Felsöka Logga in med Google

Med hjälp av den här guiden kan du felsöka problem som du stöter på när du använder Logga in med Google för att logga in på appar eller tjänster från tredje part. Tredje part är företag och utvecklare som inte är Google.

Vissa problem som orsakar felmeddelanden kan ligga utanför Googles kontroll. Appen eller tjänsten som du vill använda kan till exempel vara konfigurerad på ett osäkert sätt som Google inte tillåter. Felkoder hjälper dig att förstå varför du inte kan logga in så att du kan lösa problemet eller kontakta utvecklaren direkt för att hitta en lösning.

Tips! Logga in med Google har många fördelar, till exempel ökad kontosäkerhet. Läs mer om hur du kan förbättra din upplevelse online med Logga in med Google.

Logga in på Google-kontot

Felsöka problem med inloggning på kontot

Obs! Logga in med Google gör det lättare att logga in på en app eller tjänst från tredje part, men Google-kontot och kontot från tredje part är olika konton.

Om du har problem med Logga in med Google tar du reda på om det kommer från Google-kontot eller kontot från tredje part.

Kontot har stängts av eller inaktiverats

När du försöker använda Logga in med Google kan du få ett meddelande om att kontot har inaktiverats eller stängts av. För att åtgärda problemet tar du först och främst reda på om Google-kontot har inaktiverats. Om det inte har det kan ditt konto från tredje part ha inaktiverats på webbplatsen i fråga.

• Så här tar du reda på om Google-kontot har inaktiverats:
    • Testa att logga in på Google-kontot. Om Google-kontot har inaktiverats visas meddelandet Kontot har inaktiverats när du försöker logga in.
    • Kontrollera dina inloggningar på Googles tjänster. Om du till exempel kan logga in på Gmail-adressen för Google-kontot har Google-kontot inte inaktiverats.
    • Om du har sparat en annan e-postadress i Google-kontot tittar du efter ett e-postmeddelande om att Google-kontot har inaktiverats.
  • Om Google-kontot har inaktiverats gör du följande:
    • Testa att logga in i appen eller tjänsten på ett annat sätt.
      • Fråga tredje part om du kan använda e-postadress och lösenord eller någon annan inloggningsmetod.
    • Läs mer om hur du återställer kontot.
  • Om tredje part stänger av kontot: Kontakta utvecklaren direkt för att få hjälp.
Kontot har raderats

Detta händer när ett Google-konto raderas:

• Din data i Logga in med Google raderas också. Det innebär att du inte längre kan använda knappen Logga in med Google för att logga in med det raderade kontot.
  • Även om ditt Google-konto har raderats kan du kanske fortfarande få åtkomst till ditt separata konto från tredje part på ett annat sätt. Testa att logga in i appen eller tjänsten med användarnamn och lösenord eller kontakta utvecklaren direkt.

Detta händer när ett konto från tredje part raderas:

• Tredje part meddelar inte Google även om du använde Logga in med Google för att skapa kontot. Det kan hända att appen eller tjänsten fortfarande visas som länkad till ditt konto i Google-kontot.
  • Om du vill veta hur tredje part hanterar din data granskar du deras användarvillkor.
    • Vissa tredje parter inaktiverar bara kontot.
    • Andra raderar din data från tjänsten.
      • Om datan raderas måste du skapa ett nytt konto i appen eller på tjänsten. Du kan fortfarande använda Logga in med Google om du vill göra detta, men du kan behöva använda ett annat Google-konto.
Det går inte att använda Logga in med Google för ett existerande konto från tredje part

Om du redan har ett konto i en app eller på en tjänst och försöker använda Logga in med Google kan ett felmeddelande visas.

Tjänster från tredje part använder Logga in med Google på olika sätt. Vissa tjänster har inte stöd för olika inloggningsmetoder för samma konto. Om du stöter på det här problemet kontaktar du utvecklaren direkt.

Förstå och åtgärda felkoder

Om du är inloggad på Google-kontot men ändå inte kan använda Logga in med Google kan en felkod och ett felmeddelande visas. Du kan använda koden för att ta reda på vad som är fel och hur du åtgärdar problemet.

