Palauttamisen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen lisääminen

Lisäämällä palautustiedot varmistat pääsysi takaisin Google-tilille, jos kirjautuminen ei jossain vaiheessa onnistu.

Mitä apua palautustiedoista on sinulle

Palauttamisen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen avulla palautat salasanasi, jos

• unohdat salasanasi
  • joku muu käyttää tiliäsi
  • et pääse kirjautumaan tilillesi jostain muusta syystä.
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  4. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  5. Valitse Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet ‑kohdasta Lisää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite tai Lisää uusi sähköpostiosoite.
    • Jos sait tilisi työpaikan tai oppilaitoksen kautta, et välttämättä näe tätä vaihtoehtoa. Pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi.
  6. Lisää omistamasi sähköpostiosoite. Valitse Lisää.

Lähetämme vahvistuslinkin sisältävän sähköpostin vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseesi. Sinun on avattava sähköposti ja klikattava linkkiä, ennen kuin voit kirjautua tilillesi vaihtoehtoisella osoitteella. Sähköposti ei välttämättä saavu heti.

Jos et löydä viestiä, katso vinkit vahvistusviestin löytämiseen tai uuden pyytämiseen.

Vaihtoehtoisten sähköpostiosoitteiden poistaminen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google Google-tili.
  2. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  4. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  5. Valitse poistettavan vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen kohdalta Poista Poista.

Katso, mitkä käyttäjänimet voit poistaa Google-tililtäsi.

Miten palautustietoja käytetään

Palautustietojen avulla pääset takaisin tilillesi ja pidät tilisi turvassa.

Palauttamisen puhelinnumero

Palauttamisen puhelinnumeron avulla voidaan esimerkiksi

• lähettää koodi, jolla pääset takaisin tilillesi kirjautumisongelmien sattuessa
  • estää toista henkilöä käyttämästä tiliäsi ilman lupaasi
  • todistaa helpommin, että tilisi kuuluu sinulle
  • ilmoittaa sinulle tililläsi havaitusta epäilyttävästä toiminnasta.

Jos palauttamisen puhelinnumerosi on sama kuin toinen tilillesi lisätty puhelinnumero, sitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin. Lue lisää puhelinnumerojen käytöstä.

Palauttamisen sähköpostiosoite

Palauttamisen sähköpostiosoitteen avulla voidaan esimerkiksi

• vahvistaa käyttäjätunnuksesi osoitteen luomisen jälkeen
  • auttaa sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä
  • ilmoittaa sinulle tallennustilasi loppumisesta
  • ilmoittaa sinulle tililläsi havaitusta epäilyttävästä toiminnasta.

Ongelmien korjaus

Sisäänkirjautuminen ei onnistu

Siirry tilin palautussivulle ja vastaa kysymyksiin parhaasi mukaan. Näistä vinkeistä voi olla hyötyä.

Käytä tilin palautussivua, jos

• unohdit salasanasi
  • joku muu vaihtoi salasanasi
  • joku poisti tilisi
  • et pysty kirjautumaan tilillesi jostain muusta syystä.

Vinkki: Palauttamalla käyttäjänimesi voit varmistaa, että yrität kirjautua oikealle tilille.

Palautustietojen muuttaminen ei onnistu

Jos käyttämässäsi kirjautumistavassa on jotain epätavallista, palautustietojen muuttaminen ei ehkä ole mahdollista. Voit yrittää uudelleen

• laitteella, jolla tavallisesti kirjaudut tilille
  • sijainnista, josta tavallisesti kirjaudut tilille
  • nykyisellä laitteella viikon kuluttua.