Palauttamisen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen lisääminen

Lisäämällä palautustiedot varmistat pääsysi takaisin Google-tilille, jos kirjautuminen ei jossain vaiheessa onnistu.

Mitä apua palautustiedoista on sinulle

Palauttamisen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen avulla palautat salasanasi, jos

• unohdat salasanasi
  • joku muu käyttää tiliäsi
  • et pääse kirjautumaan tilillesi jostain muusta syystä.

Palauttamisen puhelinnumeron lisääminen tai muuttaminen

1. Kirjaudu Oman tilin Palauttamisen puhelinnumero ‑sivulle.
  2. Sieltä voit
    • lisätä palauttamisen puhelinnumeron
    • muuttaa palauttamisen puhelinnumeron: valitse puhelinnumeron vierestä Muokkaa Muokkaa
    • poistaa palauttamisen puhelinnumeron: valitse puhelinnumeron vierestä Poista Poista.
  3. Noudata ohjeita.

Huom. Palauttamisen puhelinnumeron poistaminen ei estä muita Google-palveluita käyttämästä kyseistä numeroa. Siirry tilillesi, jos haluat hallinnoida puhelinnumeroitasi.

Numeron valinta

Käytä matkapuhelinta, joka

• voi vastaanottaa tekstiviestejä
  • kuuluu vain sinulle
  • on säännöllisesti käytössäsi ja jota pidät mukanasi.

Palauttamisen sähköpostiosoitteen lisääminen tai muuttaminen

1. Kirjaudu Oman tilin Palauttamisen sähköpostiosoite ‑sivulle.
  2. Sieltä voit
    • lisätä tilin palauttamisen sähköpostiosoitteen
    • muuttaa tai poistaa palauttamisen sähköpostiosoitteen: valitse sähköpostiosoitteen vierestä Muokkaa Muokkaa.
  3. Noudata ohjeita.

Sähköpostiosoitteen valinta

Valitse sähköpostiosoite, joka

• on säännöllisesti käytössäsi
  • on eri osoite kuin se, jolla kirjaudut Google-tilillesi.

Miten palautustietoja käytetään

Palautustietojen avulla pääset takaisin tilillesi ja pidät tilisi turvassa.

Palauttamisen puhelinnumero

Palauttamisen puhelinnumeron avulla voidaan esimerkiksi

• lähettää koodi, jolla pääset takaisin tilillesi kirjautumisongelmien sattuessa
  • estää toista henkilöä käyttämästä tiliäsi ilman lupaasi
  • todistaa helpommin, että tilisi kuuluu sinulle
  • ilmoittaa sinulle tililläsi havaitusta epäilyttävästä toiminnasta.

Jos palauttamisen puhelinnumerosi on sama kuin toinen tilillesi lisätty puhelinnumero, sitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin. Lisätietoja puhelinnumerojen käytöstä

Palauttamisen sähköpostiosoite

Palauttamisen sähköpostiosoitteen avulla voidaan esimerkiksi

• vahvistaa käyttäjätunnuksesi osoitteen luomisen jälkeen
  • auttaa sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä
  • ilmoittaa sinulle tallennustilasi loppumisesta
  • ilmoittaa sinulle tililläsi havaitusta epäilyttävästä toiminnasta.

Et pääse tilillesi

Jos et voi kirjautua tilillesi, noudata tilin palautuksen ohjeita.

Jos sinulla on ongelmia palautuksessa, kokeile näitä vinkkejä tilin palautusvaiheiden suorittamiseen.