Problemen met Inloggen met Google oplossen

Met deze gids kun je problemen oplossen die je tegenkomt als je Inloggen met Google gebruikt om in te loggen bij apps of services van derden. Een derde is een bedrijf dat of ontwikkelaar die niet Google is.

Sommige problemen die een foutmelding veroorzaken, kunnen buiten de invloed van Google vallen. De app of service die je wilt gebruiken, kan bijvoorbeeld zijn ingesteld op een onveilige manier die Google niet toestaat. Foutcodes geven aan waarom je niet kunt inloggen. Je kunt het probleem dan zelf oplossen of rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar voor een oplossing.

Tip: Inloggen met Google biedt veel voordelen, zoals betere accountbeveiliging. Bekijk meer informatie over hoe Inloggen met Google je online gebruikerservaring kan verbeteren.

Inloggen op je Google-account

Problemen bij inloggen op je account oplossen

Belangrijk: Via Inloggen met Google kun je inloggen bij een app of service van derden, maar je Google-account en het account van derden blijven gescheiden.

Als je een probleem hebt met Inloggen met Google, check je of het probleem wordt veroorzaakt door je Google-account of door het account van derden.

Account opgeschort of uitgezet

Als je Inloggen met Google gebruikt, krijg je misschien een bericht dat je account is uitgezet of opgeschort. Als je dit probleem wilt oplossen, moet je eerst nagaan of je Google-account is uitgezet. Is dit niet het geval, dan heeft de derde partij je account misschien alleen op de eigen site uitgezet.

• Zo check je of je Google-account is uitgezet:
    • Probeer in te loggen op je Google-account. Als je Google-account is uitgezet en je probeert in te loggen, krijg je het bericht Account staat uit.
    • Check of je kunt inloggen bij Google-services. Als je bijvoorbeeld kunt inloggen bij het Gmail-adres van je Google-account, is je Google-account niet uitgezet.
    • Heb je een ander e-mailadres in je Google-account opgeslagen, check dan of je een e-mail hebt gekregen waarin staat dat je Google-account is uitgezet.
  • Als je Google-account is uitgezet:
  • Als de derde partij je account heeft opgeschort: Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar voor hulp.
Account verwijderd

Als een Google-account wordt verwijderd, gebeurt het volgende:

• Je gegevens voor Inloggen met Google worden ook verwijderd. Dit betekent dat je niet meer met het verwijderde account kunt inloggen via de knop Inloggen met Google.
  • Ook als je Google-account is verwijderd, heb je misschien nog steeds op een andere manier toegang tot je afzonderlijke account van derden. Probeer bij de app of service in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord of neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar.

Als een account van derden wordt verwijderd, gebeurt het volgende:

• De derde partij informeert Google hier niet over, ook niet als je Inloggen met Google hebt gebruikt om dat account te maken. In je Google-account kan nog steeds staan dat de app of service aan je account is gekoppeld.
  • Als je wilt weten hoe de derde partij je gegevens verwerkt, lees je de Servicevoorwaarden van deze partij.
    • Sommige derden zetten alleen je account uit.
    • Anderen verwijderen je gegevens uit hun service.
      • Als je gegevens worden verwijderd, moet je een nieuw account maken in de app of service. Je kunt nog steeds Inloggen met Google gebruiken, maar je moet misschien een ander Google-account gebruiken.
Kan Inloggen met Google niet gebruiken met een bestaand account van derden

Als je al een account voor een app of service hebt en Inloggen met Google probeert te gebruiken, kun je een foutmelding krijgen.

Services van derden gebruiken Inloggen op Google op verschillende manieren. Bepaalde services bieden geen ondersteuning voor verschillende inlogmethoden voor hetzelfde account. Als je dit probleem ondervindt, neem je rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar.

Foutcodes begrijpen en oplossen

Als je bent ingelogd op je Google-account maar Inloggen met Google nog steeds niet kunt gebruiken, krijg je misschien een foutcode en een foutmelding. Je kunt deze code gebruiken om erachter te komen wat er mis is en hoe je het probleem kunt oplossen.

