Palauttamisen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen lisääminen

On turhauttavaa menettää sähköpostiensa, dokumenttiensa ja valokuviensa käyttöoikeudet. Lisää tilillesi salasanan palautusvaihtoehtoja varmistaaksesi, että saat sen takaisin käyttöösi nopeasti, helposti ja turvallisesti.

Palauttamisen sähköpostiosoitetta ei ole pakko antaa, mutta sen avulla on helpompi saada tili takaisin käyttöön, jos unohdat salasanasi tai et muuten pääse tilillesi.

Jos et pääse käyttämään tiliäsi, voit yrittää saada sen takaisin käyttöön tilin palautuslomakkeen kautta.

Palauttamisen puhelinnumero

Palauttamisen puhelinnumeron lisääminen tai muokkaaminen
  1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ja tietosuoja -kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Puhelin.
  4. Jos lisäät numeron, valitse Lisää tilin palautuksen puhelinnumero.
    Jos muokkaat numeroa, valitse muokkaa Edit.
  5. Noudata näytön ohjeita.
Huom. Valitsemasi matkapuhelimen on tuettava tekstiviestejä.
Miten käytämme matkapuhelinnumeroasi

Käytämme palautuspuhelinnumeroasi vain tilisi turvallisuuden varmistamiseen. Tässä on joitakin esimerkkejä:

• Pyrimme estämään tilien kaappausyritykset.
  • Lähetämme sinulle vahvistuskoodin, jotta pääset käyttämään tiliäsi, jos menetät sen käyttöoikeudet.
  • Tarjoamme sinulle vaihtoehtoisen tavan vahvistaa tilisi omistajuus.
  • Ilmoitamme sinulle mahdollisista tilin turvallisuuteen kohdistuvista uhkista (esimerkiksi jos salasanasi on vaihdettu).
Miten emme käytä matkapuhelinnumeroasi

Ellet nimenomaisesti pyydä tai ellet anna puhelinnumeroasi meille eri tavalla, emme käytä numeroasi mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin tilisi turvaamiseen. Ellet pyydä erikseen, emme koskaan

• myy puhelinnumeroasi muille yrityksille tai organisaatioille
  • soita sinulle markkinointiin liittyvissä asioissa
  • julkaise matkapuhelinnumeroasi.
Miksi matkapuhelimet ovat turvallisempia

Matkapuhelimesi on tilin palauttamisen sähköpostiosoitetta tai turvakysymystä turvallisempi henkilöllisyyden todistamistapa, koska matkapuhelimesi on fyysisesti käytettävissäsi.

Palauttamisen sähköpostiosoite

Palauttamisen sähköpostiosoitteen lisääminen tai muokkaaminen
  1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ja tietosuoja -kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Sähköposti.
  4. Valitse Palauttamisen sähköpostiosoite -kohdassa Muokkaa.
  5. Lisää palauttamisen sähköpostiosoitteesi.
  6. Valitse Valmis.
Sähköpostiosoitteen valinta

Palauttamisen sähköpostiosoitteen tulee olla osoite, jota käytät säännöllisesti.

Jos käytät Gmailia, olet saattanut lisätä tiliisi palauttamisen sähköpostiosoitteen tilin luomisen yhteydessä.

Jos et käytä Gmailia, palauttamisen sähköpostiosoitteesi on sähköpostiosoite, jota käytit tilin luomiseen (esimerkiksi omakäyttäjänimi@yahoo.com).

Kuinka käytämme sähköpostiosoitettasi
Palauttamisen sähköpostiosoitetta käytetään viestintään seuraavissa tilanteissa:
  • Googlen täytyy vahvistaa käyttäjänimesi luotuasi osoitteen.
  • Et pääse kirjautumaan Googleen.
  • Olet unohtanut salasanasi.
  • Tallennustila on loppumassa.
  • Googlen täytyy ilmoittaa epätavallisesta tiliisi liittyvästä toiminnasta.