Felkod Felmeddelande
400 invalid_request Åtkomst blockerad: Appen skickade en ogiltig begäran.
401 invalid_client Inget registrerat ursprung.
401 deleted_client OAuth-klienten har raderats.
403 invalid_account Felmeddelande varierar
403 access_denied Felmeddelande varierar

403 disallowed_useragent

Du kan inte logga in från den här skärmen eftersom appen inte följer Googles policy om inbäddad WebView. Om det finns en webbplats för appen kan du öppna en webbläsare och försöka logga in därifrån.

403 org_internal

Klienten är begränsad till användare inom organisationen.

403 restricted_client

Appen har inte konfigurerats för att skicka OAuth-förfrågningar än. Gör det genom att konfigurera appens samtyckesskärm för OAuth i Google Cloud Console.

400 admin_policy_enforced

400 policy_enforced

Avancerat skydd förhindrade ditt Google-konto från att logga in. Med den här säkerhetsfunktionen blockeras de flesta appar eller tjänster som inte kommer från Google från att komma åt din data för att skydda ditt konto.

400 origin_mismatch

400 redirect_uri_mismatch

Du kan inte logga in i den här appen eftersom den inte följer Googles OAuth 2.0-policy.

400 invalid_request

Om du får felmeddelandet 400 invalid_request eller Åtkomst blockerad: Appen skickade en ogiltig begäran betyder det att appen använder en auktoriseringsmetod som Google inte tillåter.

Google har säkra sätt för dig att logga in och dela data från Google-kontot med appar och webbplatser från tredje part. Av säkerhetsskäl blockeras appar som kan utsätta ditt konto för fara av Logga in med Google.

Tips! Läs mer om hur Logga in med Google delar din data på ett säkert sätt.

Vad kan du göra åt det här felet?

Det är bara utvecklaren från tredje part som kan åtgärda problemet. Kontakta utvecklaren direkt och berätta om felet.

401-fel

Om du får ett fel som börjar med 401 innebär det vanligtvis att utvecklaren inte har registrerat appen korrekt hos Google.

Av säkerhetsskäl ombeds utvecklare från tredje part att registrera sina appar hos Google innan de kan använda Logga in med Google. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till utvecklare innan de har registrerat sig hos oss. Här är några av de felmeddelanden du kan få:

• 401 invalid_client: Antingen stämmer appen inte överens med informationen i registreringen eller så har utvecklarna inte gett Google all nödvändig information.
  • 401 deleted_client: Appen eller tjänsten är inte längre registrerad hos Google.

Vad kan du göra åt det här felet?

Det är bara utvecklaren från tredje part som kan åtgärda problemet. Kontakta utvecklaren direkt och berätta om felet.

403 invalid_account

Om du får felmeddelandet 403_invalid_account kan det innebära att Google-kontot har inaktiverats.

Vad kan du göra åt det här felet?

Kontrollera om Google-kontot har inaktiverats.

Om det visar sig att kontot har inaktiverats kan du läsa mer om hur du återställer det.

403 access_denied

Om du får felmeddelandet 403 access_denied kan du antingen inte använda Google-kontot med appen eller tjänsten eller inte använda det med Logga in med Google. Det kan bero på något av följande:

• Appen är i testläge och utvecklaren har inte lagt till dig som testanvändare.
  • Den typ av Google-konto som du är inloggad på tillåter inte att Logga in med Google används.
    • Ett barns konto kan till exempel inte använda Logga in med Google utan en förälders eller vårdnadshavares tillstånd.

Vad kan du göra åt det här felet?

403 disallowed_useragent

Om du får felmeddelandet 403 disallowed_useragent används inbäddade WebViews i appen. Vissa utvecklare använder WebViews för att visa webbinnehåll i appen. Inbäddade WebViews utgör en säkerhetsrisk eftersom de kan göra det möjligt för tredje part att få åtkomst till och ändra kommunikationen mellan dig och Google.

Av säkerhetsskäl tillåter Google inte inbäddade WebViews sedan den 30 september 2021.

Vad kan du göra åt det här felet?

