Resoldre problemes relacionats amb la funció Inicia la sessió amb Google

Aquesta guia us pot ajudar a resoldre els problemes que sorgeixin durant la utilització de la funció Inicia la sessió amb Google per iniciar la sessió en aplicacions o serveis de tercers. Un tercer és una empresa o un desenvolupador que no és Google.

És possible que alguns problemes que provoquen un missatge d'error no els controli Google. Per exemple, l'aplicació o el servei que voleu utilitzar podrien estar configurats d'una manera no segura que Google no permet. Els codis d'error us ajuden a entendre per què no podeu iniciar la sessió. Així, podeu resoldre el problema o contactar amb el desenvolupador directament perquè us doni una solució.

Consell: la funció Inicia la sessió amb Google ofereix molts avantatges, com ara major seguretat del compte. Obteniu més informació sobre com Inicia la sessió amb Google pot millorar les vostres experiències en línia.

Iniciar la sessió en un Compte de Google

Resoldre problemes d'inici de sessió al compte

Important: la funció Inicia la sessió amb Google us ajuda a iniciar la sessió en una aplicació o servei de tercers, però el vostre Compte de Google i el compte dels tercers continuen sent independents.

Si teniu un problema amb Inicia la sessió amb Google, comproveu si el problema és del vostre Compte de Google o del compte dels tercers.

Compte suspès o desactivat

Quan proveu d'utilitzar la funció Inicia la sessió amb Google, és possible que rebeu un missatge en què s'indiqui que el compte està desactivat o suspès. Per corregir el problema, primer comproveu si el vostre Compte de Google està desactivat. Si no ho està, és possible que els tercers hagin desactivat el vostre compte només al seu lloc web.

• Per saber si el vostre Compte de Google està desactivat:
    • Proveu d'iniciar la sessió al Compte de Google. Si està desactivat, quan proveu d'iniciar la sessió rebreu el missatge "S'ha desactivat el compte".
    • Comproveu els vostres inicis de sessió als serveis de Google. Per exemple, si podeu iniciar la sessió a l'adreça de Gmail del vostre Compte de Google, aquest compte no està desactivat.
    • En cas que hàgiu desat una altra adreça electrònica al vostre Compte de Google, comproveu si hi heu rebut un correu electrònic que indiqui que el Compte de Google s'ha desactivat.
  • Si el vostre Compte de Google està desactivat:
  • Si els tercers suspenen el vostre compte: per obtenir ajuda, contacteu directament amb el desenvolupador.
Compte suprimit

Quan se suprimeix un Compte de Google:

• Les dades d'Inici de sessió amb Google també se suprimeixen. Això vol dir que ja no podeu utilitzar el botó Inicia la sessió amb Google per iniciar la sessió amb el compte suprimit.
  • Encara que el vostre Compte de Google se suprimeixi, és possible que pugueu continuar accedint al compte independent dels tercers d'una altra manera. Proveu d'iniciar la sessió a l'aplicació o al servei amb un nom d'usuari i una contrasenya, o bé contacteu directament amb el desenvolupador.

Quan se suprimeix un compte de tercers:

• El tercer no ho notifica a Google, ni tan sols si heu utilitzat la funció Inicia la sessió amb Google per crear el compte. És possible que al Compte de Google s'hi continuï mostrant que l'aplicació o el servei està enllaçat al vostre compte.
  • Per entendre com els tercers gestionen les vostres dades, consulteu les seves condicions del servei.
    • Alguns tercers només desactiven el compte.
    • D'altres suprimeixen les vostres dades del seu servei.
      • Si us suprimeixen les dades, haureu de crear un compte nou a l'aplicació o al servei. Podeu fer servir Inicia la sessió amb Google igualment, però és possible que hàgiu d'utilitzar un altre Compte de Google.
No puc utilitzar Inicia la sessió amb Google amb un compte de tercers actual

Si ja teniu un compte en una aplicació o servei i proveu d'utilitzar Inicia la sessió amb Google, pot ser que rebeu un missatge d'error.

Els serveis de tercers utilitzen Inicia sessió amb Google de diverses maneres. Alguns no admeten l'ús de diversos mètodes d'inici de sessió per al mateix compte. Si teniu aquest problema, contacteu directament amb el desenvolupador.

Entendre i corregir els codis d'error

Si, tot i haver iniciat la sessió al vostre Compte de Google, no podeu utilitzar la funció Inicia la sessió amb Google, és possible que vegeu un codi i un missatge d'error. Amb el codi podeu esbrinar quin és el problema i com es corregeix.

