Google Authenticator installeren

Als u authenticatie in twee stappen instelt via een sms of telefoontje en u codes wilt kunnen genereren met uw mobiele apparaat, kunt u de Google Authenticator-app gebruiken voor het ontvangen van codes. Deze functie werkt ook als u niet beschikt over een internetverbinding of mobiele dataverbinding.

Als u dit wilt instellen, moet u eerst de stappen van Instellen voor sms/telefoontje voltooien. Volg daarna de instructies voor uw type apparaat, zoals hieronder beschreven.

Vereisten

Als u Google Authenticator wilt gebruiken op uw Android-apparaat, moet u beschikken over Android-versie 2.1 of hoger.

De app downloaden

1. Ga naar Google Play.
  2. Zoek naar Google Authenticator.
  3. Download en installeer de app.

De app instellen

1. Als u dit nog niet heeft gedaan, moet u authenticatie in twee stappen inschakelen voor uw account met uw telefoonnummer.
  2. Ga op de computer naar de pagina met instellingen voor authenticatie in twee stappen.
  3. Ga naar 'Alternatieve tweede stap'.
  4. Klik onder 'Authenticator-app' op Instellen.
  5. Open de Google Authenticator-app op uw mobiele apparaat.
  6. Als dit de eerste keer is dat u Authenticator gebruikt, selecteert u Configuratie starten. Als u een nieuw account wilt toevoegen, kiest u Account instellen in het menu van de app.
  7. Link uw mobiele apparaat als volgt aan uw account:
    • Met de QR-code: selecteer Een streepjescode scannen. Als de Authenticator-app geen streepjescodescanner op uw mobiele apparaat kan vinden, wordt u mogelijk gevraagd een dergelijke scanner te downloaden en te installeren. Als u een streepjescodescanner wilt installeren zodat u de instelprocedure kunt voltooien, selecteert u Installeren en doorloopt u de installatieprocedure. Zodra de app is geïnstalleerd, opent u Google Authenticator opnieuw en richt u de camera op de QR-code op het computerscherm.
    • Met de geheime sleutel: selecteer Geleverde sleutel opgeven en geef het e-mailadres van uw Google-account op in het vak 'Accountnaam opgeven'. Geef vervolgens de geheime sleutel op uw computerscherm op in het vak 'Geef uw sleutel op'. Zorg ervoor dat u de sleutel Tijdsgebonden heeft gemaakt en selecteer Toevoegen.
  8. Als u wilt testen of de app werkt, geeft u de verificatiecode op uw mobiele apparaat op in het vak naast Code op de computer en klikt u op Verifiëren.
  9. Als uw code correct is, wordt er een bevestigingsbericht weergegeven. Klik op Opslaan om door te gaan met de instelprocedure. Als uw code niet correct is, genereert u een nieuwe verificatiecode op uw mobiele apparaat en geeft u deze op de computer op. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u controleren of de tijd op uw apparaat correct is of informatie over veelvoorkomende problemen lezen.
Authenticatie in twee stappen instellen voor meerdere Google-accounts

Google Authenticator kan codes voor meerdere accounts uitgeven via hetzelfde mobiele apparaat. Elk Google-account heeft echter een andere geheime code nodig, die u verkrijgt door de instelprocedure te doorlopen. Herhaal de instelprocedure voor aanvullende accounts en gebruik hierbij dezelfde Google Authenticator-app.

Google Authenticator instellen op meerdere apparaten

U kunt Google Authenticator zodanig instellen dat u verificatiecodes op meerdere apparaten kunt genereren.

1. Controleer of u Google Authenticator heeft gedownload op alle apparaten die u wilt gebruiken.
  2. Ga naar de pagina voor authenticatie in twee stappen.
  3. Als u Google Authenticator al heeft ingesteld voor uw account, verwijdert u dat account uit Authenticator zodat u opnieuw kunt beginnen. Als u Google Authenticator nog niet heeft ingesteld, gaat u door naar de volgende stap.
  4. Volg de gebruikelijke instructies voor het instellen van authenticatie in twee stappen voor de mobiele app. Zorg ervoor dat u de gegenereerde QR-code scant of de gegenereerde geheime sleutel opgeeft op alle apparaten die u wilt instellen.
  5. Ga na of alle apparaten naar behoren werken door de verificatiecodes van elk apparaat op te geven en op Verifiëren te klikken. Klik vervolgens op Opslaan.
Google Authenticator genereert geen app-wachtwoorden. Als een app u om een nieuw wachtwoord vraagt nadat u authenticatie in twee stappen heeft ingeschakeld, moet u inloggen met een app-wachtwoord.

Opmerking: Als het meest recente besturingssysteem op uw mobiele Apple-apparaat is geïnstalleerd, hoeft u geen app-wachtwoorden meer te gebruiken om authenticatie in twee stappen te gebruiken.

hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.