Een kwijtgeraakt Android-apparaat zoeken, vergrendelen of wissen

Als je een Android-telefoon of -tablet of Wear OS-horloge kwijtraakt, kun je het apparaat zoeken, vergrendelen of wissen. Als je een Google-account aan je apparaat hebt toegevoegd, is 'Vind mijn apparaat' automatisch ingeschakeld. Meer informatie over hoe je ervoor kunt zorgen dat je apparaat kan worden gevonden als je het kwijtraakt.

Als u een Android-telefoon wilt vinden, vergrendelen of wissen, moet de telefoon aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  • Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  • Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  • Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  • 'Locatie' moet zijn ingeschakeld.
  • 'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.

Op afstand zoeken, vergrendelen of wissen

1. Ga naar android.com/find en log in op je Google-account.
    • Als je meerdere telefoons hebt, klik je bovenaan het scherm op de kwijtgeraakte telefoon.
    • Als de kwijtgeraakte telefoon meer dan één gebruikersprofiel heeft, log je in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt. Meer informatie over gebruikersprofielen.
  2. Er wordt een melding weergegeven op de kwijtgeraakte telefoon.
  3. Op de kaart wordt informatie weergegeven over waar de telefoon zich bevindt.
    • De locatie wordt bij benadering bepaald en is mogelijk niet helemaal nauwkeurig.
    • Als je telefoon niet kan worden gevonden, wordt de laatst bekende locatie weergegeven (indien beschikbaar).
  4. Kies wat je wilt doen. Klik zo nodig eerst op Vergrendelen en wissen inschakelen.
    • Geluid afspelen: Hiermee kun je de telefoon vijf minuten op vol volume laten overgaan, zelfs als de stille modus of trilmodus is ingesteld op de telefoon.
    • Vergrendelen: Hiermee kun je de telefoon vergrendelen met je pincode, patroon of wachtwoord. Als je geen vergrendeling hebt ingesteld, kun je dat alsnog doen. Je kunt een herstelbericht of telefoonnummer aan het vergrendelingsscherm toevoegen om iemand te helpen de telefoon bij je terug te bezorgen.
    • Wissen: Hiermee worden alle gegevens op je telefoon definitief gewist (SD-kaarten worden mogelijk niet gewist). Nadat de gegevens zijn gewist, kan 'Vind mijn apparaat' niet meer worden gebruikt op de telefoon.
      Belangrijk: Als je je telefoon terugvindt nadat je deze hebt gewist, heb je waarschijnlijk het wachtwoord van je Google-account nodig om je telefoon weer te kunnen gebruiken. Meer informatie over apparaatbeveiliging.

Tip: Als je je telefoon aan Google hebt gekoppeld, kun je deze vinden of bellen door naar Vind mijn telefoon te zoeken op google.com.

Zoeken met een app
  1. Open de app Vind mijn apparaat op een andere Android-telefoon of -tablet.app
    Als de app nog niet op het andere apparaat is geïnstalleerd, kun je deze downloaden via Google Play.
  2. Log in.
    • Als je je eigen apparaat kwijt bent, tik je op Doorgaan als [je naam].
    • Als je iemand anders helpt, tik je op Inloggen als gast en laat je de ander inloggen.
  3. Volg dezelfde stappen als hierboven vermeld. Doorgaan naar stappen
Zoeken met je Wear OS-horloge

Als je een telefoon of tablet verliest die is verbonden met een Wear OS by Google-smartwatch, kun je deze mogelijk vinden met je horloge. Meer informatie over hoe je je apparaat zoekt met je horloge.

Bekijk een video over hoe je je apparaat kunt vinden

Vind mijn apparaat