Codi d'error Missatge d'error
400 invalid_request Accés bloquejat: l'aplicació ha enviat una sol·licitud no vàlida.
401 invalid_client No hi ha cap origen registrat.
401 deleted_client El client d'OAuth s'ha suprimit.
403 invalid_account El missatge d'error varia.
403 access_denied El missatge d'error varia.

403 disallowed_useragent

No pots iniciar la sessió des d'aquesta pantalla perquè aquesta aplicació no compleix la política de WebViews inserits de Google. Si aquesta aplicació té un lloc web, pots obrir un navegador web i provar d'iniciar-hi la sessió.

403 org_internal

Aquest client està restringit als usuaris de la seva organització.

403 restricted_client

Aquesta aplicació encara no està configurada per fer sol·licituds d'OAuth. Per fer-ho, configura la pantalla de consentiment d'OAuth a l'aplicació a la consola de Google Cloud.

400 admin_policy_enforced

400 policy_enforced

La Protecció avançada ha impedit que el teu Compte de Google iniciés la sessió. Aquesta funció de seguretat impedeix que la majoria de les aplicacions i dels serveis que no són de Google accedeixin a les teves dades per protegir el teu compte.

400 origin_mismatch

400 redirect_uri_mismatch

No pots iniciar la sessió en aquesta aplicació perquè no compleix la política d'OAuth 2.0 de Google.

400 invalid_request

Si rebeu un error que diu "400 invalid_request" o "Accés bloquejat: l'aplicació ha enviat una sol·licitud no vàlida", vol dir que l'aplicació utilitza un mètode d'autorització que Google no permet.

Google us ofereix maneres segures d'iniciar la sessió i compartir les dades del vostre Compte de Google amb aplicacions i llocs web de tercers. Per ajudar a protegir el compte, la funció Inicia la sessió amb Google bloqueja les aplicacions que el podrien posar en risc.

Consell: obteniu informació sobre com Inicia la sessió amb Google comparteix les vostres dades de manera segura.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Només el desenvolupador extern pot corregir aquest problema. Contacteu-hi directament per informar-lo de l'error.

Errors 401

Si veieu un error que comença per "401", sol significar que el desenvolupador no ha registrat correctament la seva aplicació a Google.

Per ajudar a protegir el compte, abans que un desenvolupador extern pugui utilitzar la funció Inicia la sessió amb Google, Google li demana que registri les seves aplicacions. No compartim la vostra informació amb el desenvolupador fins que no es registra amb nosaltres. Aquests són alguns dels missatges d'error que podeu rebre:

• 401 invalid_client: l'aplicació no coincideix amb la informació del registre o els desenvolupadors no han donat a Google tota la informació necessària.
  • 401 deleted_client: l'aplicació o el servei ja no està registrat amb Google.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Només el desenvolupador extern pot corregir aquest problema. Contacteu-hi directament per informar-lo de l'error.

403 invalid_account

Si veieu un error que diu "403 invalid_account", és possible que signifiqui que el vostre Compte de Google està desactivat.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Comproveu si el vostre Compte de Google s'ha desactivat.

Si descobriu que està desactivat, obteniu informació sobre com el podeu restaurar.

403 access_denied

Si veieu un error que diu "403 access_denied", vol dir que el vostre Compte de Google no pot utilitzar l'aplicació o el servei, o bé no pot fer servir la funció Inicia la sessió amb Google. Aquests en són alguns dels motius:

• L'aplicació està en mode de prova i el desenvolupador no us ha afegit com a usuari de prova.
  • El tipus de Compte de Google en què teniu la sessió iniciada no us permet utilitzar la funció Inicia la sessió amb Google.
    • Per exemple, el compte d'un nen o nena no pot fer servir Inicia la sessió amb Google sense el permís del pare, mare o tutor.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

403 disallowed_useragent

Si veieu un error que diu "403 disallowed_useragent", vol dir que l'aplicació utilitza WebViews inserits. Alguns desenvolupadors utilitzen WebViews perquè els ajudin a mostrar contingut web en una aplicació. Els WebViews inserits posen en perill la vostra seguretat, ja que podrien permetre que tercers accedissin a les comunicacions que dueu a terme amb Google i les canviessin.

Per mantenir el compte protegit, des del 30 de setembre de 2021 Google ja no permet els WebViews inserits.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Només el desenvolupador extern pot corregir aquest problema a l'aplicació. Contacteu-hi directament per informar-lo de l'error.

Si l'aplicació té un lloc web, podeu provar d'iniciar la sessió des del navegador.

403 org_internal

Si veieu un error que diu "403 org_internal", vol dir que només els membres d'una empresa o d'una organització concretes poden utilitzar l'aplicació. Per exemple, pot ser que una organització només permeti l'accés a l'aplicació o al servei a les adreces electròniques que acaben amb @example.com.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Si sou membre de l'organització, canvieu al vostre compte de membre.