Foutcode Foutmelding
400 invalid_request Toegang geblokkeerd: app heeft een ongeldig verzoek gestuurd.
401 invalid_client Geen geregistreerde oorsprong.
401 deleted_client De OAuth-client is verwijderd.
403 invalid_account De foutmelding kan verschillen
403 access_denied De foutmelding kan verschillen

403 disallowed_useragent

Je kunt niet inloggen vanuit dit scherm omdat deze app niet voldoet aan het Google-beleid voor ingesloten WebViews. Als deze app een website heeft, kun je een webbrowser openen en van daaruit proberen in te loggen.

403 org_internal

Deze client is beperkt tot gebruikers binnen de organisatie.

403 restricted_client

Deze app is nog niet ingesteld om OAuth-verzoeken in te dienen. Stel hiervoor het OAuth-toestemmingsscherm van de app in de Google Cloud Console in.

400 admin_policy_enforced

400 policy_enforced

Geavanceerde beveiliging heeft voorkomen dat je Google-account inlogde. Met deze beveiligingsfunctie voorkom je dat de meeste apps en services die niet van Google zijn, toegang krijgen tot je gegevens. Zo blijft je account beschermd.

400 origin_mismatch

400 redirect_uri_mismatch

Je kunt niet inloggen bij de app omdat deze niet voldoet aan het OAuth 2.0-beleid van Google.

400 invalid_request

Als je de foutmelding 400 invalid_request of 'Toegang geblokkeerd: app heeft een ongeldig verzoek gestuurd' ziet, gebruikt de app een autorisatiemethode die Google niet toestaat.

Google biedt beveiligde manieren om in te loggen en je Google-accountgegevens te delen met apps en sites van derden. Ter bescherming van je account blokkeert Inloggen met Google apps die een risico kunnen vormen voor je account.

Tip: Bekijk meer informatie over hoe Inloggen met Google je gegevens beveiligd deelt.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Alleen de derde partij (ontwikkelaar) kan dit probleem oplossen. Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar om de fout te melden.

401-fouten

Als je een foutmelding krijgt die met 401 begint, betekent dit meestal dat de ontwikkelaar de app niet juist heeft geregistreerd bij Google.

Ter bescherming van je account vraagt Google derden hun apps te registreren voordat ze Inloggen met Google kunnen gebruiken. We delen je informatie pas met de derde partij nadat deze zich bij ons heeft geregistreerd. Dit zijn een paar van de foutmeldingen die je kunt krijgen:

• 401 invalid_client: De app komt niet overeen met de informatie in de bijbehorende registratie of de ontwikkelaars hebben Google niet alle vereiste informatie verstrekt.
  • 401 deleted_client: De app of service is niet meer geregistreerd bij Google.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Alleen de derde partij (ontwikkelaar) kan dit probleem oplossen. Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar om de fout te melden.

403 invalid_account

Als je de foutmelding 403 invalid_account krijgt, is je Google-account misschien uitgezet.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Check of je Google-account is uitgezet.

Als je vaststelt dat je account is uitgezet, bekijk je meer informatie over hoe je je account herstelt.

403 access_denied

Als je de foutmelding 403 access_denied krijgt, kan je Google-account de app of service niet gebruiken of kan de app of service Inloggen met Google niet gebruiken. Dit zijn een paar mogelijke redenen:

• De app bevindt zich in de testmodus en de ontwikkelaar heeft je niet toegevoegd als testgebruiker.
  • Je kunt Inloggen met Google niet gebruiken voor het type Google-account waarop je bent ingelogd.
    • Het account van een kind kan Inloggen met Google bijvoorbeeld niet gebruiken zonder toestemming van een ouder of voogd.

Wat kan ik aan deze fout doen?

403 disallowed_useragent

Als je de foutmelding 403 allowed_useragent ziet, gebruikt de app ingesloten WebViews. Sommige ontwikkelaars gebruiken WebViews om webcontent in een app te laten zien. Ingesloten WebViews brengen je beveiliging in gevaar, omdat ze derden toegang kunnen geven tot communicatie tussen jou en Google en deze kunnen wijzigen.

