Een kwijtgeraakt Android-apparaat zoeken, vergrendelen of wissen

Als je een Android-telefoon of -tablet of Wear OS-horloge kwijtraakt, kun je het apparaat zoeken, vergrendelen of wissen. Als je een Google-account aan je Android-apparaat hebt toegevoegd, wordt 'Vind mijn apparaat' automatisch ingeschakeld.

Als je 'Vind mijn apparaat' wilt gebruiken, moet het kwijtgeraakte apparaat aan de volgende criteria voldoen:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  • Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  • Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  • Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  • Locatie moet zijn ingeschakeld.
  • 'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.

Meer informatie over hoe je ervoor kunt zorgen dat je apparaat kan worden gevonden als je het kwijtraakt.

Tip: Als u uw telefoon aan Google heeft gelinkt, kunt u uw telefoon vinden of laten overgaan door naar telefoon vinden te zoeken op google.nl.

Op afstand zoeken, vergrendelen of wissen

1. Ga naar android.com/find en log in op je Google-account.
    • Als je meerdere apparaten hebt, klik je bovenaan het scherm op het kwijtgeraakte apparaat.
    • Als het kwijtgeraakte apparaat meer dan één gebruikersprofiel heeft, log je in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt. Meer informatie over gebruikersprofielen.
  2. Er wordt een melding weergegeven op het kwijtgeraakte apparaat.
  3. Op de kaart kun je zien waar het apparaat zich ongeveer bevindt.
    • De locatie wordt bij benadering bepaald en is mogelijk niet helemaal nauwkeurig.
    • Als je apparaat niet kan worden gevonden, wordt de laatst bekende locatie weergegeven (indien beschikbaar).
  4. Kies wat je wilt doen. Klik zo nodig eerst op Vergrendelen en wissen inschakelen.
    • Geluid afspelen
      Hiermee kun je het apparaat vijf minuten op vol volume laten overgaan, zelfs als de stille modus of trilmodus is ingesteld op het apparaat.
    • Vergrendelen
      Hiermee kun je het apparaat vergrendelen met je pincode, patroon of wachtwoord. Als je geen vergrendeling hebt ingesteld, kun je dat alsnog doen. Je kunt een herstelbericht of telefoonnummer aan het vergrendelingsscherm toevoegen om iemand te helpen het apparaat bij je terug te bezorgen.
    • Wissen
      Hiermee worden alle gegevens op je apparaat definitief gewist (SD-kaarten worden niet gewist). Nadat de gegevens zijn gewist, kan 'Vind mijn apparaat' niet meer worden gebruikt op het apparaat.
      Belangrijk: Als je je apparaat terugvindt nadat je de gegevens hebt gewist, heb je het wachtwoord van je Google-account nodig om het apparaat weer te kunnen gebruiken. Meer informatie over apparaatbeveiliging.
Zoeken met een app
  1. Open de app 'Vind mijn apparaat' De app Vind mijn apparaat op een andere Android-telefoon of -tablet. Als de app nog niet op het andere apparaat is geïnstalleerd, kun je de app downloaden via Google Play.
  2. Log in.
    • Als je je eigen apparaat kwijt bent, tik je op Doorgaan als [je naam].
    • Als je een vriend(in) helpt, tik je op Inloggen als gast en laat je je vriend(in) inloggen.
  3. Volg dezelfde stappen als voor de website.
Zoeken met je Wear OS-horloge

Als je een Wear OS-horloge via Bluetooth aan een kwijtgeraakte telefoon of tablet hebt gekoppeld, kun je het horloge gebruiken om het kwijtgeraakte apparaat te zoeken.

Meer informatie over hoe je je apparaat zoekt met je horloge.