403 restricted_client

Si veieu un error que diu "403 restricted_client", vol dir que l'aplicació de tercers no està ben configurada per funcionar amb Inicia la sessió amb Google. Per ajudar a protegir el compte, Google demana als desenvolupadors externs que compleixin determinats requisits de seguretat.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Només el desenvolupador extern pot corregir aquest problema. Contacteu-hi directament per informar-lo de l'error.

400 admin_policy_enforced

Si veieu un error que diu "400 admin_policy_enforced", vol dir que l'administrador del vostre compte no permet utilitzar Inicia la sessió amb Google. Això pot passar quan feu servir un compte de la feina o d'una altra organització. De vegades, només es bloquegen aplicacions concretes.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Si creieu que hauríeu de tenir accés a l'aplicació, contacteu amb l'administrador de Google Workspace de la vostra organització.

400 policy_enforced

Si veieu un error que diu "400 policy_enforced", és possible que el vostre Compte de Google formi part del programa Protecció avançada. Per ajudar a protegir el compte, aquesta funció de seguretat no permet que la majoria d'aplicacions o de serveis de tercers accedeixin a les dades del vostre Compte de Google.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Per corregir aquest error, us heu de donar de baixa del programa Protecció avançada. Això implica que perdreu els avantatges de seguretat del programa.

400 origin_mismatch o 400 redirect_uri_mismatch

Si veieu un error que diu "400 origin_mismatch" o "400 redirect_uri_mismatch", pot tenir un dels significats següents:

• El desenvolupador de l'aplicació o del servei no ha configurat correctament l'aplicació.
  • L'aplicació ha provat d'accedir a les vostres dades d'una manera que no compleix les nostres polítiques.

Per ajudar a protegir el compte, abans que els tercers puguin utilitzar la funció Inicia la sessió amb Google, els requerim que registrin la seva aplicació amb nosaltres. A més, han de complir les nostres polítiques i estàndards de seguretat. Si una aplicació no compleix aquestes polítiques, no permetrem que utilitzi la funció Inicia la sessió amb Google fins que el desenvolupador de l'aplicació no corregeixi el problema.

Què podeu fer quan apareix aquest error?

Només el desenvolupador extern pot corregir aquest problema. Contacteu-hi directament per informar-lo de l'error.

Corregir altres problemes en una aplicació o un servei de tercers

De vegades, tot i poder iniciar la sessió amb Google en un lloc web de tercers, no podreu utilitzar l'aplicació o el servei. Google no presta els serveis que ofereix el tercer, de manera que la majoria dels motius d'aquesta situació no els controla Google. Només ajudem l'aplicació o el lloc web a identificar qui sou.

Aquests són alguns exemples de problemes amb una aplicació o un servei:

• Heu comprat una pel·lícula en un servei de tercers, però no la podeu mirar.
  • No podeu comprar una cosa en un lloc web de tercers.
  • No podeu renovar una subscripció en un lloc web de tercers.

Si teniu problemes com aquests, contacteu directament amb el desenvolupador.

Contactar amb un desenvolupador d'aplicacions extern

Per trobar la informació de contacte d'un desenvolupador extern:

1. Aneu a l'aplicació o al servei.
  2. Seleccioneu Inicia la sessió amb Google.
    • Per veure la pantalla Inicia la sessió amb Google, és possible que hàgiu de tancar la sessió de l'aplicació o del servei.
  3. Per obtenir l'adreça electrònica del desenvolupador, a la part superior de la pantalla següent, seleccioneu el nom de l'aplicació o del lloc web. En alguns casos, és possible que l'adreça electrònica del desenvolupador no estigui disponible.

Screenshot of developer email

Protegir un compte piratejat o en perill

• Si creieu que algú ha piratejat el vostre Compte de Google: seguiu els passos per protegir un Compte de Google en perill.
    • Si el vostre Compte de Google està piratejat, és possible que algú altre pugui utilitzar-lo per iniciar la sessió en una aplicació o en un servei de tercers. Per reforçar la seguretat del compte, activeu la verificació en dos passos.
    • Google us ajuda a protegir els comptes enllaçats amb la protecció multicompte. Aquest programa detecta esdeveniments sospitosos i comparteix notificacions de seguretat amb aplicacions i serveis de tercers compatibles que estiguin connectats al vostre Compte de Google.
  • Si creieu que algú ha piratejat el vostre compte de tercers: contacteu directament amb el desenvolupador.
true
Et donem la benvinguda al Compte de Google!

Hem vist que tens un Compte de Google nou! Obtén informació sobre com pots millorar la teva experiència amb la llista de comprovació del teu Compte de Google.