Verificatiecodes ontvangen met Google Authenticator

Als u verificatie in twee stappen instelt, kunt u de Google Authenticator-app gebruiken om codes te ontvangen, ook als u geen internetverbinding of mobiel bereik heeft. Meer informatie over verificatie in twee stappen

App-vereisten

Als u Google Authenticator op uw Android-apparaat wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

Google Authenticator downloaden

GOOGLE AUTHENTICATOR INSTALLEREN

Google Authenticator instellen

1. Ga op uw apparaat naar uw Google-account.
  2. Tik bovenaan het navigatievenster op Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen. Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  4. Tik in het gedeelte 'Voeg meer tweede stappen toe om te bevestigen dat jij het bent' onder 'Authenticator-app' op Instellen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Codes op een nieuwe telefoon ontvangen

Authenticator-codes overzetten naar een nieuwe Android-telefoon

Wat u nodig heeft:

• Uw oude Android-telefoon met Google Authenticator-codes
  • De nieuwste versie van de Google Authenticator-app op de oude telefoon
  • Uw nieuwe Android-telefoon
  • Een actieve internetverbinding
  1. Installeer de Google Authenticator-app op uw nieuwe telefoon.
  2. Tik in de app op Aan de slag.
  3. Tik onderaan op Bestaande accounts importeren?
  4. Maak op de oude telefoon een QR-code:
    1. Tik in de Authenticator-app op Meer Meer en dan Accounts overzetten en dan Accounts exporteren.
    2. Selecteer de accounts die u naar uw nieuwe telefoon wilt overzetten en tik op Volgende.
      • Als u meerdere accounts overzet, kan uw oude telefoon meer dan één QR-code maken.
  5. Tik op uw nieuwe telefoon op QR-code scannen.
  6. Nadat u de QR-codes heeft gescand, krijgt u een bevestiging dat uw Google Authenticator-accounts zijn overgezet.
Wijzigen naar welke telefoon Authenticator-codes worden verstuurd
  1. Ga op uw apparaat naar uw Google-account.
  2. Selecteer bovenaan het navigatievenster de optie Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen. Log in als u dit nog niet heeft gedaan.
  4. Zoek onder 'Beschikbare tweede stappen' naar 'Authenticator-app' en tik op Telefoon wijzigen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Veelvoorkomende problemen

Een onjuiste code verhelpen

Als uw code onjuist is, controleert u het volgende:

• U heeft de code ingevoerd voordat deze is verlopen.
  • De tijd op uw apparaat klopt met uw lokale tijdzone.

Als uw code nog steeds onjuist is, synchroniseert u uw Android-apparaat:

1. Open de Google Authenticator-app Authenticator op uw Android-apparaat.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Tijdcorrectie voor codes en dan Nu synchroniseren.
  3. Op het volgende scherm bevestigt de app dat de tijd is gesynchroniseerd. U kunt nu uw verificatiecodes gebruiken om in te loggen.
    • De synchronisatie is alleen van invloed op de interne tijd van uw Google Authenticator-app. De datum- en tijdinstellingen van uw apparaat worden niet gewijzigd.

Google Authenticator met meerdere accounts of apparaten gebruiken

Verificatie in twee stappen voor meerdere accounts instellen

Google Authenticator kan via hetzelfde mobiele apparaat codes voor meerdere accounts uitgeven. Voor elk Google-account is een andere geheime sleutel nodig.

Zo stelt u extra accounts in:

1. Schakel verificatie in twee stappen in voor elk account. Meer informatie over verificatie in twee stappen
  2. Gebruik dezelfde Google Authenticator-app.
Google Authenticator op meerdere apparaten instellen

Zo genereert u verificatiecodes op meerdere apparaten:

1. Controleer of Google Authenticator is geïnstalleerd op de apparaten die u wilt gebruiken.
  2. Ga naar het gedeelte 'Verificatie in twee stappen' in uw Google-account.
  3. Als u Google Authenticator al heeft ingesteld voor uw account, verwijdert u dat account uit Authenticator.
  4. Volg de stappen op het scherm om verificatie in twee stappen voor de Authenticator-app in te stellen. Gebruik op elk apparaat dezelfde QR-code of geheime sleutel. Meer informatie over verificatie in twee stappen
  5. Controleer of de verificatiecodes op elk apparaat hetzelfde zijn zodat alles goed werkt.