Een kwijtgeraakt Android-apparaat zoeken, vergrendelen of wissen

Als u een Android-telefoon of -tablet of Wear OS-horloge kwijtraakt, kunt u het apparaat zoeken, vergrendelen of wissen. Als u een Google-account aan uw apparaat heeft toegevoegd, is 'Vind mijn apparaat' automatisch ingeschakeld.

Als u 'Vind mijn apparaat' wilt gebruiken, moet het kwijtgeraakte apparaat aan de volgende criteria voldoen:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  • Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  • Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  • Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  • Locatie moet zijn ingeschakeld.
  • 'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.

Meer informatie over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw apparaat kan worden gevonden als u het kwijtraakt.

Tip: Als u uw telefoon aan Google heeft gelinkt, kunt u uw telefoon vinden of laten overgaan door naar telefoon vinden te zoeken op google.nl.

Op afstand zoeken, vergrendelen of wissen

1. Ga naar android.com/find en log in op uw Google-account.
    • Als u meerdere apparaten heeft, klikt u bovenaan het scherm op het kwijtgeraakte apparaat.
    • Als het kwijtgeraakte apparaat meer dan één gebruikersprofiel heeft, logt u in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt. Meer informatie over gebruikersprofielen.
  2. Er wordt een melding weergegeven op het kwijtgeraakte apparaat.
  3. Op de kaart wordt informatie weergegeven over waar het apparaat zich bevindt.
    • De locatie wordt bij benadering bepaald en is mogelijk niet helemaal nauwkeurig.
    • Als uw apparaat niet kan worden gevonden, wordt de laatst bekende locatie weergegeven (indien beschikbaar).
  4. Kies wat u wilt doen. Klik zo nodig eerst op Vergrendelen en wissen inschakelen.
    • Geluid afspelen
      Hiermee kunt u het apparaat vijf minuten op vol volume laten overgaan, zelfs als de stille modus of trilmodus is ingesteld op het apparaat.
    • Vergrendelen
      Hiermee kunt u het apparaat vergrendelen met uw pincode, patroon of wachtwoord. Als u geen vergrendeling heeft ingesteld, kunt u dat alsnog doen. U kunt een herstelbericht of telefoonnummer aan het vergrendelingsscherm toevoegen om iemand te helpen het apparaat bij u terug te bezorgen.
    • Wissen
      Hiermee worden alle gegevens op uw apparaat definitief gewist (SD-kaarten worden niet gewist). Nadat de gegevens zijn gewist, kan 'Vind mijn apparaat' niet meer worden gebruikt op het apparaat.
      Belangrijk: Als u uw apparaat terugvindt nadat u de gegevens heeft gewist, heeft u het wachtwoord van uw Google-account nodig om het apparaat weer te kunnen gebruiken. Meer informatie over apparaatbeveiliging.
Zoeken met een app
  1. Open de app Vind mijn apparaat app op een andere Android-telefoon of -tablet.
    Als de app nog niet op het andere apparaat is geïnstalleerd, kunt u de app downloaden via Google Play.
  2. Log in.
    • Als u uw eigen apparaat kwijt bent, tikt u op Doorgaan als [uw naam].
    • Als u een vriend helpt, tikt u op Inloggen als gast en laat u uw vriend inloggen.
  3. Volg dezelfde stappen als hierboven vermeld. Doorgaan naar stappen.
Zoeken met uw Wear OS-horloge

Als u een Wear OS-horloge via Bluetooth aan een kwijtgeraakte telefoon of tablet heeft gekoppeld, kunt u het horloge gebruiken om het kwijtgeraakte apparaat te zoeken.

Meer informatie over hoe u uw apparaat zoekt met uw horloge.

Een video bekijken over hoe u uw apparaat kunt vinden