Ter beveiliging van je account staat Google vanaf 30 september 2021 geen ingesloten WebViews meer toe.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Alleen de externe ontwikkelaar kan dit probleem in de app oplossen. Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar om de fout te melden.

Als de app een website heeft, kun je proberen in te loggen via je browser.

403 org_internal

Als je de foutmelding 403 org_internal krijgt, kunnen alleen leden van een specifiek bedrijf of een specifieke organisatie de app gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een organisatie alleen e-mailadressen die eindigen op @example.com toegang geeft tot de app of service.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Als je deel uitmaakt van de organisatie, schakel je over naar je organisatieaccount.

403 restricted_client

Als je de foutmelding 403 restricted_client ziet, is de app van derden niet juist ingesteld om te werken met Inloggen met Google. Ter bescherming van je account vraagt Google externe ontwikkelaars bepaalde beveiligingsvereisten na te leven.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Alleen de derde partij (ontwikkelaar) kan dit probleem oplossen. Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar om de fout te melden.

400 admin_policy_enforced

Als je de foutmelding 400 admin_policy_enforced ziet, staat de beheerder van je account Inloggen met Google niet toe. Dit kan gebeuren als je een account van je werk of een andere organisatie gebruikt. Soms worden alleen specifieke apps geblokkeerd.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Denk je dat je toegang zou moet hebben tot de app? Neem dan contact op met de Google Workspace-beheerder van je organisatie.

400 policy_enforced

Als je de foutmelding 400 policy_enforced ziet, maakt je Google-account misschien deel uit van Geavanceerde beveiliging. Ter bescherming van je account geeft deze beveiligingsfunctie de meeste apps of services van derden geen toegang tot je Google-accountgegevens.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Als je deze fout wilt verhelpen, moet je je afmelden voor Geavanceerde beveiliging. Dit betekent dat je geen toegang meer hebt tot de beveiligingsvoordelen van het programma.

400 origin_mismatch of 400 redirect_uri_mismatch

Als je de foutmelding 400 origin_mismatch of 400 redirect_uri_mismatch krijgt, kan dit het volgende betekenen:

• De app of service van de ontwikkelaar is niet juist ingesteld.
  • De app heeft geprobeerd toegang tot je gegevens te krijgen op een manier die niet voldoet aan ons beleid.

Ter bescherming van je account vragen we derden om hun app bij ons te registreren voordat ze Inloggen met Google kunnen gebruiken. Ze moeten ook voldoen aan onze beveiligingsnormen en beleidsregels. Als een app niet aan deze beleidsregels voldoet, kan de app Inloggen met Google pas gebruiken nadat de app-ontwikkelaar het probleem heeft opgelost.

Wat kan ik aan deze fout doen?

Alleen de derde partij (ontwikkelaar) kan dit probleem oplossen. Neem rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar om de fout te melden.

Andere problemen in een app of service van derden oplossen

Soms kun je inloggen bij een site van derden met Google, maar kun je de app of service nog steeds niet gebruiken. Google voert de services van de derde niet uit en heeft dus geen invloed op de meeste redenen waarom dit probleem optreedt. We zorgen alleen dat de app of site kan herkennen wie je bent.

Voorbeelden van problemen met een app of service zijn:

• Je hebt een film bij een service van derden gekocht, maar kunt deze niet bekijken.
  • Je kunt niets kopen op een site van derden.
  • Je kunt je abonnement niet verlengen op een site van derden.

Als je dergelijke problemen ondervindt, neem je rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar.

Contact opnemen met derden (externe app-ontwikkelaars)

Zo vind je de contactgegevens van een externe ontwikkelaar:

1. Ga naar de app of service.
  2. Selecteer Inloggen met Google.
    • Als je het scherm Inloggen met Google wilt zien, moet je misschien uitloggen bij de app of service.
  3. Selecteer bovenaan het volgende scherm de naam van de app of website om het e-mailadres van de ontwikkelaar te zien. In sommige gevallen is het e-mailadres van de ontwikkelaar niet beschikbaar.

Screenshot of developer email

Een gehackt account beveiligen

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.