificació que hi ha a la part inferior.
  3. Seleccioneu el botó que hi ha al costat del missatge “Envia al número de telèfon secundari que acaba amb **” i feu clic a D'acord.
  4. Si heu configurat el telèfon secundari per rebre trucades de veu, en rebreu una. Si heu configurat el telèfon secundari per rebre missatges de text, haureu de fer clic al botó Truca al telèfon que acaba amb ** que hi ha a la part inferior.

Quan hàgiu canviat per rebre codis de verificació mitjançant una trucada de veu, haureu de sol·licitar un codi i recuperar-lo del correu de veu.

Obteniu un telèfon nou del vostre operador

Si heu perdut el telèfon, és possible que el vostre operador pugui proporcionar-vos-en un amb el mateix número de telèfon.

Empleneu el formulari de recuperació del compte

Us recomanem que només feu servir aquesta opció si no podeu accedir al compte de cap altra manera. Aquest procés pot trigar diversos dies i normalment requereix més esforç que la resta d'opcions de recuperació.

1. Inicieu la sessió al vostre compte amb el nom d'usuari i la contrasenya.
  2. A la pàgina de comprovació del codi de verificació, feu clic a Altres maneres d'obtenir codis de verificació?
  3. Feu clic a "Ja no tinc accés a cap d'aquestes opcions".
  4. Haureu d'emplenar un formulari de recuperació del compte per verificar-ne la propietat. Preneu-vos tot el temps que us calgui per respondre cada pregunta tan bé com pugueu. El formulari ha estat dissenyat per garantir que sigueu l'únic que pugui accedir al compte. Com que Google no emmagatzema gaire informació quan us registreu per obtenir un compte, us farem preguntes com ara quan vau crear el compte, quins serveis de Google utilitzeu i a qui envieu correu electrònic amb més freqüència (si utilitzeu Gmail) per garantir que teniu autorització per accedir al compte.

If you’re a Google Apps user (business)

Si sou usuari de Google Apps (per exemple, si teniu un correu electrònic del tipus nomusuari@domini.com), teniu dues opcions:
Feu servir les opcions secundàries
Si heu perdut l'accés al telèfon principal, podeu seleccionar que s'enviïn codis als telèfons secundaris. A més, podeu fer servir un dels codis secundaris imprimibles per iniciar la sessió.
Contacteu amb l'administrador del domini
El vostre administrador pot desactivar la verificació en dos passos per al vostre compte perquè pugueu iniciar la sessió sense el codi.

Per què no heu de fer servir Google Voice per rebre codis de verificació

Si feu servir Google Voice per rebre codis de verificació, és fàcil que creeu una situació en la qual us trobeu bloquejat fora del compte.

Per exemple, si teniu la sessió tancada a la vostra aplicació de Google Voice, és possible que necessiteu un codi de verificació per tornar-hi a entrar. Però no podreu rebre aquest codi de verificació perquè se us enviarà a Google Voice, al qual no podeu accedir.

No es mostra l'enllaç per configurar la verificació en dos passos

Si no veieu l'enllaç i sou usuari de Google Apps, és possible que hàgiu d'accedir a la configuració de la verificació en dos passos mitjançant un URL especial. També és possible que l'administrador del domini encara no l'hagi configurat per a la vostra organització. Consulteu l'administrador del domini per esbrinar-ho.

Més informació sobre Google Authenticator

Més informació sobre el projecte de codi obert de Google Authenticator

He activat la verificació en dos passos i una aplicació del meu telèfon o del meu ordinador ha deixat de funcionar

Quan activeu la verificació en dos passos, qualsevol aplicació que requereixi accés al vostre compte de Google deixarà de funcionar fins que no introduïu una contrasenya específica de l'aplicació en lloc de la contrasenya normal.

Les aplicacions i els dispositius habituals que requereixen una contrasenya específica de l'aplicació són:

• Clients de correu electrònic POP i IMAP com ara Outlook, Mail i Thunderbird
  • Gmail i Google Calendar en telèfons intel·ligents
  • ActiveSync per a Windows Mobile i iPhone
  • YouTube Mobile
  • Clients de xat instal·lats, com ara Google Talk i Adium
  • Editor d’AdWords

No cal que memoritzeu les contrasenyes específiques de les aplicacions. Si un dispositiu que no incorpori un navegador o bé una aplicació que no sigui un navegador us sol·licita una contrasenya específica de l'aplicació, podeu generar-ne una de nova, fins i tot si és un dispositiu o una aplicació que ja heu autoritzat.

Les contrasenyes específiques d'aplicacions no funcionen

Si heu intentat utilitzar una contrasenya específica de l'aplicació en un dispositiu o en una aplicació sense navegador, comproveu que l'hàgiu introduït correctament. Si continua sense funcionar, proveu d'anar a https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha al navegador del telèfon. Introduïu el nom d'usuari i la contrasenya i, a continuació, escriviu les lletres que vegeu a la pantalla. Després d'això, torneu a l'aplicació a la qual proveu d'accedir i introduïu-hi la contrasenya específica de l'aplicació.

Google TV i contrasenyes específiques de l'aplicació

Si bé la major part de Google TV funcionarà després que utilitzeu una contrasenya específica de l'aplicació, l'aplicació Google TV Gallery no és compatible amb la verificació en dos passos. Si heu d'utilitzar l'aplicació Gallery, haureu de desactivar la verificació en dos passos.

He perdut els meus codis de seguretat i vull revocar-los

Si heu perdut el paper amb els vostres codis de seguretat, podeu revocar-los a la pàgina de configuració. Feu clic a Mostra els codis i, a continuació, a Genera codis nous. Això invalida el conjunt anterior de codis de seguretat i en genera un conjunt nou.

No rebo el codi per missatge de text o per trucada de telèfon

Si preferiu rebre els codis mitjançant un missatge de text, assegureu-vos que el vostre pla de serveis i el vostre dispositiu mòbil sigui compatible amb l'enviament de missatges de text. La velocitat de lliurament i la disponibilitat poden variar segons la ubicació i el proveïdor de serveis. Assegureu-vos que el senyal mòbil sigui adequat quan proveu de rebre codis.

Si teniu un telèfon intel·ligent, us recomanem l'aplicació Google Authenticator.

També podeu provar de canviar entre missatges de text i trucades de veu; de vegades, el lliurament mitjançant un d'aquests serveis pot ser més de confiança que l'altre.

Per canviar, inicieu la sessió amb el vostre nom d'usuari i la contrasenya. Quan se us demani un codi de verificació, seleccioneu el botó que hi ha al costat del missatge "Envia un missatge de text al telèfon que acaba amb **" o bé "Truca al telèfon que acaba amb **", en funció de l'opció que vulgueu.
Si heu sol·licitat diversos codis, només funcionarà el més recent. Recordeu que és possible que el codi més recent trigui una mica a arribar.

My Google Authenticator codes aren’t working (Android)

This might be because the time on your Google Authenticator app is not synced correctly.

To make sure that you have the correct time:

1. Aneu al menú principal de l'aplicació de Google Authenticator
  2. Feu clic a Configuració
  3. Feu clic a Correcció d'hora per als codis
  4. Feu clic a Sincronitza ara

A la pantalla següent, l'aplicació confirmarà que s'ha sincronitzat l'hora i ja podreu utilitzar els codis de verificació per iniciar la sessió. La sincronització només afectarà l'hora interna de l'aplicació de Google Authenticator i no canviarà la configuració de data i hora del dispositiu.