Det är bara utvecklaren från tredje part som kan åtgärda problemet i appen. Kontakta utvecklaren direkt och berätta om felet.

Om det finns en webbplats för appen kan du testa att logga in från en webbläsare.

403 org_internal

Om du får felmeddelandet 403 org_internal innebär det att endast medlemmar i ett specifikt företag eller en specifik organisation kan använda appen. En organisation kanske till exempel bara tillåter att e-postadresser som slutar med @example.com får åtkomst till appen eller tjänsten.

Vad kan du göra åt det här felet?

Om du är medlem i organisationen byter du till medlemskontot.

403 restricted_client

Om du får felmeddelandet 403 restricted_client innebär det att appen från tredje part inte är korrekt konfigurerad för att fungera med Logga in med Google. Av säkerhetsskäl ber Google utvecklare från tredje part att följa vissa säkerhetskrav.

Vad kan du göra åt det här felet?

Det är bara utvecklaren från tredje part som kan åtgärda problemet. Kontakta utvecklaren direkt och berätta om felet.

400 admin_policy_enforced

Om du får felmeddelandet 400 admin_policy_enforced innebär det att administratören för ditt konto inte tillåter Logga in med Google. Detta kan inträffa när du använder ett konto från jobbet eller en annan organisation. Ibland blockeras bara vissa appar.

Vad kan du göra åt det här felet?

Om du anser att du bör ha åtkomst till appen kontaktar du organisationens Google Workspace-administratör.

400 policy_enforced

Om du får felmeddelandet 400 policy_enforced kan ditt Google-konto ingå i programmet Avancerat skydd. Av säkerhetsskäl tillåter inte denna säkerhetsfunktion att de flesta appar och tjänster från tredje part får åtkomst till din data i Google-kontot.

Vad kan du göra åt det här felet?

För att åtgärda det här felet måste du välja bort programmet Avancerat skydd. Det innebär att du förlorar säkerhetsfördelarna med programmet.

400 origin_mismatch eller 400 redirect_uri_mismatch

Om du får felmeddelandet 400 origin_mismatch eller 400 redirect_uri_mismatch kan det innebära något av följande:

• App- eller tjänstutvecklaren har inte konfigurerat appen korrekt.
  • Appen har försökt få åtkomst till din data på ett sätt som inte följer våra policyer.

Av säkerhetsskäl kräver vi att tredje part registrerar sina appar hos oss innan de kan använda Logga in med Google. De måste även följa våra säkerhetsstandarder och -policyer. Om en app inte följer dessa policyer tillåter vi inte att den använder Logga in med Google förrän apputvecklaren åtgärdar problemet.

Vad kan du göra åt det här felet?

Det är bara utvecklaren från tredje part som kan åtgärda problemet. Kontakta utvecklaren direkt och berätta om felet.

Åtgärda andra problem med en app eller tjänst från tredje part

Ibland kan du logga in på en webbplats från tredje part med Google, men du kan ändå inte använda appen eller tjänsten. Google står inte bakom de tjänster som erbjuds av tredje part, så när detta händer är det oftast utanför Googles kontroll. Vi hjälper bara appen eller webbplatsen att identifiera dig.

Följande är några exempel på problem med en app eller tjänst:

• Du har köpt en film i en tjänst från tredje part men kan inte titta på den.
  • Det går inte att köpa något på en webbplats från tredje part.
  • Du kan inte förnya prenumerationen på en webbplats från tredje part.

Kontakta utvecklaren direkt om du har problem som liknar dessa.

Kontakta en apputvecklare från tredje part

Så här hittar du kontaktuppgifter till en utvecklare från tredje part:

1. Öppna appen eller tjänsten.
  2. Välj Logga in med Google.
    • Du kan behöva logga ut från appen eller tjänsten för att få åtkomst till skärmen Logga in med Google.
  3. Du hittar utvecklarens e-postadress genom att välja appens eller webbplatsens namn högst upp på nästa skärm. I vissa fall kanske inte utvecklarens e-postadress är tillgänglig.

Screenshot of developer email

Skydda ett konto som hackats eller utsatts för intrång

true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.